Mr.Maciek Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Upatrzyłeś sobie exc 520/525 to trzymaj się tego, bo to dobry wybór :) Jak kupisz za miesiąc, dwa to będzie też ok, przecież chyba teraz nie będziesz jeździć. W tym czasie pewnie pokaże się coś ciekawego :) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 http://www.allegro.pl/item893628155_yzf_426_yz_okazja.html co sądzicie opłaca sie kupić zrobić silnik i latać bo za tą cene trzebs ie z tym liczyć??czy koszty moga być mega??jak rozpoznać czy to 2003 rok??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsumoto Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zdjęcia tej 426 nie przekonują mnie w żaden sposób do kupna, taki syf jest kolo tego motocykla ze aż straszy, wnioskuje ze jeżeli kolesiowi nie chce się posprzątać kolo domu to wątpię żeby należycie dbał o motor. Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciux Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Mam 4tys na motor jak narazie nie wiem co wybrać w tej ogromnej sumie pieniędzy :icon_razz: myślę nad dr350 albo dt 125 co bardziej polecacie nie wiem czy dam rade wyrobić na eksploatację w dr350. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdoch2 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Mam 4tys na motor jak narazie nie wiem co wybrać w tej ogromnej sumie pieniędzy :icon_razz: myślę nad dr350 albo dt 125 co bardziej polecacie nie wiem czy dam rade wyrobić na eksploatację w dr350. Zadbana DR wg mnie to bardzo przyjemny w kosztach motocykl. Wiele jazda nim nie kosztuje. Stosunkowo niedużo pali, nie wymaga częstych serwisów. Większy problem w tym, ze ta kwota może nie pozwolić na kupno zadbanego sprzęta a wtedy to możesz trafić na minę i cie remonciki zjedzą. Trudno doradzić. Jak znajdziesz DR-kę wartą uwagi to byłby dobry wybór, ale patrząc na ryzyko to może lepiej jednak DT - proste to , ewentualny remoncik stosunkowo raczej nie drogi, tylko paliwka może więcej spalić. Jak będziesz szukać to zwróć uwagę jeszcze na XT 350- ja polecam. Wszystko zależy co lepszego znajdziesz - to bierz po mojemu Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Popieram, dobrze gada (znaczy pisze :biggrin: ) ja też mogę polecić XT350 na początek całkiem sensowne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komarek17 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Witam. Znalazłem na allegro 2 motory yzf 426 po bardzo okazyjnej cenie. Okazja czy wielki szrot? A moze motor do nie wielkiego remontu?? Co wy o tym myslicie? Czy za koszty mozliwego remontu lepiej dolozyc z 2.5 tys i kupic drozsza byc moze w lepszym stanie? linki: http://www.allegro.pl/item893628155_yzf_426_yz_okazja.html http://www.allegro.pl/item878733028_cross_...azja_tanio.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdoch2 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Witam. Znalazłem na allegro 2 motory yzf 426 po bardzo okazyjnej cenie. Okazja czy wielki szrot? A moze motor do nie wielkiego remontu?? Co wy o tym myslicie? Czy za koszty mozliwego remontu lepiej dolozyc z 2.5 tys i kupic drozsza byc moze w lepszym stanie? linki: http://www.allegro.pl/item893628155_yzf_426_yz_okazja.html http://www.allegro.pl/item878733028_cross_...azja_tanio.html Komarek17. Masz ADHD i nie mozesz wysiedzieć chwię i poczekać na odpowiedź tylko klepiesz to gdzie sie da? Skoro pytasz to odpowiadam. Nie tykałbym tego kijem. Okazja ale dla sprzedającego - znaleźć frajera co to wyremontuje. To trupy wg mnie z fotek. Ale może w rzeczywistości jest inaczej. Nie ma metody , możesz dołożyć 2,5 kupiś ładniejszą, młodszą i też trafić na zonka. Dlatego trzeba jeździć oglądać, słuchać. Kto ci tu doradzi? Patrząc na wygląd to padliny ale może jeszcze dychają i skoro chcesz za tyle yzf-a kupić to może warto. Jak tylko silnik to można kupić i rezerwę założyć na ewentualny remont i wtedy wiesz czym latasz. Ale jak cała reszta do roboty to nie ma sensu. Żeby to jeszcze wyglądało to może i warto powkładac żeby potrzymać ale toto..... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgadzam się że raczej się nie opłaca.Pewnie wszystkie łozyska w zawieszeniu do wymiany łańcuch kolcki itd do tego silnik, jeszcze nie wiadomo czy ktoś go nie naprawiał przecinakiem i młotkiem.Aha pytanie odnośnie YZF 426 dlaczego są duzo tańsze od 400 albo 450 jakiś feler mają?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 (edytowane) Prawdopodobieństwo że maszyny z tych ogłoszeń to jeden wielki kłopot dal potencjalnego nabywcy wynosi tak na oko 99,9999% :bigrazz: . Burdel na zapleczy w tym pierwszym ogłoszeniu jest nieziemski, jakim baranem trzeba być żeby takie zdjęcia dać w ogłoszeniu :icon_mrgreen: . Edytowane 21 Stycznia 2010 przez ghollum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciux Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Dzęki za wypowiedzi Pisaliście że dobra by była yamaha xt350 a mam do was pytanie w czym jest lepsza do dr350?? Glowica szybko nie pada?Widzę że na allegro xt większośc ma papiery,liczniki a w dr tego brak.Papierów mi nie potrzeba,zresztą w wieku 15lat nie mam prawka a motor będzie do lasu,łąki,pola.W xt350 zdaje mi się że jest dłuższy od dr i ten dobijająco długi wydech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdoch2 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 (edytowane) Dzęki za wypowiedzi Pisaliście że dobra by była yamaha xt350 a mam do was pytanie w czym jest lepsza do dr350?? Glowica szybko nie pada?Widzę że na allegro xt większośc ma papiery,liczniki a w dr tego brak.Papierów mi nie potrzeba,zresztą w wieku 15lat nie mam prawka a motor będzie do lasu,łąki,pola.W xt350 zdaje mi się że jest dłuższy od dr i ten dobijająco długi wydech. Do ganiania po lesie obydwa dobre. Dyskusje co lepsze już wielokrotnie były podejmowane i są bez sensu. Te motocykle są porównywalne, podobnej konstrukcji. Na pewno zawias i hamulce (tył) ma dr lepsze. I tylko to wg mnie. Konstrukcje podobne, wagi, moce także, serwisy również. Przy amatorskim ganianiu po lesie daje remis bez wskazywania. Liczy sie stan a nie czy to xt czy dr będzie. Poszukaj sporo było o tych motorkach , nie ma sensu znowu kotletów grzać. A co do długich wydechów. Hehe, ona ma ładnie wyglądać czy dobrze latać? Motocykle z tamtych lat w Twoim budżecie jakieś super wyczesane z wygladu nie będą, no nie da sie chłopie. "Albo rybka albo pipka" - jak mawiał Sofronow :flesje: . Pozdro Edytowane 21 Stycznia 2010 przez murdoch2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komarek17 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 (edytowane) Mam pytanie. Jaki moto polecacie po aprili rx 125, ogarniam ją juz w pelni i nie daje mi przyjemnosci a 125 full cros odpada tez bo nie czulem roznicy jak jezdzilem. Jaki motor 2t polecacie dla mnie do okolo 6-7 tys zł?? Edytowane 21 Stycznia 2010 przez komarek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 (edytowane) Mam pytanie. Jaki moto polecacie po aprili rx 125, ogarniam ją juz w pelni i nie daje mi przyjemnosci a 125 full cros odpada tez bo nie czulem roznicy jak jezdzilem. Jaki motor 2t polecacie dla mnie do okolo 6-7 tys zł?? Kup sobie zdrową crossową 250 2T za te pieniądze wybór jest spory. Edytowane 22 Stycznia 2010 przez ghollum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdoch2 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Kup sobie zdrową crossową 250 2T za te pieniądze wybór jest spory. Ale w enduro porażka :banghead: . Pogieło niektórych. Za exc 250 z 2002-2004 krzyczą 10-12 tyś. To normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi