cubix Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 w układzie wydechowym rura od puszki nałożona jest na koniec dyfuzora, lecz to połączenie jest nieszczelne ;D (zbyt duża różnica średnic) czym mogę to uszczelnić?pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ED manetka (KURCZAK) Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 ja to zawsze robie sznurkiem azbestowym i silikonem ale niestety sznurka azbestowego juz raczej nigdzie nie kupisz (ja mam go jeszcze troche w zapasie czesto sie przydaje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 azbest jest juz zabroniony-rakotwórczy ... Ale w czeluściach garażu można znaleźć tak jak Kurczak jakieś kawałki lub ... koc azbestowy i pruć nitki - na to samo wyjdzie :buttrock: A tak w ogole to mozesz próbować porobić jakies podkładki miedziane itp. :icon_mrgreen: Pozdro Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 ostatnio uszczelniałem jakąś pastą do tłumików samochodowych. strasznie gęsta i wolno stygnie (24h) ale nie puszcza. wieczorem zerknę jak się nazywa i napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paczakuti Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Jezeli idzie dojsc do tego miejsca co chcesz uszczelnic(nie bardzo wiem o czym piszesz) spawarka, to obspawaj to na okolo, bedzie na 100% uszczelnione :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Naprawa jest bardzo prosta. Wystarczy zmierzyć otwór i średnicę rurki która ma tam wejść.Zrobić rysunek i zamówić u tokarza redukcję z małym kołnierzem z jednej strony najlepiej z aluminium.Otwór wewnętrzny tej redukcji zrobić o 0.3 mm na minusie i po rozgrzaniu nałożyć na ciepło. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadi Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Przerabiałem to kiedyś i poradziłem sobie kupijąc arkusz specjalnego papieru z którego wycina się uszczelki samochodowe.Wyciąłem pasek, owinąłem i posmarowałem uszczelniaczem do wydechów (taka pasta) trzymało jak nie wiem co i nie było "przepierdów" :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubix Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Przerabiałem to kiedyś i poradziłem sobie kupijąc arkusz specjalnego papieru z którego wycina się uszczelki samochodowe.Wyciąłem pasek, owinąłem i posmarowałem uszczelniaczem do wydechów (taka pasta) trzymało jak nie wiem co i nie było "przepierdów" :-) możesz napisać jak się pasta nazywa?dzięki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 ja dop simsona jak tlumik od mz wsadzilem, to mialem ten sam problem, i wlasnie jakis koles co naprawia tlumiki itd. zrobil mi taka tulejke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadi Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 możesz napisać jak się pasta nazywa?dzięki :buttrock:miałem ją pożyczoną z zaprzyjaźnionego warsztatu samochodowego, ciężko będzie z nazwą ale możesz zadzwonić do dowolnego nie sądzę aby ktoś ci nie użyczył ciutke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 pasta o której mówiłem nazywa się HOLZ. mała blaszana puszka.przed nałożeniem KONIECZNIE oczyścić miejsca styku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubix Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 dzieki wszystkim za pomoc :) wkrótce zabieram się do naprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvisl Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Ja kiedyś na łączeniu nawinołem teflon (taka taśma , zostało mi troche bo robiłem hydraulike w domu) do dzisiaj siedzi ładnie i nie puszcza a zrobiłem może z 5.000km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi