Skocz do zawartości

Zaryzykowałem Rometa co wy na to :)?

Rekomendowane odpowiedzi

W tescie w SM nie zostal zrecenzowany az tak zle jakby sie mozna po wypowiedzi Pawla spodziewac ;) Jednakze znacznie bardziej obiektywnie,niz przez uzytkownika naszego forum,ktory to tak zachwala ten motocykl. Wiecej szczegolow ? Odsylam do kioskow ;) (nie placa mi za reklame :D)

Pozdro

Cytat
W tescie w SM nie zostal zrecenzowany az tak zle jakby sie mozna po wypowiedzi Pawla spodziewac mrugacz.gif Jednakze znacznie bardziej obiektywnie,niz przez uzytkownika naszego forum,ktory to tak zachwala ten motocykl. Wiecej szczegolow ? Odsylam do kioskow mrugacz.gif (nie placa mi za reklame D.gif)

Pozdro

Storm to był artykuł sponsorowany :bigrazz:

A na poważnie, to mnie Paweł zaskoczył swoją opinią na temat tego sprzętu. Mam obiecane że jak zdam A1 to "poważnie pomyślimy nad zakupem zetki [z125]" ale chyba wolałbym k125 [okrągła lampa i inne zegary tylko reszta to samo]

pzdr

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witam wszystkich po dłuższej przerwie :notworthy:! Mam romecikiem zrobione w tej chwili 3500 km. Co sie do tej pory działo (nie z winy kierowcy) to musiałem wymienić żarówki przednią i tylnią bo sie przepaliły, a przedwczoraj przestał działać prędkościomierz, obejrzałem aparature i co sie okazało - pękła linka, to wszystko z eksploatacyjnych rzeczy. A z winy kierowcy to musze sie przyznać że miałem 2 wypadki oba w deszczu jeden słabszy i drugi troche mocniejszy porysowalem lekko bak polamałem przednią owiewke i zgiełem tylni hamulec

a ze strat własnych to obicia obtarcia. hamulec odgiełem, owiewke dokupiłem nówke ku mojemu ogromnemu zadowoleniu kosztowała jedynie 59 zl a bak jest prawie nie zauważalnie zarysowany. Dużo w tym zapewne mojej winy (pierwszy motor) ale te opony które są w motocyklu są całkowicie bezużyteczne w deszczu i teraz na koniec sezonu kupie na nowy nowe opony żeby niebyło takich wpadek. Z motocyklu jestem zadowolony jeśli chodzi o osiągi to z górki zamknełem licznik (120) :notworthy:. A co do tych opon to przednia jest oznaczona jako

2.75 - 18 i teraz pytanie bo jestem zielony w tych oznaczeniach jaką opone tam moge włożyć wiem tylko że 18 to rozmiar felgi. A tylnia to 110/90/16. (Nie chce opon krosowych) bo tylnia jest właśnie taka

skorpionkosmos napisał:

Witam wszystkich po dłuższej przerwie ;)! Mam romecikiem zrobione w tej chwili 3500 km. Co sie do tej pory działo (nie z winy kierowcy) to musiałem wymienić żarówki przednią i tylnią bo sie przepaliły, a przedwczoraj przestał działać prędkościomierz, obejrzałem aparature i co sie okazało - pękła linka, to wszystko z eksploatacyjnych rzeczy. A z winy kierowcy to musze sie przyznać że miałem 2 wypadki oba w deszczu jeden słabszy i drugi troche mocniejszy porysowalem lekko bak polamałem przednią owiewke i zgiełem tylni hamulec

a ze strat własnych to obicia obtarcia. hamulec odgiełem, owiewke dokupiłem nówke ku mojemu ogromnemu zadowoleniu kosztowała jedynie 59 zl a bak jest prawie nie zauważalnie zarysowany. Dużo w tym zapewne mojej winy (pierwszy motor) ale te opony które są w motocyklu są całkowicie bezużyteczne w deszczu i teraz na koniec sezonu kupie na nowy nowe opony żeby niebyło takich wpadek. Z motocyklu jestem zadowolony jeśli chodzi o osiągi to z górki zamknełem licznik (120) ;). A co do tych opon to przednia jest oznaczona jako

2.75 - 18 i teraz pytanie bo jestem zielony w tych oznaczeniach jaką opone tam moge włożyć wiem tylko że 18 to rozmiar felgi. A tylnia to 110/90/16. (Nie chce opon krosowych) bo tylnia jest właśnie taka

Dzięki za relacje. Opisuj dalsze doświadczenia, może komuś pomogą w wyborze. :D

Mógłbyś proszę jeszcze poprawić ortografię? Czytałoby się lepiej. :notworthy:

icon3.png

Cytat
No mam filmik ale niemialem czym nagrać i nagralem telefonem dlatego jakość jest beznadziejna na dodatek w nocy.

Jak masz coś robić to rób to dobrze :icon_evil:

Mój kolega też kupił sobie jakiś chiński wynalazek za 4000zł, nie wiem jaka to była firma. Kilka dni po kupnie odpadła nóżka, potem zerwała się jakaś linka... co się spotkamy i pytam o moto to mówi, że popsuty. W wakacie wybraliśmy się nad jeziorko oddalone jakieś 60km, aby przejechać ten dystans musieliśmy się zatrzymywać i czekać pół godziny aż silnik ostygnie bo nie chciał się zapalić! Za 4000zł a jak dołożysz 1000zł to na bank możesz już kupić GSa 500 w dobrym stanie. Taki moto jest mało awaryjny, dobry na miasto jak i na dłuższe przejażdżki.

Pomimo wszystko życzę przyjemnej i bezproblemowej jazdy :banghead:

skorpionkosmos napisał:

.......A co do tych opon to przednia jest oznaczona jako

Opony rozmiarowo pasować będą od MZtki 251. Od takich musiałbyś zacząć poszukiwania :icon_evil: .

• 10 miesięcy temu...

Ja kiedys zaryzykowalem i kupilem nowego Ogara 900, bylem bardzo zadowolony. Od tego czasu jezdzilem prawdziwymi motorkami (2 miechy GS500f),a dzisiaj kupuje rometa Z150 :icon_mrgreen: Ten dopiero od niedawna w sklepach, mam nadzieje ze bedzie OK. Smiesza mnie ludzie ktorzy pisza ze romet to chinskie gowno, owszem, jakosciowo odbiega od japoncow, ale jest duzo lepszy niz chonole. Od 2008 skladane u nas a nie u chinoli. Pozatym za taka kase meic nowy sprzet, fajnie wygladajacy, z niezlymi osiagami, z gwarancja i assistance ... wiadomo ze wolalbym sobie kupic np CB500 ale troche boje sie uzywek. Niedlugo zdam relacje jak sie spisuje moj romecik nowy :icon_mrgreen:

vinyl napisał:

Smiesza mnie ludzie ktorzy pisza ze romet to chinskie gowno, owszem, jakosciowo odbiega od japoncow, ale jest duzo lepszy niz chonole. Od 2008 skladane u nas a nie u chinoli. Pozatym za taka kase meic nowy sprzet, fajnie wygladajacy, z niezlymi osiagami, z gwarancja i assistance ... wiadomo ze wolalbym sobie kupic np CB500

Przyjrzałem, niektóre modele nie są aż tak tanie, cruiser za 12000zł to 4000 więcej niż typowy chinol. I mam nadzieję że jakość jest też o te 4000 lepsza :icon_eek:.

Jestem ciekaw jaki będzie postęp Rometa. Może zobaczymy wkrótce jakąś 500 czy 600...