Immortal Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Witam, mam pewną sytuację, chodzi o aku. Nie trzyma prądu i nie chodzi mi tu o "sposób jak go naprawic" :icon_question: tylko zastanawiam się czy skoro moto odpala z kabli na tym akumulatorze i chodzi normalnie na wolnych razem z zapalonymi światłami, to najwyraźniej ładowanie jest dobre ino aku jest już do bani. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Tak wlasnie jest. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 padnieta cela , mialem tak w starym aku. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janciownik Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 podepne sie pod temat - zbieram sie do wymiany aku - sa podobno jakies suche aku, co sie zalewa, one stoja, potem sie zamyka i juz zapomina o obsludze i nic sie z nich nie wylewa - ktos przegryzl temat jakos i cos moze powiedziec o tych baterach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FuriatTL Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 No kupuje sie suche np z Allegro, a w sklepie to ci zaleja i naladuja.Bezobslugowych sie nie odpowietrza ani nie uzupelnia plynow.Jak nie bedziesz uzywal maszyny powiedzmy 7-8 miesiecy to ci szlag trafi aku stary czy nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro36 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Witam, mam pewną sytuację, chodzi o aku. Nie trzyma prądu i nie chodzi mi tu o "sposób jak go naprawic" :) tylko zastanawiam się czy skoro moto odpala z kabli na tym akumulatorze i chodzi normalnie na wolnych razem z zapalonymi światłami, to najwyraźniej ładowanie jest dobre ino aku jest już do bani. pozdrawiam Witam >>>zanim kupisz nowy akumulator to może sprawdź go czy faktycznie jest słaby (są takie urządzenia do tego i każdy elektryk takim dysponuje) ponadto powinieneś posprawdzać połączenia elektryczne w motocyklu ( masy do silnika !!!!!!) bo to jest naczęstsza przyczyna problemów >>>a na samym końcu powinienes zerknać krytycznym okiem na rozrusznik (ale to w ostatecznosci ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOSA Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) Nie trzyma prądu i nie chodzi mi tu o "sposób jak go naprawic" :) tylko zastanawiam się czy skoro moto odpala z kabli na tym akumulatorze i chodzi normalnie na wolnych razem z zapalonymi światłami, to najwyraźniej ładowanie jest dobre ino aku jest już do bani. pozdrawiam No wcale nie musi tak być jak myślisz , chociaż może .Co według ciebie znaczy " nie trzyma prądu" ? Czy po naładowaniu nie chce samemu odpalić moto ? - jeśli tak to szrot .Jeżeli odpala ale na drugi dzień już nie . to mogą być dwa wyjścia :1. Aku jest padnięte = szrot2. Instalacja ma uszkodzenie i podczas postoju wyładowuje ci akumulator . Naładuj aku , nie podłaczaj do moto , poczekaj 24h , podłacz i zobacz czy odpali jak nie to szrot . Oczywiście może to też być winą rozrusznika ( potrzebyje więcej prądu do odpalenia a same aku mu jego nie daje ) . Wyjście . Poproś kogoś na chwile podłącz inne aku i zobacz czy na jego odpala . Odpowiedź już będziesz miał . Pozdrawiam AdamOSA Edytowane 19 Czerwca 2007 przez AdamOSA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Witam, mam pewną sytuację, chodzi o aku. Nie trzyma prądu i nie chodzi mi tu o "sposób jak go naprawic" :icon_question: tylko zastanawiam się czy skoro moto odpala z kabli na tym akumulatorze i chodzi normalnie na wolnych razem z zapalonymi światłami, to najwyraźniej ładowanie jest dobre ino aku jest już do bani. pozdrawiam Ile czasu masz ten akumulator? Co do sprawdzenia ładowania to weź po prostu woltomierz i zobacz jakie masz napięcie ładowania - powinno być w granicach 13,9 - 14,5V. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 a ja jeszcze raz polece żelówki czysto wszędzie i w ogóle nie mam zastrzeżzń żadnych a mam rok już w moim awo z alternatorem od samochodu :icon_twisted: Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 w moim awo z alternatorem od samochodu Profanacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi