Skocz do zawartości

czy te przyrzady sie nadaja

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

jeszcze tylko pytanie

1 na jakich obrotach robic synchronizacje????????

2 czy ten wezyk bedzie wytrzymaly

3 czy ten olej musi byc do 2T czy moze byc inny

4 ile wlac tego oleju

Edytowane przez drbig800

jeszcze tylko pytanie

1 na jakich obrotach robic synchronizacje????????

2 czy ten wezyk bedzie wytrzymaly

3 czy ten olej musi byc do 2T czy moze byc inny

4 ile wlac tego oleju

1. na równych, małych. Bo jak bedą za wysokie to ci się za szybko silnik zagrzeje. Aby równe były, tak z 1000 minimum

2. węzyk bedzie - tam nie ma żadnych obciążeń mechanicznych

3. w sumie każdy płyn może być. Jakikolwiek olej jest dobry, bo nawet w ekstremalnej sytuacji jak ci go wciągnie, to tylko olej i nic się silnikowi nie stanie.

4. tak żeby go było do połowy abo ciut więcej, rurek.

Edytowane przez Buber

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

No i gratulacje! Bo to tak jest - ludzkość się daje dytkać firmom które sprzedają gadżety. No i z czystego lenistwa na ogół.....

A w końcu to czysta fizyka w praktyce jest....

powodzenia!

A z doświadczenia dodam, że 2 gaźniki to pikuś. Zsynchronizuj 4 garki..... A były motocykle 6 cylindrowe z 6 gaźnikami......

Edytowane przez Buber

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

na wiosne kupiłem takie cudo 4 sztuki

NIezbedy jest zakup jeszcze rurek- ale nie takich elastycznych bezbarwnych - bo podciśnienie je zgniata.

Muszą być takie które stosuje sie w jakiś ciśnieniowych urządzeniach ( nie są drogie). Przy okazji ten rozmiar pasuje do typowych króćców wiec drugą strone mamy juz załatwioną.

Te zegary ze zdjecia mają b krótki króciec - wiec albo sie ledwo trzyma wąż, albo musisz dodatkową przelotke dokupić.

Do tego musisz mieć tłumiki.

Ja zrobiłem mam na dwóch Gardena, do kupienia w ogrodniczym - porządny mały zaworek.

probowałem też kulowych do gazu- ale sprawdzają sie dużo gorzej, gdyż regulacja jest trudna= mały ruch powoduje zbyt duze skoki. Polecam własnie Gardena. lub jak inni moze w zoologicznym cos sensownego.

• 1 miesiąc temu...

rusze troche temacik, jakie jest najnizsze podcisnienie w dobrze wyregulowanych gaznikach? mniej niz 20kPa?

Podciśnienie zależy od wielu składowych, i w związku z tym nie ma "jedynej słusznej" wartości. gaźniki mają ciągnąć równo, i to jest jedyny warunek. Ilość kPa jest całkowicie nieistotna.

:) ;)