Skocz do zawartości

ku przestrodze: jakie miny widziałes na sprzedaż

awful
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

http://tablica.pl/of...d674f1455;r:;s:

Krzywe przednie zawieszenie, napęd wyje jak w ikarusie. Za te pieniądze nie warto.

Opisz dokładniej, ten wyjący napęd, przy jakich prędkościach itp.

W jaki sposób zdiagnozowałeś krzywe zawieszenie?

U dawno nie zaglądałem... Trochę przedawnione ale moto wciąż w sprzedaży.

Napęd wyje zawsze, niezależnie od prędkości jest wyjątkowo słyszalny. Praca na biegu bez obciążenia generuje naprawdę głośne stuki w miejscu gdzie w innych motocyklach jest zębatka zadawcza(nie wiem jak to sie nazywa w takich motocyklach z kardanem), z tamtąt też wydobywa się głnośne wycie. Motocykl skorodowany jak diabli( mój ma 32 lata i wygląda lepiej). Serwis tego motocykla jest wątpliwy, z tego co sie dowiedziałem był robiony tylko u mechaników samochodowych. Lagi puszczają olej. Silnik jak w każdej NTV chodził normalnie, żadnych podejrzanych objawów- wyglądał na ok. Krzywa zawiecha to znaczy nie tyle lagi co źle złożony przód lub mały dzwon który poprzestawiał to i owo, ciężko mi teraz powiedzieć. To było widać i czuć gdy tylko wsiadłem i wyjechałem na asfalt. I to nie powodowało ściągania motocykla na bok, jechał prosto jak strzała.

Kasa trochę wysoka jak za taki motocykl, gdyby był tańszy to pewnie opłaciło by się kupić i naprawić co się da. Z resztą sam bym tak zrobił.

Ale sprzedający twierdzi że motocykl jest w dobrym stanie.

Edytowane przez Żurek

to takie pie**olenie! miałem w ręku tydzień wstecz opakowanie motula które było w 100% takie jak mówią wszyscy że podróba-było to bańka od kolegi z IM która na 200% jest ori. Z tymi podróbami motula jest jak z yeti... Prawie wszyscy to leją a jeszcze nikomu nie padł silnik na motulu.

Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie!

Bo to tak jest, że olej jednego producenta często się różni. Ja kupiłem z jednego sklepu dwa razy ten sam olej i różnił się wyraźnie kolorem, ten z drugiego opakowania wyglądał na brudny. Pewnie to zależy od partii.

Ale konkurencji bym w to nie mieszał. To raczej ludzie sieją ferment jak tylko uda im się kupić olej w którym zauważą coś podejrzanego.

Edytowane przez heniek128

• 2 tygodnie później...
http://otomoto.pl/kawasaki-zx-6r-ninja-M3585102.html chcecie wiedzieć więcej to piszcie PW bo to było moje moto które sprzedałem kilka miesięcy temu za 17400 :) i więcej wart nie jest. Jeszcze właściciel wyciągnął prawdopodobnie xenon warty 500zł pozrywał naklejki monster energy i założył krasze ;)

http://otomoto.pl/ka...a-M3585102.html chcecie wiedzieć więcej to piszcie PW bo to było moje moto które sprzedałem kilka miesięcy temu za 17400 :) i więcej wart nie jest. Jeszcze właściciel wyciągnął prawdopodobnie xenon warty 500zł pozrywał naklejki monster energy i założył krasze ;)

napisz cos konkretnego co jest z tym motocyklem nie tak ; o ... swoja droga naklejki monster pewnie sprawialy ze jezdziec smiga ala crutchlow ;d

Komis jest jego znajomego. Moto było po szlifie malowane ( takiego kupiłem ) z lekką rysą na ramie. Brak mechanizmu stopu tylnego w stopce. Ogólnie silnik zdrowy ale wizualnie do drobnych poprawek. Brak tabliczki znamionowej. Jakieś ryski też posiada na zadupku. Uszczelniał mi mechanik uszczelke pokrywy zaworowej bo zaczynał się lekko pocić. Przebieg jest realny bo sam nim zrobilem przez sezon niecałe 3 tyś km, ogólnie moto prezentuje się ładnie ale nie jest wart tej ceny. Sam go kupiłem na początku zeszłego sezonu za 14800 - a wyniósł mnie ostatecznie 16.249zł ;) Wliczając wszystkie poprawki jakie w nim robiłem.

Ale 21 tyś ... za tyle jest zx10 2009r... więc troche z ceną doje..ł. Ale sądze że znajdzie sie zdesperowany młodzieniec który na gwałt chce się nowym moto w Częstochowie na rozpoczęciu pojawić.