damiaan91 Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Siema, moge sie podzielić sie super odkryciem w sendzie, jak zrobić żeby silnik 2-sówowy chodził jak 4-sów, nie trzeba wkrecac w obroty, bo max moc jest już prawie w połowie obrotów czyli tak 4-5tys. Otóż zrobiłem tak : zrobiłem 4dziurki w obudowie w filtra powietrza o średnicy tak około 2cm, i kupiłem większą dysze czyli miałem 67 a zwiększyłem na 80 na gaźniku dellorto 14mm. Wyczyściłem gaźnik i iglice ustawiłem najniżej żeby nie zalewał sie paliwem, mam znaczną poprawe przyspieszenia i predkości maxymalnej. Kiedyś jak miałem przebieg 13500km senda po założeniu zebatki z przodu 14z a z tyłu 53 na biegach od 3 zaczeła sie mulić nie miała siły, a na 6 to nie było o czym gadać zwalniał na prędkości :buttrock: , teraz po mojej małej przeróbce senda ma przezajebistego kopa od dołu własnie na tej zębatce i na przebiegu 27150km a na każdym biegu ostro przyspiesza nawet na 6 :P w czasie gdy założyłem zebatke na przód 13z moto przepieknie przyspieszało i jeszcze lepiej szło oczywiście to wiadome :P kiedyś gdy miałem problem uzyskać prędkość z 75km/h na 80km/h bo długooo sie rozpedzał teraz mam dotknięcie mocniejsze gazu i mam 80 a po ostrzejszym przykręceniu wyskakuje 86km/h, więc naprawde jestem bardzo zadowolony z tej przeróbki i chciałem sie z wami tym podzielić :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakardi Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 A masz coś do MZ ? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 Ma,Nitro kur*a :|:| . Ozi czasem jak o cos zapytasz albo powiesz to zalamujesz mnie. Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 Mysle ze wyszlo by na to samo jak bys dobrze wyrogulowal ganzik.....Tak tez zrobiles wiercac dziury w filtrze i dajac inna dysza zrobiles drastyczna reglacje ganzika nic wiecej.pzdr :icon_exclaim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 Dziurki w obudowie filtra? Mogles wymienic filtr na nowy a nie klepać lipe.......Dibo dobrze mowi! Moim zdaniem nie masz czym sie chwalic. To tak jak zalozyc cylinder 60 do simsona i wywiercic dziury w wydechu. Z tym mi sie tylko kojarzy. Pozdro Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 mój kumpel ma sende 50-tke i idzie lekkim leszczem 90km/h z kierowcą 90kg, ma poprostu dobrze wyregulowany silnik, wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakardi Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 Ma,Nitro kur*a :|:| . Ozi czasem jak o cos zapytasz albo powiesz to zalamujesz mnie. niby czy cię załamuje ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiaan91 Opublikowano 22 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 kto robi tandete to robi, ja nie jestem od tandety może tak jak ty, a do tego wyżej co mówi że zaszkodze gaźnikowi to radze żeby puknąl się mocno w czółko ja zrobiłem mu dolot powietrza lepszy i zwiększyłem dawke paliwe przez dysze, nie wiem dlaczego ja mam taką tandete a najdłużej mi sprzet chodzi z was wszystkich tu razem wziętych fachmanów!!! nie pasuje coś to nie czytajcie i nie komentujcie ja chciałem sie podzielić swoim pomysłem który bardzo dobrze sie sprawdza, kapujecie? veteranos jesteś tak żałosny ze nie wiem czy płakać czy sie śmiać! <lol2> heh kuba 195 mojemu kumplowi senda idzie 105km/h <lol2> tylko jak z nim sie zmierzyłem to wyszło na to że od 80 go biore a jemu sie kończy przyspieszanie :crossy: prosze was nie mówce tu co wasze kumple zrobili lub ile jeżdzą :) Mysle ze wyszlo by na to samo jak bys dobrze wyrogulowal ganzik.....Tak tez zrobiles wiercac dziury w filtrze i dajac inna dysza zrobiles drastyczna reglacje ganzika nic wiecej.pzdr :icon_mrgreen: dibo s60 widze że ty jesteś tez bardzo kumaty i chyba musisz iść na lekcje czytania... weź sie zastanów a potem coś napisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Po twoim poście widac ze wszyscy w okolo są niekumaci itp tylko ty jestes najmądrzejszy! Stary jesli to poprawialo by osiagi itp to kazdy by to robil a przede wszystkim fabryka. Zastanów się zanim kogos oczernisz, a w zasadzie pomysl najpierw o wlasnym sobie. Pomysl moze sie sprawdza tylko dlatego ze masz zle wyregulowane moto albo zapchany filtr powietrza. A pomysly ktore mogą bezodwrotnie zaszkodzic motocyklowi (zniszczenie puchy filtra) moim zdaniem mozna wsadzic sobie za przeproszeniem w DUP*. Z poważaniem Veteranos :icon_mrgreen: Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 najlepszym tuningiem jest doprowadzenie maszyny do stanu z linii produkcyjnej :icon_exclaim: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 najlepszym tuningiem jest doprowadzenie maszyny do stanu z linii produkcyjnej :lalag: I takiej wersji sie trzymajmy. :icon_exclaim: :icon_biggrin: :buttrock: Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiaan91 Opublikowano 22 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 ale prosze cie, nie wymądrzaj sie jak nic o doprowadzeniu powietrza i dobrej mieszanki nie wiesz...nie lubie gości którzy gów*** wiedzą a sie wymodrzają, nie masz naprawde zielonego pojęcia o tym i lepiej nic już nie pisz...:/ wejdź sobie na allegro lub na cokolwiek i luknij jakie otwory w filtrze mają huśki wr, a zaszkodzić to ci może chińskie danie na żołądek, weź tak sie puknij w czólko i powiedz co ci zaszkodzi!! normalnie mi żal ciebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 panowie, ta senda jest w lepszym stanie niz z fabryki wiec sie nie czepiajcie tego, :notworthy: ja tez mam przewiercony filtr - dzielo poprzedniego wlasciciela + dysze 106 i moto popieprza jak szalone, wymiana filtra na stozek w enduraku to wg mnie popieprzony pomysl a dziurki sa w takim miejscu ze nic nie powinno sie stac, poza tym zeby w sendzie wyjac air box to trza rozebrac pol motoru :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 kiepskie osiągi > tłok do wymiany, filtr do wymiany > dałeś większą dawkę > bardziej się uszczelnił = większa moc ja tu innego rozwiązania nie widzę Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 (edytowane) ale prosze cie, nie wymądrzaj sie jak nic o doprowadzeniu powietrza i dobrej mieszanki nie wiesz...nie lubie gości którzy gów*** wiedzą a sie wymodrzają, nie masz naprawde zielonego pojęcia o tym i lepiej nic już nie pisz...:/ :notworthy: :banghead: Stary to otworz zaklad tuningujący motocykle gdzie główną opcją bedzie : ROZWIERCANIE PUCHY Z ZAJE*NYM FILTREM POWIETRZA. Daruj sobie znawco od ,,doprowadzania powietrza i dobrej mieszanki,, jak to powiedziales. Enduromaster dobrze gada. Pozdro Edytowane 22 Lipca 2007 przez Veteranos Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi