qba Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 ma ktoś może częsci silnikowe do xt tt? bo potrzeba mi korek od zaworu wydechowego ten wkrecany w głowcie bo pękł przy wykręcaniu Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek85 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 (edytowane) Pamiętam że brackiemu również się urwał. I kupował może miał na zapas. Ide do garażu poszukać.Edit:Nie mam. Edytowane 7 Kwietnia 2011 przez bartek85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giego Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 witam, może ktoś zmierzyć rezystancje cewki (o oznaczeniu JO 144 5CH-00)w YAMAHA TT600R na uzwojeniu pierwotnym i wtórnym. U mnie jest:pierwotne 1,8-1,9 om ,a wtórne mierzone z przewodem WN bez fajki 18om i nie wiem czy tak powinno być pomyłka wtórne 18 kilo om Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 ma ktoś może kawałek serwisówki z ustawieniem naciągu łańcucha? bo gdzieś to było ale w tej mojej nie widzę, pamiętam że było 30 - 40 mm gdzieś w 1.3 wahacza ale nie wiem czy na kołach czy obciążony czy co? Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Serwisówki pod ręką nie mam ale te 30-40 mm (dość dużo IMO) jest bez obciążenia, bo jak siadasz to łańcuch się naciąga. Gdyby tak dyndał 4cm w czasie jazdy to by się tylko telepał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptr82 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 (edytowane) Tak, jak mówicie. 30-40 mm. Motocykl ustawiony pionowo pod własnym ciężarem. I to wcale nie jest tak dużo dla zawiechy o takim skoku. Już samo posadzenie tyłka wyraźnie ten luz zmniejsza. Edytowane 29 Kwietnia 2011 przez ptr82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borys82 Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 witam jestem posiadaczem yamaha ttr600 re i mam problem z zaplonem bo sa strzaly w rure a moje pytanie jest jak ustawic zaplon czy jest on ustawiany recznie czy elektrycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 zapłonu w tym motocyklu nie da się regulować, jak wali w wydech to mogą być źle ustawione zawory Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.tRc. Opublikowano 4 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 (edytowane) Witam wszystkich, od niedawna jestem posiadaczem ttr600 z 2001 roku. Stan plastików jest już bardzo kiepski więc ze względów estetycznych chciałym go trochę odświeżyć, jednak nie udało mi się nigdzie znaleźć kompletu do tego modelu. W sklepie motoryzacyjnym za sprowadzenie go (bez lampy przedniej) zażyczyli sobie 700zł - to dużo w stosunku do cen z innych modeli. Oczywiście chodzi mi o jakieś zamienniki UFO lub coś podobnego. Bardzo proszę o radę gdzie mogę w najbardziej korzystnej cenie zakupić takie części oraz ewentualnie później naklejki (niebieska wersja kolorystyczna). Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam:) Edytowane 4 Maja 2012 przez .tRc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.tRc. Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 bardzo bym prosił o radę jaki tłumik można dopasować do ttr600 w możliwie najniższej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Tzn ile chcesz wydać na wydech? 500-1000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.tRc. Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zależy mi na jakimkolwiek w miarę rozsądnym rozwiązaniu do 200zł które pozwoli na weekendowe użytkowanie motocykla do końca sezonu. W przyszłym roku planowałem wymianę całego wydechu na Akrapovic lub coś porównywalnego do około 1500zł ale teraz budżet nie pozwala mi na taki nieplanowany wydatek więc muszę sobie poradzić inaczej. Na regeneracje obecnego tłumika nie ma szans bo już ktoś przy nim majstrował przede mną i aktualnie nie nadaje się do niczego. Czy tłumiki z innych motocykli o podobnej pojemności będą się nadawać?np. http://allegro.pl/tlumik-kawasaki-zxr-750-oryginal-i2419082539.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid93 Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Witam panowie, kupiłem tydzień temu ttr 600. Problem natomiast leży w tym że baardzo ciężko odpala, trzeba z 15 razy kopnąć hmm, może jest w tym motocyklu coś od czego warto zacząć sprawdzanie? Zawory ok ssące 0.10 wydech 0.15, świeca była czarna, z racji iż są dwa gaźniki dałem moto do fachowca bo nie dysponuje wakometrem. Mechanik powiedzał mi że moŻe to być nieszczelny zawór ssący? co wy o tym myślicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonnyjack Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Witam,Mam pewien problem z moją Yamaha TTR 600 z 2001r., a minowicie: kiedy wymieniałem tarcze sprzęgła, moto leżał na boku i nie zauważyłem metalowej kuleczki która luźno leżała na swoim miejscu. Niechcący trąciłem ją ręką i wpadła małym otworem prosto w środek silnika. :( Czy jest jakiś sposób żeby ją wyciągnać? Czy jedynie trzeba rozkręcać cały silnik?dawid93 ten sprzęt trzeba nauczyć się odpalać. Ja zanim doszedłem do wprawy to kopałem ją i kopałem, chodzić nie mogłem przez to. Chyba, że poprawnie odpalasz to trzeba szukać przyczyny technicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valentina Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Hey ;) orientuje się ktoś, czy w ttr z 2001 roku nadal mają problemy z modułem zapłonu? No i niektórzy twierdzą, że często coś z kopką jest nie tak. Ogólnie odradzają to Moto i mówią, że więcej czasu spędzę na naprawach niż na jeździe. Bo, że części drogie to już wiem :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi