Wojtas Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 WitamMam pytanie jaki luz powinien być w CR 250 na nikasylu pomiędzy tłokiem a cylindrem? Zakładałem zazwyczaj Proxa, pozostałe firmy są lepsze? (wossner, wieseco, vertex?) Słyszałem ze powinien być to luz 0,15mm, nie wiem czy nie za mały...pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 (edytowane) ok 0.05mm , ja do ktma dawałem 0.04mm przy 0.15 to tłoczek raczej do wymiany się nadaje Edytowane 24 Września 2007 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 0,05mm luzu.Ja od zawsze na PROX jezdze i jeszcze nigdy nic mi sie z nimi nie stało. Pożądne Japońskie tłoki. Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 0.05mm luzu optymalnie, ale jakbym miał do wyboru dać Wiseco na 0.06mm to dałbym Wiseco. Proxy i Vertexy są odlewane, Wiseco i Wossnery kute. Moim zdaniem pod każdym względem lepsze kute. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas Opublikowano 24 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 no to dam 0,05, sugerujesz ze kute tłoki powinny mieć 0.06mm luzu? Mogę kupić tłok, o ile jest on trwalszy od zwykłegopzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Jest trwalszy, ale glosniejszy w pracy i potrzebuje wiekszego luzu, nie sadze ze jedna setka roznicy zalatwia tutaj sprawe.WISECO podaje niezbedny luz w ulotce ktora dostajesz razem z tlokiem, nie wiem jak Wossner. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Jest trwalszy, ale glosniejszy w pracy i potrzebuje wiekszego luzu, nie sadze ze jedna setka roznicy zalatwia tutaj sprawe.WISECO podaje niezbedny luz w ulotce ktora dostajesz razem z tlokiem, nie wiem jak Wossner. Adam M.Wiseco podaje luz 0.051mm w przypadku tłoków do crossówek. Ja z powodzeniem wstawiałem do owalnego cylindra gdzie było od 0.05mm do 0.07mm luzu, motocykl sprzedałem w maju i chodzi bez remontu do dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Ale jak chodzi, to jest wlasciwe pytanie.Moja BSA tez chodzila caly sezon na odwrotnie zalozonym pierscieniu olejowym, ( starosc i wzrok juz nie ten :)) az w koncu tlok zlapal na jednym cylindrze.Wymienilem tloki z pierscieniami, przehonowalem i rura od samego poczatku - silnik po 120 km zbiera sie 2 x lepiej niz poprzednio i widze ze na szybkosci max doleci mu ze 20 km/h.Tak ze chodzi i chodzi to moga byc 2 zupelnie rozne rzeczy :DA pisze ze trzeba o luzie miec infrmacje od producenta tlokow, bo u mnie w Suzuki WISECO daje luz od 9 do 11 setek, przy fabrycznym luzie 6 setek. A srednica cylindrow nie taka rozna, bo jak podzielisz 1200 przez 4 to masz 300 ccm. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Adamie no co ty dopiero masz 50 lat! Nie rób z siebie dziadka:P Teraz tak jesli dobrze mysle to taki kuty tłok bardziej sie rozszerza dlatego konieczne jest stosowanie wiekszego luzu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 wosner podaje 0,6 luzu.Dobre opinie w cr 250 maja rowniez tloki Namura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 (edytowane) Ale jak chodzi, to jest wlasciwe pytanie.Moja BSA tez chodzila caly sezon na odwrotnie zalozonym pierscieniu olejowym, ( starosc i wzrok juz nie ten :wink:) az w koncu tlok zlapal na jednym cylindrze.Wymienilem tloki z pierscieniami, przehonowalem i rura od samego poczatku - silnik po 120 km zbiera sie 2 x lepiej niz poprzednio i widze ze na szybkosci max doleci mu ze 20 km/h.Tak ze chodzi i chodzi to moga byc 2 zupelnie rozne rzeczy :wink:A pisze ze trzeba o luzie miec infrmacje od producenta tlokow, bo u mnie w Suzuki WISECO daje luz od 9 do 11 setek, przy fabrycznym luzie 6 setek. A srednica cylindrow nie taka rozna, bo jak podzielisz 1200 przez 4 to masz 300 ccm. Adam M.Dałem się przejechać zawodnikowi - na silnik nie narzekał więc chyba chodzi ok :D Edytowane 25 Września 2007 przez Modest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 gape strzelilem 0,06 :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 (edytowane) Dobre opinie w cr 250 maja rowniez tloki Namura.Czyje te opinie? Bo ja znowu słyszałem ( też od jednego z czołowych polskich zawodników :D ) że to najgorsze gówno jakie można wsadzić, że trzeba było fabryke pilnikiem poprawiać... Edytowane 25 Września 2007 przez Modest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobra_1 Opublikowano 4 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Czyje te opinie? Bo ja znowu słyszałem ( też od jednego z czołowych polskich zawodników :D ) że to najgorsze gówno jakie można wsadzić, że trzeba było fabryke pilnikiem poprawiać... A ja czytałem na googlach że na tych tłokach jeżdzą zawodnicy w Stanachwięc chyba ten Twój "czołowy zawodnik" to jakiś pic albo sponsorowany przez Wossner'a czy Vertex'a...więc nie pisz Kolego bzdur bo montuje te tłoki od 5 lat i nie ma z nimi żadnych problemówpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 4 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Kolego kobra a może by tak wypadało podać tego linka z "gugli" ? Z resztą tłoki namura jak i cała linia uszczelek nie jest najwyższej jakości, ale przy tej cenie nie ma co wyprzydzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi