shipp Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 jak się ręce ubrudzą to można zmyć alkoholem :wink:Co za rozrzutność i marnotrwstwo! :icon_question: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek gawlik Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Co za rozrzutność i marnotrwstwo! :icon_mrgreen: :cool:mówisz o kleju czy alkoholu :D? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Bardzo dobrze wiedziec, niestety na rynku kanadyjskim fmy Wurth nie widzialem. Adam M. A własnie w Car Queście (Sitka, AK) kupiłem Permatex non-hardening - to właśnie jest odpowienik. U angoli ( i w niemcowie) znany jest Hylomar. Na pewno znajdziesz :icon_mrgreen: Cytuj Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 firma wurth produukuje tez sylikony koszt około 12zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 ja polecam marke Proseal , naprawde tego sporo robią . Typowe sylikony do silników także Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 akurat w polsce rynek sylikonów jest chyba szerszy niz w całej europie:D Polacy kochaja sylikony;) Zrezta pianki montazowe i inne tego typu wynalazki sa u nas naprawde dobrze i szeroko dostepne w firmach mozna przebierac bez końca;] A teraz z tańszej alternatywy sylikonów soudal-> sprawdzony czerwony sylikon koszt 6zł;] bardzo fajny! Złozyłem na nim silnik samochodowy zrobił 50tys i nic nie cieknie;] teraz coś o technice... jak juz trzeba mocniej posmarowac no to trudno tylko potem pamietac ze jak sylikonik bedzie taki galaretowaty lekko to do środka wlewamy coś ala nitro i przepłukujemy;)na zewnatrz obcinamy zyletka albo wycieramy szmata, ładnie wtedy wszystko wyglada;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek8104 Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Ja wcześniej mówiłem o sylikonie w kolorze czarnym ze względów estetycznych. Bardzo brzydko wygląda jak widać czerwony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadi Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Ja wcześniej mówiłem o sylikonie w kolorze czarnym ze względów estetycznych. Bardzo brzydko wygląda jak widać czerwonyTo prawda, nic tak nie szpeci silnika jak wystające tu i ówdzie gluty czerwonego silikonu.A wracając do tematu, to osobiście jestem za uszczelką. Można tanio z odrobiną "zachodu" zrobić swoje własne, jak? - ja zrobiłem to następująco:- po zdjęciu pokrywy uszczelka uległa zniszczeniu, więc zeskanowałem pokrywę (stronę gdzie przychodza uszczelki) następnie w corelu objechałem krzywmymi linię uszczelki a w ploterze na specjalnym papierze do uszczelek wyciąłem gotowca. Oczywiście można to zrobić inaczej jak się nie dysponuje ploterem i nie zna corela, czyli druknąć 1do1 skan, ręcznie odrysować szablon na papierze do uszczelek.... i wyciąć.Fakt, że to czasochłonne i trzeba lubieć takie grzebanie... ale efekt i koszty są niewspółmiernie niskie (kawałek papieru do uszczelek można wycyganić w warsztacie samochodowym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 a nie lepiej karter nasaczyć lekko nawet w płynie do naczyń i odbić bezpośrednio na gambicie czy innym ustrojstwie;] Pozatym niektóre sprzety sa skłądane bez uszczelek i tak ma zostać;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 silikon owszem ale tam gdzie nie ma ciśnienia - jak wystepuje cisnienie to uszczelki lub przy bardzo dobrym przyleganiu powierzchni cos co sie nazywa HYLOMAR - to wystepuje tez w pod innymi nazwami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadi Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 a nie lepiej karter nasaczyć lekko nawet w płynie do naczyń i odbić bezpośrednio na gambicie czy innym ustrojstwie;] Pozatym niektóre sprzety sa skłądane bez uszczelek i tak ma zostać;]W sumie pewnie można. Człowiek czasem jest ograniczony tym co umie :-). Twoja rada jest tak samo skuteczna jak moja, z tym że mniej "pieprzeniochłonna" :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 dokłądnie dlamnie przy skłądaniu silnika liczy sie też czas wiec niemoge sobie czasem pozwolić na pieprzenie :P Na wszystko trzeba mieć czasem jakis patent:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi