Debel_007 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Witam.Mam taki problem mój thundercat pali około 8-9 litrów na 100km i nie powiem zebym mu ciągle dawał po zaworach.Czy prawda jest ze po wyminie wydechu trzeba regulowac gazniki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Witaj.Temat wielokrotnie był poruszany na forum.W 90% przypadków po zmianie wydechu konieczna jest korekta ustawienia gaźników w motocyklu.Tak jest pewnie i w twoim przypadku. Nie męcz silnika tylko jedź na full serwis gaźników.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RooSu Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 8-9 to faktycznie duzo, ja mam przelotowy wydech w Tcacie i spalanie na poziomie 5,5-7 a raczej nie zamulam maszyny. Jedz na regulacje, powinno pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Debel_007 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Jezeli chodzi o wydech to również mam przelotowy arrowa przy odcienciu wali ogniem jak głupi ale efekt zeajefajny:).Orientuje sie ktos moze ile taka regulacja mnie bedzie kosztowła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 A kiedy był wymieniany filtr powietrza? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Debel_007 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Na to pytanie nie znam odpowiedzi bo niedawno zakupiłem ten motocykl ale jak patrzyłem z kolegą do filtra to nie odstraszał wyglądem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RooSu Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 (edytowane) czyszczenie, regulacja i synchronizacja gaźników w serwisie to 150-200PLN, poszukaj w okolicy, może znajdziesz kogoś kto ot CI w domu zrobi - będzie wtedy taniej - około 100PLN PS. Zapraszam na forum właścicieli i sympatyków T-catahttp://www.motocykl.org/thundercat/forum/ Edytowane 2 Sierpnia 2007 przez RooSu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Pytanie następne:kto wymieniał tłumnik i czy to jest na pewno do tego modelu? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Ty Piotrek jakies pytania zupelnie nie na temat zadajesz, a to o filtr, a to kto wymienial, a przeciez to temat o za wysokim spalaniu :) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Ty Piotrek jakies pytania zupelnie nie na temat zadajesz, a to o filtr, a to kto wymienial, a przeciez to temat o za wysokim spalaniu :) Adam M.A wysokie spalanie nie bierze się z totolotka tylko z brudnego filtra lub przypadkowo znalezionego wydechu od innego modelu o ile kolega pisze prawdę że nie kręci pod czerwone to innego wyjścia nie ma.Niedopasowany wydech potrafi zwiększyć spalanie nawet o 50 procent a przy okazji obniżyć moc na kole. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 No ja to akurat wiem, ale sprawdzam po prostu czy jeszcze nie spisz :icon_rolleyes: Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Panowie Panowie ;)- wy tu gadu gadu a kolega ma problem :notworthy:. A tak powaznie- to ja proponuje zrobic serwis- gazniki, filtry itp- jesli to nie pomoze to bedziemy mysleli dalej(zresztą regulacje po kupnie i wymianie chyba zawsze sie powinno robic wiec mysle ze warto) Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi