krycek Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Witam Proszę o wycenę następujących czynności serwisowych (lub potwierdzenie, bądź zanegowanie podanych przeze mnie cen, a wynalezionych na sieci) związanych z naprawą motocykla GS 500: - wymiana łańcucha napędowego + zębatki - ok. 500zł?- wymiana łańcuszka rozrządu - 350zł?- luzy na wale lub sforzniach - nie mam pojęcia co wymienić i ile to kosztuje Dziękuję za pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drbig800 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 pewnie chcesz kupic moto po atrakcyjnej cenie ale jak to wlasciciel mowi lekko uszkodzona nie pchaj sie w takie bagno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 (edytowane) pewnie chcesz kupic moto po atrakcyjnej cenie ale jak to wlasciciel mowi lekko uszkodzona nie pchaj sie w takie bagno Moto wcale nie w atrakcyjnej cenie a Właściciel nie mówi nic (wręcz chwali że igła), ale wiem że w maszynie coś było z silnikiem, poza tym leżał (co samo w sobie nie jest straszne, ale właściciel o tym milczy nawet po zapytaniu go o to wprost co mnie zmusza do maksymalnej ostrożności). Dodatkowo nie wykluczone że maszyna ma zawyżony rocznik. Skąd wiem? Stąd... Ogłoszenie o sprzedaży: http://forum.motocyklistow.pl/GS-500-FIVE-STARS-t78781.htmlHistoria postów tego użytkownika: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=61121&hl=Najważniejsze (martwiące mnie) wątki: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=61121&hl=http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=59312&hl= Dodatkowe info od sprzedawcy:- napęd przez niego nie wymieniany (a skoro ma 50kkm to się kwalifikuje)- maszyna po regulacjach i wymianie filtrów Gdyby nie takie odgłosy z silnika podchodziły z łańcuszka rozrządu to jeszcze pół biedy - bo i tak pasuje powoli zmienic w takim roczniku... ale gwarancji nie mam dlatego prosiłem o wycenę wszystkich rzeczy, które podejrzewam że mogą być przyczyną. Żeby nie było - motocykla na żywo nie widziałem gdyż jestem na etapie zbierania info na jego temat. Swoje opinie oparłem na komentarzach Właściciela moto na forum i jego pytań dotyczących serwisu. Jeszcze raz proszę o wycenę tak abym mógł próbować negocjować cenę. Pozdrawiam Edytowane 10 Sierpnia 2007 przez krycek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiusiu Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 wymiana łańcucha napędowego + zębatki trochę przesadziłeś. Jest to jakieś 350zł w sklepie za zestaw dwóch zębatek i łańcucha. Chyba, że chcesz kupić coś wyższej klasy. Nie liczę tu oczywiście robocizny. A o reszcie nie mogę nic powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek gawlik Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Witam Proszę o wycenę następujących czynności serwisowych (lub potwierdzenie, bądź zanegowanie podanych przeze mnie cen, a wynalezionych na sieci) związanych z naprawą motocykla GS 500: - wymiana łańcucha napędowego + zębatki - ok. 500zł?- wymiana łańcuszka rozrządu - 350zł?- luzy na wale lub sforzniach - nie mam pojęcia co wymienić i ile to kosztujeDziękuję za pomoc Pozdrawiamja bym się w to nie pchał raczej... cena cena nie jest specjalnie okazyjna, a stan mocno podejrzany... poszukaj czegoś innego raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulawy Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Kolega z forum i coś kręci?Nie podoba mi się takie zachowanie. Jak nie zdradzi szczegółów związanych z motocyklem to bym sobie odpuścił.GS'ów jest wiele. Pozdrawiam,kulawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
super_stalker Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Ja również radzę ci szukać innego egzemplarza, chyba że właściciel się wypowie na forum i zagwarantuje stan motocykla. Ale jak masz kupić i później sobie w brodę pluć to jest to bezsensu. Łańcuch i zębatki (D.I.D) do GS-a to koszt ok 350 zł (jak pisali poprzednicy) a z wymianą powinienneś sobie poradzić sam. Natomiast łańcuszek rozrządu (D.I.D) do GS-a kosztje ok. 150zł Wymiana w zależności od serwisu, ale tu jak się nie znasz to lepiej samemu nie próbować. Co do luzów na wale lub sworzniach się niewypowiadam bo nie wiem. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Kolega z forum i coś kręci? Pytałem o moto przez allegro - nie chwaliłem się że mam dostęp do histori jego postów gdzie opisywał swoje problemy... Co do samych GS'ów - no dużo ich, ale w owiewkach to już nie tak różowo (a takie mnie interesują)... Dzięki za pomocPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Najpierw sie skupiaj na mechanice, a potem na bajerach typu owiewka. A już sprzęta, w którym coś sobie puka (panewki itp) to za nic bym nie kupił, a nawet nie chciał za darmo. Ludzie czasami sie pchają w takie okazje, a potem jest płacz (i słusznie ;)) że naprawa wyniesie połowę ceny motocykla (zakładając że ma to być zrobione dobrze). Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi