Jump to content

Czemu on tyle pali

Recommended Posts

Witaj.

Temat wielokrotnie był poruszany na forum.

W 90% przypadków po zmianie wydechu konieczna jest korekta ustawienia gaźników w motocyklu.

Tak jest pewnie i w twoim przypadku.

Nie męcz silnika tylko jedź na full serwis gaźników.

Pozdrawiam

Jezeli chodzi o wydech to również mam przelotowy arrowa przy odcienciu wali ogniem jak głupi ale efekt zeajefajny:).Orientuje sie ktos moze ile taka regulacja mnie bedzie kosztowła?

czyszczenie, regulacja i synchronizacja gaźników w serwisie to 150-200PLN, poszukaj w okolicy, może znajdziesz kogoś kto ot CI w domu zrobi - będzie wtedy taniej - około 100PLN

PS. Zapraszam na forum właścicieli i sympatyków T-cata

http://www.motocykl.org/thundercat/forum/

Edited by RooSu

Ty Piotrek jakies pytania zupelnie nie na temat zadajesz, a to o filtr, a to kto wymienial, a przeciez to temat o za wysokim spalaniu :)

Adam M.

A wysokie spalanie nie bierze się z totolotka tylko z brudnego filtra lub przypadkowo znalezionego wydechu od innego modelu o ile kolega pisze prawdę że nie kręci pod czerwone to innego wyjścia nie ma.

Niedopasowany wydech potrafi zwiększyć spalanie nawet o 50 procent a przy okazji obniżyć moc na kole.

Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny

Panowie Panowie ;)- wy tu gadu gadu a kolega ma problem :notworthy:. A tak powaznie- to ja proponuje zrobic serwis- gazniki, filtry itp- jesli to nie pomoze to bedziemy mysleli dalej(zresztą regulacje po kupnie i wymianie chyba zawsze sie powinno robic wiec mysle ze warto)