Lukers Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Hey ciekawi mnie fakt ilu z was ma ubezpieczenie na motor AC?? Bo z tego co wiem to ludzie raczej rzadko z tego korzystaja. Dlatego tez chcialbym wiedziec dlaczego macie lub nie takie ubezpieczenie. I ile mniej wiecej to kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
van_han Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Ja wlasnie zastanawiam sie nad wykupieniem AC w PZU (zreszta nad calym pakietem OC+NW+AC - nie wiem ile to wyjdzie zl) Znajomemu ukradziono ostatnio motocykl i zostal bez niczego. W takiej sytuacji z OC nie dostaniesz kasy tylko z AC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Ja nie mam AC bo ostatnio za motor policzyli mi niecałe 4 tys rocznie a ja dałem za niego 12 więc po trzech latach mam drugi gratis.. a w razie gleby i tak nie bede miał szkody na 4 tys.. Gorzej jak mi ukradną ale cos za cos.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_SB_ Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Mam OC jeszcze po poprzednim właścicielu - AC nie przeszło. W tym miesiącu będę odnawiał ubezpieczenie, mam zamiar dokupić NW dla siebie i pasażera. Na AC chyba się nie zdecyduje, bo jak na mój gust jest za drogie... może zmienię zdanie kiedy poznam stanowisko ubezpieczyciela (myślę o Alianz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popek Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 mam OC i NW w pzu.... niestety jedyna znizke jaka posiadam to staz z prawem jazdy...ale za to mam wzywzke za wiek... to samo odnosnie AC... przy moto wycenionym na 11tys AC wynioslo by mnie 2,6 tys/rok .. zrezygnowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukers Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 (edytowane) a jak oni patrza na wartosc motocykla?- nowy z salonu- za ile Ty kupiles- wartość na rynku Edytowane 22 Czerwca 2007 przez Lukers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Hey ciekawi mnie fakt ilu z was ma ubezpieczenie na motor AC?? Bo z tego co wiem to ludzie raczej rzadko z tego korzystaja. Dlatego tez chcialbym wiedziec dlaczego macie lub nie takie ubezpieczenie. I ile mniej wiecej to kosztuje.Ja mam wykupione AC na motocykl, daje mi ono pewien komfort psychiczny. Teraz płacę niecały tysiąc rocznie, ale bywało, że płaciłem ponad dwa tysiące. a jak oni patrza na wartosc motocykla?- nowy z salonu- za ile Ty kupiles- wartość na rynkuNówki wyceniają na podstawie ceny salonowej, a używane maszyny - na podstawie własnych katalogów (Eurotax itp.). Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohen Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 witam przepraszam ale chciałem się podłączyć pod temat i zapytac się Was, o ubezpieczenie NW - na jakich zasasach jest wypłacana kasa z tego ubezpieczenia. Słyszałem ze jesli wywrócisz sie na plamie oleju to dostaniesz odszkodowanie z tytułu NW ale na jakiej podstawie?? Trzeba mieć jakichś swiadków czy na policje dac znac żeby potwierdzili ten fakt?? Cytuj Stare motocyklowe przysłowie mówi: jak się nie wywrócisz.....to se nie poleżysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
van_han Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 z tego co widze to tylko wchodzi w rachube OC + NW bez AC. Mam moto za 12tys. wiec placic 2 tys za AC niezbyt mi sie widzi. Pytanie o NW - tak naprawde od czego to jest ?? I jakie sa kozysci posiadania NW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 ja mam pełny pakiet, tylko że ojciec jest dopisany jako współwłaściciel, za moto o wartości 24tys zł wyszło 1300zł (OC+AC). W Allianz "cuda się zdarzają" :banghead: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy600 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 a jak oni patrza na wartosc motocykla?- nowy z salonu- za ile Ty kupiles- wartość na rynku INFO-EKSPERT Co do NNW to trzeba dostarczyć papier z policji lub pogotowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Ja mam 3 motocykl i z "klucza' ubezpieczam na wszystko aby mies "swiety spokój"Roznica jest minimalna, jakies 5 funtow m-c a i tak place 14 miesiecznie :) Wiekszosc ubezpieczen robi sie on-line i tam mozna sobie wklepac z AC lub bez. Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukers Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 (edytowane) Cytat(lysy600 @ 22 czerwiec 2007 - 16:47) * INFO-EKSPERT o co Ci chodzi?? Edytowane 22 Czerwca 2007 przez Lukers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy600 Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 o co Ci chodzi??Notowania wartości rynkowych pojazdów. Na jego podstawie (m.in.) określa się wartość pojazdu od np. AC. Jest wydawany co miesiąc. Wydawcą są jakieś stoważyszenia rzeczoznawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyleta Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Mam AC, OC, NW, Car Assistance w Allianz. Wolę się nie martwić o kradzież albo awarię gdzieś w trasie. Moto wyceniono na 9 tyś, a AC + Car Assistance 1650 zł (nie mam żadnej zniżki). Myśle że to nie jest wygórowana cena (z każdym rokiem coraz mniejsza). Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi