Debel_007 Posted August 1, 2007 Share Posted August 1, 2007 Witam.Mam taki problem mój thundercat pali około 8-9 litrów na 100km i nie powiem zebym mu ciągle dawał po zaworach.Czy prawda jest ze po wyminie wydechu trzeba regulowac gazniki?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leon84 Posted August 1, 2007 Share Posted August 1, 2007 Witaj.Temat wielokrotnie był poruszany na forum.W 90% przypadków po zmianie wydechu konieczna jest korekta ustawienia gaźników w motocyklu.Tak jest pewnie i w twoim przypadku. Nie męcz silnika tylko jedź na full serwis gaźników.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RooSu Posted August 1, 2007 Share Posted August 1, 2007 8-9 to faktycznie duzo, ja mam przelotowy wydech w Tcacie i spalanie na poziomie 5,5-7 a raczej nie zamulam maszyny. Jedz na regulacje, powinno pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debel_007 Posted August 1, 2007 Author Share Posted August 1, 2007 Jezeli chodzi o wydech to również mam przelotowy arrowa przy odcienciu wali ogniem jak głupi ale efekt zeajefajny:).Orientuje sie ktos moze ile taka regulacja mnie bedzie kosztowła? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Dudek Posted August 1, 2007 Share Posted August 1, 2007 A kiedy był wymieniany filtr powietrza? Quote Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debel_007 Posted August 1, 2007 Author Share Posted August 1, 2007 Na to pytanie nie znam odpowiedzi bo niedawno zakupiłem ten motocykl ale jak patrzyłem z kolegą do filtra to nie odstraszał wyglądem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RooSu Posted August 2, 2007 Share Posted August 2, 2007 (edited) czyszczenie, regulacja i synchronizacja gaźników w serwisie to 150-200PLN, poszukaj w okolicy, może znajdziesz kogoś kto ot CI w domu zrobi - będzie wtedy taniej - około 100PLN PS. Zapraszam na forum właścicieli i sympatyków T-catahttp://www.motocykl.org/thundercat/forum/ Edited August 2, 2007 by RooSu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Dudek Posted August 2, 2007 Share Posted August 2, 2007 Pytanie następne:kto wymieniał tłumnik i czy to jest na pewno do tego modelu? Quote Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam M. Posted August 2, 2007 Share Posted August 2, 2007 Ty Piotrek jakies pytania zupelnie nie na temat zadajesz, a to o filtr, a to kto wymienial, a przeciez to temat o za wysokim spalaniu :) Adam M. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Dudek Posted August 2, 2007 Share Posted August 2, 2007 Ty Piotrek jakies pytania zupelnie nie na temat zadajesz, a to o filtr, a to kto wymienial, a przeciez to temat o za wysokim spalaniu :) Adam M.A wysokie spalanie nie bierze się z totolotka tylko z brudnego filtra lub przypadkowo znalezionego wydechu od innego modelu o ile kolega pisze prawdę że nie kręci pod czerwone to innego wyjścia nie ma.Niedopasowany wydech potrafi zwiększyć spalanie nawet o 50 procent a przy okazji obniżyć moc na kole. Quote Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam M. Posted August 3, 2007 Share Posted August 3, 2007 No ja to akurat wiem, ale sprawdzam po prostu czy jeszcze nie spisz :icon_rolleyes: Adam M. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiki Posted August 3, 2007 Share Posted August 3, 2007 Panowie Panowie ;)- wy tu gadu gadu a kolega ma problem :notworthy:. A tak powaznie- to ja proponuje zrobic serwis- gazniki, filtry itp- jesli to nie pomoze to bedziemy mysleli dalej(zresztą regulacje po kupnie i wymianie chyba zawsze sie powinno robic wiec mysle ze warto) Quote http://bikepics.com/members/kiki21/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts