magneto Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 za zmiane sprzegła ja biore 20zł :) więc nie wiem czy to koszta , a najlepszym tuningiem będzie doprowadzenie silnika do takiego stanu w jakim był wychodząc z fabryki , bo takie tuningi za 150zł kończą sie nieciekawie :] Ty bierzesz za to 20 zł. ja za czyszczenie gażnika w skuterku czy innym pojezdzie spalinowym biore symbolicznie na tymbarka, a serwis motocyklowy okolo 80zł. a wiem, ze czyszczenie zrobione jest identycznie i da te same rezultaty... ceny uslug, nawet tych najprostszych jak dla mnie sa z kosmosu... pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 mozna by dac ciezsze rolki wariatora to ci sie bedzie lepiej zbieral. tanim kosztem moznaby zwiekszyc znacznie kompresje planujac glowice o jakis milimetr, ale bron boze wiecej. przy okazji wymiana pierscieni na nowe i powinno latac troche lepiej. sprzeglo owszem, od tego jest. ale zdajesz sobie sprawe jakie to sa koszta demontazu i montazu sprzetu mowiac juz o samej robociznie? zapomnij ze sie zmiescisz w 150 zeta z zakupem tuningowego sprzegla. pewniej wyjdzie ci zakup jakiegos uzywanego ukladu wydechowego z rozbitka cvzy cos, byle od tego samego pojazdu... ale taki wydech tez kosztuje... pzdr:)ostatnio z kumplem duzo bawimy sie ze skuterami.Magneto im ciezsze rolki tym gorzej sie zbiera, lecz ma wieksza predkosc... oczywiscie jak przesadzisz, ani przyspiechy ani predkosci nie bedzie.Najlepsze efekty w skuterach daje:1.Sportowy wydech2.Sportowy Wariator3.Sportowe sprzeglo4.Rolki. Polecam zmiane wariatora na sportowy i pokombinuj z rolkami.Wbrew pozorom ze skuterkow mozna bardzo wiele wycisnac.I nastepny "spec" wytlumaczyl co to jest Kit Tuningowy.Zazwyczaj sa to cylindry zwiekszajace pojemnosc do 70, 80cm3.Powiedz jaki jest teraz jego vmax, czy ma dobre przyspieszenie, itp.Bedzie nam latwiej ustalic, co by tu zrobic tanim kosztem, by bylo troche lepiejPozdrawiam :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolb123 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Ten twój skuter był blokowany? Jeśli tak to jak jest odblokowany to jesteś tego pewien na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysnik363 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 skuter jest zablokowany przy 55 km/h i wlasnie zastanawiam sie tez gdzie jest w nim blokada ?? JEST OTWORZONY TEMAT O TYM. według mnie ma dobre przyspieszenie. Spokojnie bierze na start simsony i peugeota vivacity :buttrock: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=79285 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśl@k Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Obawiam sie ze predko ci ktos nie odpowie dokladnie gdzie jest blokada w Peugocie z 94r. Musisz poszukac tam gdzie zawsze są -> dysza, wario, wydech, moooze moduł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysnik363 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 a czy blokada moze byc w srodku wariatora ??? czy musi byc na wierzchu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśl@k Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Podkładka jest tak jakby POD wario, na wale o ile mi wiadomo. Ale Odkrecić wario bez pneumatyka albo blokady to troszke sie mozesz napocic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysnik363 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Juz sie trochu dowiedzialem :) W następnym tygodniu po weselu siostry bierę sie do roboty. Jak bym czegos jeszcze nie wiedzial to bede pisac :lapad: Pozdrawiam Acha. jeszcze jedno. Jakim wiertlem moge rozwiercic dysze ?? 0,7 mm ?? Czy nie rozwiercac wcale ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśl@k Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 A jaką dysze masz teraz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 nierozwiercaj.jezeli masz zajechany juz tlok z pierscieniami to mozesz nawet dysze pod cr500 wstawic i tak nic nie da :icon_twisted: zmierz cisnienie w cylindrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysnik363 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 własnie cisnienie nie jest najlepsze ale tez nie jest zle. 9 bara a idealnie powinno byc 10-11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro36 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Witam. Mam take pytanko . Jak zwiększyc osiągi (tzn. moc,speed i przyspieszenie) w skuterze peugeot z 1994r . ? Z góry dziękuje za info.pozdro WITAM>>>> zamiast kombinować kup coś mocniejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysnik363 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) Nigy juz nie kupie simsona . A tak pozatym to ja mam etz 251 a skuterem sie chce "pobawic" Jak narazie "eta" mi wystarcza. Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez Krzysnik363 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaggino Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Najlepiej to samemu to złożyć ;] Każdy właściciel powinien dobrze znać się na swojej maszynie ;] ;] ;] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysnik363 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 wlasnie wiem ;) i tak zrobie. Jak bym mial jakies pytanie to to bede pisał. Pozdrawiam all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi