Tomy M. Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 W celu montażu magnesu do licznika potrzebuję wykręcić dwie śruby M6 którymi przykręcona jest przednia tarcza hamulcowa do piasty koła. W motocyklu RM125 użyto śrub "na krzyżak" ... motocykl jest z 1991-92 roku więc śruby są jak na razie nie do ruszenia. Czym potraktować takie śruby i jak je wykręcić ? (podgrzewanie nie wchodzi raczej i w grę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 albo udarowym wkrętakiem albo "ruskim kluczem" (młotek+ przecinak) Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 przyspawac do nich sróbe i sprobowac odkrecic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy M. Opublikowano 14 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 (edytowane) pospawanie odpada ... ale może spróbuję pneumatycznym wkrętakiem u kolesia na warsztacie. A jakieś magiczne płyny ? ... lepsze od WD40 (pomijam Colę :-) Edytowane 14 Lipca 2007 przez Tomy M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 A jakieś magiczne płyny ? ... lepsze od WD40 (pomijam Colę :-) spróbuj płynu hamulcowegi nasącz kawałek szmaty przyłóż zostaw na noc i rano POWINNY pójść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KTM racer Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 weź śrubokręt (tylko idealny pasujący do śruby a nie byle jaki pod ręką) przyłóż i pier*** kilka razy młotkiem w śrubokret. Zazwyczaj skutkuje, ale jeśli chodzi o tarcze to trudny orzech do zgryzienia zazwyczaj kończy się na spawaniu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśl@k Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Jak nie WD40 to lepszy jest chyba Wurst ( przez u umlałt ), taki w czerwonej puszce, używam i na śruby, rdze itp działa lux. Nazwa chyba taka. Jak przekrecilem to zmienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziele90 Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 ja tam bym coli spubował, kiedyś zapieczony ośki po coli nawet puściły więc może jednak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 tez miałem problemyale z odkręceniem cewek . kupiłem dobry śruwokręt i poszło bez problemu. PS: przyspawanie drugiej śruby to ciekawe rozwiązanie....nieegy o tym nie pomyślałem a to takie prote :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Ja jak srube obrobilem na plaski srubowkret bo byla tak mocno zapieczona to bralem jakis stary srubowkret rowniez plaski , wlozylem go w rowek , prosto ustawilem i pod migomacik i delikatny spawik z jednej i z prawej strony. Zawsze tym sposobem odkrecilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi