pawela Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 po 4 latach wracam na forum, trochę się tu zmieniło i jestem jeszcze obeznany w działach więc jak nie tu proszę o przeniesienie. Chciałem was ostrzec przed straconą kasą i czasem. Wczoraj obejrzałem to coś: http://moto.allegro.pl/item1030122652_moto...02r_okazja.html najpierw długi wywiad telefoniczny - wszystko ma działać, śmigać, można plastiki ściągać, wracać śmiało na kołach, przez telefon sprzedający sprawiał profi wrażenie. To co zastałem na miejscu spowodowało moje mega wkurzenie. Usterek było tyle, że nie sposób spamiętać, w każdej minucie odkrywaliśmy coś nowego. Ale po kolei: - WSZYSTKIE plastiki popękane, malowane na chama po śrubach, rama i czasza w czerwonym pyle - schowek urwany, otwiera się pociągnięciem do tyłu - bak trzyma się tylko przy siodle - stacyjka na jednej śrubie - urwany stelaż prawego lusterka, ociera o nie zbiorniczek hamulca - brak świateł mijania, stopu, przycisk klaksony wciśnięty i nie działa - niby 15tkm, a łańcuch lużny jak cholera i przy końcu naciągu - wybierak biegów złamany w pół i spawany 'na śrubę' - oczywiście paragonów na części brak - jeszcze się chwalił, że to jego 5 MITO, te kupił trupa w zimie, zrobił i pcha dalej, oczywiście nawet nie przerejestrowana (blachy WWL) w zasadzie miałem odpuścić bo ręce mi już opadły, ale szukałem dalej: - silnik zarzygany olejem - na bagnecie od skrzyni MLEKO!!! - dziurawy wydech przy kolanku (do tego stopnia, że na wolnych po odpaleniu dym leci spod owiewek prosto w twarz) - chodzi tylko na ssaniu, po wyłączeniu przerywa i gaśnie Przejażdżka: - prędkościomierz nie działa - obrotomierz skacze +- 200-300rpm - mimo 20 minutowej pracy, temperatura ledwie powyżej 40' i nie chce wyżej - znalezienie luzu - gorzej niż 6 w lotto... - na 1 i 2 biegu wkręciła się do 10k, ale bez żadnego kopnięcia, po prostu obroty w górę powoli - a na 3 biegu 8k i koniec, na 5 i zwalnia - wyskoczyłem z manometrem (mam swój warsztat, sprzęt profi)- SZOK - kompresja na zakręconej manetce 5, na odkręconej 5,5, PADAKA... Jedyne plusy: + hamulce żyleta, tarcze bez progów + lagi bez wyciegów + koła obracają się swobodnie, łożyska nie latają (obracałem na stopce) Na pewno o czymś zapomniałem, bo tyle tego, że moje zdenerwowanie osiągnęło zenit. Nawet nie pertraktowałem ceny, stracone 4h i paliwo. STANOWCZO ODRADZAM!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkudlar Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 za duzo szukales dziury w całym.po obejzeniu 4 pierwszych rzeczy dałbym se spokuj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawela Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 (edytowane) aa i jeszcze - brak chwytów powietrza, zalepione na chama izolacją -kontrolka oleju mruga to 4-5krpm, potem dopiero gaśnie, mimo pełnego dozownika szkudlar, nie szukałem, sprawdzam zawsze skrupulatnie, to wszystko trwało max 20-25 min Edytowane 12 Maja 2010 przez pawela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 No to ładny kłamczuszek, nieźle tam naściemniał. Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Ta Cagiva to na fotkach już widać że jakaś trefna jest. Na foto widać że krzywe nadwozie, szczególnie na fotce "od tyłu". Poza tym łańcuch wisi jak krowie cycyki - to świadczy że właściciel albo laik albo burak. :icon_mrgreen: I tylna tarcza hamulcowa czerstwo wygląda. Tyle można wywnioskować z fotek zanim się pojedzie oglądać. :biggrin: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Jedna srubka i ty to nazywasz mina :icon_eek: Nie, miałem na myśli co wyszło z rozmowy, chyba napisałem? A po rozmowie wyszło co wyszło. Ty też jeźdźisz do niemiec, rozbierasz moto i przywozisz samochodem osobowym? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 yyy jeszcze do tego nie doszedlem. :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sestorme Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 http://kupuzywane.moto.onet.pl/yamaha-r1-M1938734.html Bardzo mozliwe ze to zadna mina, ale to jest ciekawe Yamaha R1 Kategoria: Chopper / Cruiser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VituPL Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 (edytowane) 4-letnia r1 za 14k i to niby nie mina? XD "Pojazd uszkodzony" - szkoda, że wrzucił fotki najprawdopodobniej przed tym "uszkodzeniem" i że nie napisał na czym to "uszkodzenie" polega. [edytka] O la boga! Horb jemu się chyba foty pomyliły jak temu od cbf'a. XD Edytowane 18 Maja 2010 przez VituPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horb Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 http://otomoto.pl/suzuki-dl-650-v-strom-okazja-M1821944.html Bardzo mi się spodobała ta część: Stan techniczny i wizualny idealny. Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkiel Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 http://otomoto.pl/suzuki-dl-650-v-strom-okazja-M1821944.html Bardzo mi się spodobała ta część: Stan techniczny i wizualny idealny. Jak idealny to idealny. Wiadomo, nie ma się do czego przyczepić :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sestorme Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 4-letnia r1 za 14k i to niby nie mina? XD "Pojazd uszkodzony" - szkoda, że wrzucił fotki najprawdopodobniej przed tym "uszkodzeniem" i że nie napisał na czym to "uszkodzenie" polega. [edytka] O la boga! Horb jemu się chyba foty pomyliły jak temu od cbf'a. XD Nie do konca, moja 3 letnia er-6n'ka ma 7k, zalezy kto ile uzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu2 Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Nie do konca, moja 3 letnia er-6n'ka ma 7k, zalezy kto ile uzywa. nie ma tylko za czyli sprzedaje za 14 tysięcy a nie ma przejechane 14 tysięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubertmtx Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Cytat(MOC @ 10.05.2010 - 23:41) Jedna srubka i ty to nazywasz mina Nie, miałem na myśli co wyszło z rozmowy, chyba napisałem? A po rozmowie wyszło co wyszło. Ty też jeźdźisz do niemiec, rozbierasz moto i przywozisz samochodem osobowym? A co w tym dziwnego ?? Dla mnie żaden problem. Chyba że dla kogos kto jest jakis lewy i odkrecenie srubki to dla niego wielkie wyzwanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 Wożenie moto w częściach osobówką to nie lada wyzwanie. Nie każdy ma odwagę być takim burakiem. :banghead: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi