WLD_Wlodi Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Witam. Mam Peugeota Xp6 z silnikiem minarelli Am6. Chce kupić Olej do filtra powietrza.Doradźcie mi coś...Czy jest sens to kupować do 50tki? Śmigam też troche w terenie, a nie chce żeby silnik po dupie dostawał... To co znalazłem:http://moto.allegro.pl/item242395782_valvo..._powietrza.html - 47złSpray: http://moto.allegro.pl/item242178932_motul...prawdzony_.html - 39zł Jest coś tańszego?? Mam ograniczony budżet a 50zł to dla mnie nie mały wydatek...Jednak wiem że za jakość się płaci... Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Nie bierz w spreyu bo nie jest ekonomiczny. Valvoline bedzie bardzo dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 11 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 (edytowane) Nie bierz w spreyu bo nie jest ekonomiczny. Valvoline bedzie bardzo dobryNa ile starcza litr tego oleju i co ile "trzeba" tą gąbkę czyścić i namaczać?? Edytowane 11 Września 2007 przez WLD_Wlodi Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Na ile starcza litr tego oleju i co ile "trzeba" tą gąbkę czyścić i namaczać?? Ja myje i nasączam co wyjazd w teren. A 1l starcza mi na sezon ale to wszytko zalezy kto ile jeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stormraider Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Na ile ? Roznie,zalezy jak uzywac bedziesz. Co ile ? Ja co jazde u siebie czyscilem,ale poza teren nie zagladalem. U Ciebie to po prostu jak bedziesz widzial,ze juz brudny jest to wyczysc albo jak latasz po ulicach to po prostu co jakies konkretniejsze latanie w terenie. Cytuj Bikepics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Ja mam tego valvolina i uważam że jest całkiem dobry. Powinien Ci wystarczyć na sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 polecam silkolene, ok 40zł puszka 1Lstarczył mi na rok (3 motocykle) , ale ja nie myję filtra co jazdę tylko jak się zabrudzi, bo to trochę bez sensu myć filtr codziennie przy takiej pogodzie jak teraz Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 11 Września 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Ja używam obecnie Motula, używałem długi czas Shella. Myję filter jak widzę, że jest brudny - średnio co 2 jazdy. Oczywiście nasączanie jak wyschnie. Litrowa puszka wystarcza mi spokojnie na rok. Używam go też w serwisie i naprawdę długo ta puszka nie chce się skończyć... Polecam nasączać filter nalewając odrobinę oleju do worka foliowego i wyciskając w rękach rozprowadzić go po całej powierzchni. Oleje te są barwione, dzięki czemu widzimy, czy cała powierzchnia jest już pokrywa czy nie. Uwaga, olej jest bardzo kleisty, trudno schodzi z rąk :crossy:pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacher Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 ja używam u siebie oleju twin aira, i jestem zadowolony myję filtr co 2 jazdy albo jedną w trudnych warunkach, ale mam pytanko w czym myjecie swoje filtry, ja teraz w rozpuszczalniku bo wszystko ładnie schodzi i wydaję mi sie że nie niszczę mocno filtra, a potem ciepła woda i ludwik, i jest git, jak raz umyłem benzyną to trochę szwy się porozklejały więc dałem sobie spokój, a jak jest u Was czy macie jakieś specjalne środki czy takie patanty jak ja? No i nie uwierzę że ktoś umyje samą wodą z płynem i filtr jest czysty- czasem próbowałem tylko tak myć i nie mam możliwości żeby był czysty w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 tylko detergenty nieszkodliwe na ludzkiej skóry np. ludwikdo tego ciepła woda .ma to tylko zmywać brud, nie olej . Wszelkie rozpuszczalniki drastycznie niszczą gąbką , normalnie użytkując filtr raczej tego nie zauważysz, dopiero przy porównaniu z filtrem mytym w ludwiku. Dominik, olej od filtra znakomicie zmywają niemieckie pasty bhp ze środkiem ściernym Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Natomiast łapy ubrudzone olejem do filtrów można łatwo umyć CIF-em. Odkryłem przy okazji. :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszon Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 A ja mam spray do fitrów shell'a a wcześniej miałem putoline w puszce - powiem tak oba są dobre co do ekonomiczności to niewiem narazie bo jeszcze nie zuzylem calego sprayu natomiast spray ma napewno jeden duuuuży plus - używając go koniec z brudnymi rękami/rękawiczkami itp. polecam spray shella dla nielubiących sie paćkać :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 mialem spray shella, i dostal mi sie piach do slinika, teraz uzywa putoline(pisownia) i zadnego brudu nie przepuszccza. Spray shella jest dobra ale cover dustow, cienkich nakladek na filtr ktore dodaja jeszcze ododatkowej ochrony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 ja natomiast uzywam motula i jestem baaardzo zadowolony ( ani grama wody nie przepuscil po zanurkowaniu ;D ) a jest jeszcze jeden patent na nasaczni filtro ( znam go od enduromastera) otoz przelewamy plyn do butelki z rozpylaczem ( np po plynie do mycia szyb) i rozpruskujemy rownomiernie po caly filtrze czekamy az sie wchlonie i gotowe ( sprawdzone na kilku motocyklach i zawsze dzialalo bez przepuszczania) polecam ten sposob pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszon Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 mialem spray shella, i dostal mi sie piach do slinika, teraz uzywa putoline(pisownia) i zadnego brudu nie przepuszccza. Spray shella jest dobra ale cover dustow, cienkich nakladek na filtr ktore dodaja jeszcze ododatkowej ochrony. A skąd wiesz że nie dostał się ten piach np wraz z zabrudzoną benzyną przez bak albo nie strzepał sie piach z korka podczas wlewania? chyba nie jesteś pewien na 100% co? Od 3 miesięcy jeżdze non stop po naszym piaskowym torze i żaden piach mi sie nie dostał mimo wielu gleb i wywrotek na owym piachu. Nie twierdze że Spray shella to jakieś niewiadomo co czy coś - poprostu kupilem go zeby przetestować i jestem zadowolony bo sprawuje się dobrze i nie brudzi rąk - a pryskać nim trzeba dokładnie i to z obu stron filtra wtedy niema szans żeby piach się dostał no chybaże filtr jest uszkodzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi