shipp Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 jak się ręce ubrudzą to można zmyć alkoholem :wink:Co za rozrzutność i marnotrwstwo! :icon_question: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek gawlik Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Co za rozrzutność i marnotrwstwo! :icon_mrgreen: :cool:mówisz o kleju czy alkoholu :D? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Bardzo dobrze wiedziec, niestety na rynku kanadyjskim fmy Wurth nie widzialem. Adam M. A własnie w Car Queście (Sitka, AK) kupiłem Permatex non-hardening - to właśnie jest odpowienik. U angoli ( i w niemcowie) znany jest Hylomar. Na pewno znajdziesz :icon_mrgreen: Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 firma wurth produukuje tez sylikony koszt około 12zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 ja polecam marke Proseal , naprawde tego sporo robią . Typowe sylikony do silników także Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 akurat w polsce rynek sylikonów jest chyba szerszy niz w całej europie:D Polacy kochaja sylikony;) Zrezta pianki montazowe i inne tego typu wynalazki sa u nas naprawde dobrze i szeroko dostepne w firmach mozna przebierac bez końca;] A teraz z tańszej alternatywy sylikonów soudal-> sprawdzony czerwony sylikon koszt 6zł;] bardzo fajny! Złozyłem na nim silnik samochodowy zrobił 50tys i nic nie cieknie;] teraz coś o technice... jak juz trzeba mocniej posmarowac no to trudno tylko potem pamietac ze jak sylikonik bedzie taki galaretowaty lekko to do środka wlewamy coś ala nitro i przepłukujemy;)na zewnatrz obcinamy zyletka albo wycieramy szmata, ładnie wtedy wszystko wyglada;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek8104 Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Ja wcześniej mówiłem o sylikonie w kolorze czarnym ze względów estetycznych. Bardzo brzydko wygląda jak widać czerwony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadi Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Ja wcześniej mówiłem o sylikonie w kolorze czarnym ze względów estetycznych. Bardzo brzydko wygląda jak widać czerwonyTo prawda, nic tak nie szpeci silnika jak wystające tu i ówdzie gluty czerwonego silikonu.A wracając do tematu, to osobiście jestem za uszczelką. Można tanio z odrobiną "zachodu" zrobić swoje własne, jak? - ja zrobiłem to następująco:- po zdjęciu pokrywy uszczelka uległa zniszczeniu, więc zeskanowałem pokrywę (stronę gdzie przychodza uszczelki) następnie w corelu objechałem krzywmymi linię uszczelki a w ploterze na specjalnym papierze do uszczelek wyciąłem gotowca. Oczywiście można to zrobić inaczej jak się nie dysponuje ploterem i nie zna corela, czyli druknąć 1do1 skan, ręcznie odrysować szablon na papierze do uszczelek.... i wyciąć.Fakt, że to czasochłonne i trzeba lubieć takie grzebanie... ale efekt i koszty są niewspółmiernie niskie (kawałek papieru do uszczelek można wycyganić w warsztacie samochodowym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 a nie lepiej karter nasaczyć lekko nawet w płynie do naczyń i odbić bezpośrednio na gambicie czy innym ustrojstwie;] Pozatym niektóre sprzety sa skłądane bez uszczelek i tak ma zostać;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 silikon owszem ale tam gdzie nie ma ciśnienia - jak wystepuje cisnienie to uszczelki lub przy bardzo dobrym przyleganiu powierzchni cos co sie nazywa HYLOMAR - to wystepuje tez w pod innymi nazwami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadi Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 a nie lepiej karter nasaczyć lekko nawet w płynie do naczyń i odbić bezpośrednio na gambicie czy innym ustrojstwie;] Pozatym niektóre sprzety sa skłądane bez uszczelek i tak ma zostać;]W sumie pewnie można. Człowiek czasem jest ograniczony tym co umie :-). Twoja rada jest tak samo skuteczna jak moja, z tym że mniej "pieprzeniochłonna" :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 dokłądnie dlamnie przy skłądaniu silnika liczy sie też czas wiec niemoge sobie czasem pozwolić na pieprzenie :P Na wszystko trzeba mieć czasem jakis patent:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi