thror0 Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Witam, kupiłem niedawno Yamahe WR 400 2000rok, pali bez problemu i dobrze chodzi, ale przy dodawaniu gazu przy mniejszej predkosci od razu wyrywa/szarpie do przodu zamiast ruszac tak spokojniej :icon_twisted: Co moze byc zle wyregulowane? i gdzie to mozna ustawic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Zle wyregulowane sprzeglo ( regulacja przy samym sprzegle ) lub zwichrowane tarcze, lub zle skrecona pokrywa wyciskowa sprzegla. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thror0 Opublikowano 8 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Dzieki sprawdze to jakos ;] a moze to być jeszcze cos innego bo tak sie dzieje nie tylko przy ruszaniu z miejsca ale też jak np na dwójce odpuszczę gaz, potem dodaje - szarpnie raz i jedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Jezeli wlasciwie opisales objawy to jest to jedyna mozliwosc. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mungo Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 ja bym sprawdzil jeszcze naciag lancucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Przeczytalem to jeszcze raz i mysle ze rowniez problemem moze byc zuzycie gum amortyzatora napedu w piascie tylnego kola. Jak te gumy maja luzy w swoich osadzeniach to moga dawac takie objawy przy schodzeniu, z potem dodaniu gazu.Zajrzyj najpierw tam przed rozbieraniem sprzegla. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Ale Wr chyba ma bezpośrednio zębatkę przymocowana do piasty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thror0 Opublikowano 11 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 (edytowane) Z tego co widzę i znalazłem w manualu to zębatka jest przykręcona bezpośrednio do piasty. Jak znajdę chwile czasu to pokręcę przy lince od sprzęgła, potem zajrzę do tylnego koła a na końcu sprawdzę tarcze. Póki co muszę moto porządnie zabezpieczyć bo po pierwszej przejażdżce po osiedlu ktoś chciał zarąbać mi WRke a wujkowi EXC --> http://forum.motocyklistow.pl/Niemila-akcy...d33-t76347.html Edytowane 11 Lipca 2007 przez thror0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thror0 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Witam ponownie po długim czasie. Z powodu ciągle tego samego problemu postanowiłem odświeżyć temat. Więc tak jak wcześniej moja WRka szarpie. Przykładowo jadę na 2, 3 biegu odejmę całkiem gaz i kiedy znów dodaję najpierw jest szarpnięcie a później płynnie przyspiesza. Od razu dodam że łańcuch i zębatki są ok. Naciąg łańcucha też. W tylnym kole nie ma żadnych gum zabieraka i tym podobnych. Sprzęgło dobrze działa, nie ślizga się ani samo nie bierze. Moje pytanie:1. czy może być to wina zużutych sprężyn kosza sprzęgłowego ? (chodzi mi o sprężyny z tyłu kosza - nie o sprężyny tarcz). Czytałem, że to właśnie one "amortyzują" przeniesienie momentu ze sprzęgła podczas dodawania/odejmowania gazu. 2. podczas lekkiego dodawania gazu moto troche chechła. Znalazłem gdzieś że tak bywa kiedy moto używa jeszcze tej dyszy Pilot Jet (do około 1/4 gazu zanim się przełączy na dysze główną). Można podobno trochę się tego pozbyć podnosząc iglice lub ją zmienić. Ktoś to testował ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 (edytowane) ciezko stwierdzic , moze byc problerm w skrzyni , a te modele mialy ja wadliwa , moze byc tez zalewajacy gaznik na malych obrotach - pompka przyspieszenia moze lac .... Edytowane 13 Czerwca 2013 przez Nitomen Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Weź napisz po ludzku co się dzieje z tym motocyklem, bo chechłanie i zrywy to żadna informacja. Łańcuch nie przeskakuje Ci na zębatce? Dzieje się tak na każdym biegu? Na luzie jak dodasz ostro gazu to też przerywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thror0 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 ok pisze po ludzku: mniejsza z tym chechłaniem, dyszami i iglicą co do szarpania: Silnik na luzie chodzi idealnie, ładnie się wkręca i schodzi z obrotów, tak samo podczas jazdy. Łańcuch i zębatki są w dobrym stanie (pisałem wcześniej) - nic nie przeskakuje. Problem wygląda tak: jadę na obojętnie jakim biegu, puszczam całkiem gaz i kiedy znów dodaję (mało albo więcej bez różnicy) moto najpierw szarpnie RAZ i później juz płynnie przyspiesza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 luzy zabieraka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 A łańcuch nie jest za lużny? Najlepiej jak byś nagrał film jakiś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thror0 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 TOOWDIE: moja wr nie ma zabierakaRAFAEL: jak znajdę chociaż chwilę czasu to postawie maszynę na podnośniku, przy okazji sprawdzę jeszcze raz łańcuch i najwyżej nagram filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi