cubix Posted August 2, 2007 Share Posted August 2, 2007 w układzie wydechowym rura od puszki nałożona jest na koniec dyfuzora, lecz to połączenie jest nieszczelne ;D (zbyt duża różnica średnic) czym mogę to uszczelnić?pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ED manetka (KURCZAK) Posted August 2, 2007 Share Posted August 2, 2007 ja to zawsze robie sznurkiem azbestowym i silikonem ale niestety sznurka azbestowego juz raczej nigdzie nie kupisz (ja mam go jeszcze troche w zapasie czesto sie przydaje) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RudyXJ Posted August 2, 2007 Share Posted August 2, 2007 azbest jest juz zabroniony-rakotwórczy ... Ale w czeluściach garażu można znaleźć tak jak Kurczak jakieś kawałki lub ... koc azbestowy i pruć nitki - na to samo wyjdzie :buttrock: A tak w ogole to mozesz próbować porobić jakies podkładki miedziane itp. :icon_mrgreen: Pozdro Quote http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barnaby Posted August 2, 2007 Share Posted August 2, 2007 ostatnio uszczelniałem jakąś pastą do tłumików samochodowych. strasznie gęsta i wolno stygnie (24h) ale nie puszcza. wieczorem zerknę jak się nazywa i napiszę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paczakuti Posted August 2, 2007 Share Posted August 2, 2007 Jezeli idzie dojsc do tego miejsca co chcesz uszczelnic(nie bardzo wiem o czym piszesz) spawarka, to obspawaj to na okolo, bedzie na 100% uszczelnione :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Dudek Posted August 2, 2007 Share Posted August 2, 2007 Naprawa jest bardzo prosta. Wystarczy zmierzyć otwór i średnicę rurki która ma tam wejść.Zrobić rysunek i zamówić u tokarza redukcję z małym kołnierzem z jednej strony najlepiej z aluminium.Otwór wewnętrzny tej redukcji zrobić o 0.3 mm na minusie i po rozgrzaniu nałożyć na ciepło. Quote Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szpadi Posted August 3, 2007 Share Posted August 3, 2007 Przerabiałem to kiedyś i poradziłem sobie kupijąc arkusz specjalnego papieru z którego wycina się uszczelki samochodowe.Wyciąłem pasek, owinąłem i posmarowałem uszczelniaczem do wydechów (taka pasta) trzymało jak nie wiem co i nie było "przepierdów" :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cubix Posted August 3, 2007 Author Share Posted August 3, 2007 Przerabiałem to kiedyś i poradziłem sobie kupijąc arkusz specjalnego papieru z którego wycina się uszczelki samochodowe.Wyciąłem pasek, owinąłem i posmarowałem uszczelniaczem do wydechów (taka pasta) trzymało jak nie wiem co i nie było "przepierdów" :-) możesz napisać jak się pasta nazywa?dzięki :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy Posted August 3, 2007 Share Posted August 3, 2007 ja dop simsona jak tlumik od mz wsadzilem, to mialem ten sam problem, i wlasnie jakis koles co naprawia tlumiki itd. zrobil mi taka tulejke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szpadi Posted August 3, 2007 Share Posted August 3, 2007 możesz napisać jak się pasta nazywa?dzięki :buttrock:miałem ją pożyczoną z zaprzyjaźnionego warsztatu samochodowego, ciężko będzie z nazwą ale możesz zadzwonić do dowolnego nie sądzę aby ktoś ci nie użyczył ciutke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barnaby Posted August 3, 2007 Share Posted August 3, 2007 pasta o której mówiłem nazywa się HOLZ. mała blaszana puszka.przed nałożeniem KONIECZNIE oczyścić miejsca styku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cubix Posted August 3, 2007 Author Share Posted August 3, 2007 dzieki wszystkim za pomoc :) wkrótce zabieram się do naprawy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvisl Posted August 3, 2007 Share Posted August 3, 2007 Ja kiedyś na łączeniu nawinołem teflon (taka taśma , zostało mi troche bo robiłem hydraulike w domu) do dzisiaj siedzi ładnie i nie puszcza a zrobiłem może z 5.000km. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts