Leszek45 Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Przód moto--brrrrrr...ak słów!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 No faktycznie o ile z profilu wyglada ok to przod jest tragiczny, jak od jakiegos chinola. No i ta okragla lampa, :crossy: Jakis taki plastikowy, delikatny... Przestaje mi sie podobac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek45 Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Może nie powinno się oceniać wyglądu moto ze zdjęcia, a dopiero po zobaczeniu na "żywo" ale ja jestem totalnie rozczarowany przodem.Czy oni mają debili stylistów tam w Hondzie!!!!Żeby trampkowi takie cos zrobić .Wkurzam sie bo czekałem na nowy model Transalpa z myslą zakupiu. Ale z takim "skuterowym " przodem i chinską lampą bedzie to naprawde trudna decyzja.Reszta mogła by być , choc nie rozumiem co robi ta puszka tłumika przed tylnim kołem... Czy im się " obluzowała"..... Coraz bardziej podoba mi się nowa Tenerka.Może panowie z Hondy jeszcze coś szybko poprawią, bo wg. mnie będzie to jeden z brzydszych motocykli na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastec Opublikowano 3 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Masakra poprostu...17,5 litra zbiornik, 60 kucy, 215 kg, i lampa od ETZ-tkiMasakra poprostu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Pastec, weź nie marudź :) Przecież chłopaki się znają na rzeczy i wiedzą co dobre. Może nasze poczucie estetyki nie dojrzało do tego nowatorskiego projektu?? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 (...) Może nasze poczucie estetyki nie dojrzało do tego nowatorskiego projektu?? ;) tjaaa... poczucie dystansu też nie :)cholera, może to jest metoda na transazjatycką sieć stacji benzynowych..? :) BTW pojemność baku w nowych motocyklach mnie rozpie...a; b-king suzuki podobnie - chyba 16,5l. ile na tym można przejechać takim monstrum..? ja mam coś 23l i twierdzę, że mogłoby być jeszcze ze 2, a bym się nie obraził :) jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Paskudne jak dla mnie są te nowe motocykle. A Jeszua ma racje - robia takie baki żeby co 200 km być na stacji - nie tylko paliwo ale jeszcze kawa, ciastko, fajki, gumki i inne rzeczy "niezbędne" motocykliście do życia. I kasa płynie niejako przy okazji a życie towarzyskie kwitnie. Zamiast do 2oo będziemy jeździc np do BP. :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastec Opublikowano 3 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Pastec, weź nie marudź :flesje: Przecież chłopaki się znają na rzeczy i wiedzą co dobre. Może nasze poczucie estetyki nie dojrzało do tego nowatorskiego projektu?? ;) Cosmo mam wrażenie, że masz silną potrzebę afirmacji więc pomogę Ci - tak miałeś rację, Yamaha poszła odważniej i bardziej mi się podoba. :flesje: Kilka dodatkowych fotek Trampka znajdziecie tu: http://www.autoblog.com/2007/09/30/2008-ho...ebuts-in-paris/ :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek45 Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 (edytowane) Cosmo mam wrażenie, że masz silną potrzebę afirmacji więc pomogę Ci - tak miałeś rację, Yamaha poszła odważniej i bardziej mi się podoba. :biggrin: Kilka dodatkowych fotek Trampka znajdziecie tu: http://www.autoblog.com/2007/09/30/2008-ho...ebuts-in-paris/ ;)Tak też wydaje mi się ,że Tenera mimo singla wezmie górę nad " cukierkowym"-Transalpem .Jak tak sie przyglądam od pewnego czasu nowej Tenerce to właściwie nie ma się czego czepić jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny.Miejmy nadzieje, że i w eksploatacji okaże sie dobrym motocyklem.Dlatego z niecierpliwością czekam na jakieś testy, najlepiej porównawcze z Trampkiem w Motocyklu , czy w Świecie, ale te będą zapewne dopiero na wiosnę.Tenera będzie górą pewnie także z racji ceny, bo "cukierkowy"nowy Trampek będzie pewnie kosztował w okolicy 34 tys, ale to moje spekulacje. Edytowane 3 Października 2007 przez Leszek45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Z tych fotek zamieszczonych prze Michała stwierdzam, ze ten Trampek nawet wyglądu nie ma nie wspominajac o mozliwosciach off-road'owych. To jest chyba tak jak z samochodami terenowymi. Bezkonkurencyjne nadal pozostaja Landryny Defendery i starsze Toyoty LC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Pastec, właśnie się kurcze nie mogłem powstrzymać :buttrock: Za dużo czasu z babami spędzam chyba :wink: Odnośnie tenerki - mam dobry kontakt z człowiekiem z Mitsui (importer yamahy), ma do mnie dzwonić gdy tylko ceny będą znane. Się podzielę :clap: Na razie nie był mi w stanie powiedzieć jakie będą dokładne parametry, czy będzie ABS i za ile to wszystko. Moto wczesną wiosną ma być w salonach, Ceny akcesoriów mają być bardzo sensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek45 Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 Pastec, właśnie się kurcze nie mogłem powstrzymać :buttrock: Za dużo czasu z babami spędzam chyba :buttrock: Odnośnie tenerki - mam dobry kontakt z człowiekiem z Mitsui (importer yamahy), ma do mnie dzwonić gdy tylko ceny będą znane. Się podzielę :buttrock: Na razie nie był mi w stanie powiedzieć jakie będą dokładne parametry, czy będzie ABS i za ile to wszystko. Moto wczesną wiosną ma być w salonach, Ceny akcesoriów mają być bardzo sensowne.A, to z niecierpliwością czekamy na wieści o nowej Tenerze.Co do abs to pewnie nie ma , ale jakoś sie obejdziemy. Silnik juz też sprawdzony. Pozostaje kilka innych pytań, jak zestrojenie ,samo zawieszenie , rama , wygoda , poręcznośc itp.Wiadomo, motocykl musi pasować jak najlepszy garnitur, dlatego mamy prawo troszke wybrzydzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastec Opublikowano 11 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 (edytowane) Na stronie http://moto.honda.fr/fichetechnique.aspx?modeleid=14 jest już wszystko o Transalpie 2008.Niestety po francusku.pozdro,Paweł PS.Cosmo - daj proszę info o Tenere 2008 jak się dowiesz czegoś więcej. Edytowane 11 Października 2007 przez pastec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EARL Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Odnośnie tenerki - mam dobry kontakt z człowiekiem z Mitsui (importer yamahy), ma do mnie dzwonić gdy tylko ceny będą znane. Się podzielę :) I jak, masz jakieś wieści? Pozdrawiam,E' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabaniero Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Co do nowego Transalpa, to z jednej strony dobrze, że Japsy nie przekombinowali za mocno z ramą i silnikiem... baza została wciąż ta sama , solidna i niezawodna... zatem da się nowego Trapa zaadoptować do prawdziwego zapie**alania, owszem to może być kosztowne, ale ostatecznie efekt może być jak najbardziej zadowalający... Wystarczy wejść na jedną stronę i zakupić kilka niezbędnych części czyli : przedni widelec, np firmy Marzochi albo White Power, tylny amor chociażby taki jak ten http://www.advrider.com/forums/showthread....t=50630&page=78 tylny wahacz od Afriki, koła oczywiście też do wymiany 21 z przodu... no i żeby nasz rakieta nie wyglądała jak zdzieciniała zabaweczka wyrzucamy oryginalną owiewkę i zapodajemy takie cuć http://holan.pl/pl/product/1/10/42/265/984...nda_Africa_RD07 , ponadto do tego odpowiednie gmole, aluminiową osłonę pod silnik, jakieś akcerbisy na kierownicę .. no i powstaje nam rasowy wymiatacz... coś jak tutaj http://www.advrider.com/forums/showthread....t=50630&page=78 który zawstydzi niejednego posiadacza Afriki Twin a nawet KTMa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi