Czarek-fighter Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Wygląda to nierzadko nieźle, ale...Siedzi kolo z nogami do przodu, z tyłu gruby paput, maszyna np. w czarnym macie i nagle odkręca szpule a tam słychać BZZZZZZZZZZ...Porażka. Wiadomo, nie każdemu się może podobać.heheh jak wpakujesz piecy taki powyżej literka i zrobisz ''przyjemne dla ucha'' wydechy :P to ten dźwięk będzie naprawde zajebisty, a nie tylko bzzz :icon_mrgreen: co do czarnego matu, to ja bardzo lubie ten kolor. (oby tylko farba była dobra, a nie jakiś spray) :) Pozatym to ostatnio (chyba) jest bardzo modny, bo przecież nawet firma h-d ma np. dyne street bob w czarnym macie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 (edytowane) co do określenia POWER Cruisera - zabawką - 'pojechaliście Panowie po bandzie',albo zazdrościcie lub boicie się takich maszyn dosiąść. To jednym zdaniem powiem ze: ani nie zazdroscimy, bo mnie tez byloby stac na takie cus ani nie boimy sie bo wszystkiego mozna sie nauczyc ( przynajmniej ja a i buba6 pewnie tez )Dla mnie kupno motocykla bylo uzaleznione od danej potrzeby i dlatego kupilem Draga 650.Wyglad jak trzeba a silnik i osiagi takie jakie mi w tym momencie sa potrzebne. ( w zasadzie wcale nie patrzylem ile to ma koni i jaka predkosc osiaga )Motorem jade do pracy, pozalatwiac rozne sprawy w miescie i na krotkie przejazdzki ( takie 200-300 mil ), wiec smiganie tym motorem mi wystarcza. Moze teraz jak bede planowal smigac gdzies dalej, Europa i cala Anglia pomysle nad 1100 ale to tylko dlatego abym mogl spokojnie trzymac na trasie 140-150 km/h Zreszta temat byl POWER cruisery czyli zalozycielowi chodzilo, chyba, o sprzety 1,8-2,0 litry, takie mastodonty. A jakie one maja moce ?Skoro Prałat napisal ze 80 koni to rzeczywiscie nie jest to rewelacja. Bardziej chyba chodzi o gabaryty i wielki piec Edytowane 21 Czerwca 2007 przez majkelpl Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
druid Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Myslę że nie ma tu co generalizować, że są to zabawki, wszystko zależy od właściciela, a czym były choppery z lat 60' tych? teoretycznie obciosanki do śmigania po mieście ale chłopaki w stanach smigali na tym długie trasy.U nas jest tak samo znam ludzi którzy na suzi m1800r latają po całej polsce tylko z plecakiem i szczoteczką do zębów, a są i tacy co africe twin jeżdzą do pracy i z powrotem.Motocykle są dla pasjonatów, a każdy z nich ma inne potrzeby . Jestem za różnorodnością na rynku motoryzacyjnym :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 No wszytko sie rozwija. Motocykle rozwinęły się do poziomu Boss Hoss V8 i zatrzymały siew rozwoju z powodu nadwagi. Ale power ma interesujący.Spoko... niedlugo i one beda z karbonu i kevlaru robione :) A jako "zabawka"? No cóż,kto jest singlem, dzieckiem prominentów badź tez faktycznie dobrze zarabiającym ludkiem, to proszę baardzo.Nie zgodze sie... mozna troche pooszczedzac, wziac kredyt, malo zarabiac ale jeszcze mieszkacz rodzicami i swoje srodki przesunac na wydatki zwiazane z bajkiem. zabawka...Tez prawda. No wlasnie bo co ??? :biggrin: Taka wlasnie zabawke :biggrin:Jak wyzej. Motorem jade do pracy, pozalatwiac rozne sprawy w miescie i na krotkie przejazdzki....Skoro Prałat napisal ze 80 koni to rzeczywiscie nie jest to rewelacja. Bardziej chyba chodzio gabaryty i wielki piecPodobnie i mnie choc mam nawet slabsza VT600... ale rzeczywiscie powoli rozgladam sie zawiekszym i mocniejszym motorkiem w stylu VT1100 lub VTX1300. Ale przedewszystkim po to abymiec zapas mocy na dluzszej trasie i moc wygodniej przewiezc wiekszy ladunek w postaci 2 osobi pelnych kufrow.W kwestii gabarytow i wielkiego pieca... Valkyrie F6C to dopiero mastodont...a pojemnosc 1500cc i 100 kucykow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus_Drifter Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 power cruiser dla mnie to przede wszystkim pewne parametry, które spełniają motocykl:v-max (prekursor)Kawasaki Meanstrek 1600intruder 1800 Rv-rodWARRIORRocket III innych nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Wątpiących w 80 KM silniki V2 proponuję przejażdzkę czymś takim. I o porównanie do XV 1600 czy innego aktualnie posiadanego moto o mocy oscylującej około 60 KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek-fighter Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Nie zgodze sie... mozna troche pooszczedzac, wziac kredyt, malo zarabiac ale jeszcze mieszkacz rodzicami i swoje srodki przesunac na wydatki zwiazane z bajkiem. :( ;) :P Zgadzam się z Tobą. Jeżeli się to kocha to zrobi się wszystko, aby mieć upragniony sprzęt. Motocykle są dla pasjonatów, a każdy z nich ma inne potrzebyOtoż to :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus_Drifter Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Wątpiących w 80 KM silniki V2 proponuję przejażdzkę czymś takim. I o porównanie do XV 1600 czy innego aktualnie posiadanego moto o mocy oscylującej około 60 KM. oooooo właśnie oto jeden z parametro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snipes Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 mnie cieszy, że branża motocyklowa jako jedna z niewielu myśli o guliwerach, którzy jak ja męczą się na XV1600 i szukają czegos większego w stylu vtx1800 albo vn2000 i mocniejszego niż marne seryjne 63 KM nie chcesz kupować nie kupuj czy ja się nadymam ze złości że po ulicach jeżdżą skutery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Wątpiących w 80 KM silniki V2 proponuję przejażdzkę czymś takim. I o porównanie do XV 1600 czy innego aktualnie posiadanego moto o mocy oscylującej około 60 KM.Nie no różnica jest i to spora - odczułem to na własnym tyłku :icon_biggrin: Ale taka magna tez sobie radziła, a nikt jej power cruiserem nie zowie. Dobra, bredzę ;) prędzej z niek Powerchopper :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Ogólnie to slogany reklamowe POWER Cruiserów głoszą coś na temat lansowania, szpanu i wieczornego smigania po okolicy gdzie sa tempe laski które polecą na sprzęta a nie na kierowcę. Jesli miałbym kupic japonie to pewnie wybrałbym cos z PwrCruiser bardziej niz silnik R4 obklejony owiewkami. Ale chyba nestepnym celem będzie i tak Rocket III - chociaz cos markowego. A co do zabawek to ja mam do zabawy kilka zabytków które bardziej cieszą niż nówka ze sklepu. Ale lansowac nie da rady i nie kazdy ma odwage smigac po okolicy 40-letnim dwusuwem z butelką Mixol`u na bagażniku. Dla mnie to swietna zabawa.Ubaw po pachy i radość z każdego kilometra, jedyne co może sie zepsuć to swieca zapłonowa albo przebita oponka. Skoro dziadek mogl tym jezdzic w latach 60 i 70-tych to ja też moge teraz w XXI wieku. SHL M11 super sprawa, szczególnie w oryginale i 100% super ładna i sprawna.Cudo.Tylko biała rejestracja nei pasuje do niej ale tak juz musi być.Polecam fotki tej SHL która jest jedną z kilku które posiadam, szczególnie z polskich motocykli lubię SHL. Taki sentyment ze szczenięcych lat ale o tym na mojej stronie. Pozdro. http://www.motury.za.pl/SHL/galeria_nowa.htm Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregum Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 HI KLaus power cruiser dla mnie to przede wszystkim pewne parametry, które spełniają motocykl:v-max (prekursor)Kawasaki Meanstrek 1600intruder 1800 Rv-rodWARRIORRocket III innych nie pamiętam ::wink:) dodam AQUILA GV 650 :icon_mrgreen: Hyosung o sportowej charakterystyce i high-techno -wygladzie...i tak zaden z power cruiserow szybko w zakret nie wejdzie ::notworthy:( GG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepper Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 HI KLaus power cruiser dla mnie to przede wszystkim pewne parametry, które spełniają motocykl:v-max (prekursor)Kawasaki Meanstrek 1600intruder 1800 Rv-rodWARRIORRocket III innych nie pamiętam ::icon_mrgreen:) dodam AQUILA GV 650 :icon_mrgreen: Hyosung o sportowej charakterystyce i high-techno -wygladzie...i tak zaden z power cruiserow szybko w zakret nie wejdzie ::icon_mrgreen:( GG E tam nie wejdzie, wejdzie, ale czy wyjdzie :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrolohead_69 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 HI KLaus power cruiser dla mnie to przede wszystkim pewne parametry, które spełniają motocykl:v-max (prekursor)Kawasaki Meanstrek 1600intruder 1800 Rv-rodWARRIORRocket III innych nie pamiętam ::clap:) dodam AQUILA GV 650 :biggrin: Ja bym jeszcze dodał Valkyrie.... :lalag: Jest jeszcze jeden motocykl, który wg. mnie jest power crusierem, a mianowicie Suzuki GV 1200 Madura. Jest to mało znany motocykl ze wzgledu na to że był robiony tylko 2 lata i to tylko na Kanade i Stany. W swoim czasie był porównywany z kultowym V-Max'em. Mój znajomy go ma i to naprawde fajny motorek. Nieoficialna strona o Madurze Pozdrawiam Adam :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus_Drifter Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 no to po dodatkach:v-max (prekursor)Kawasaki Meanstrek 1600intruder 1800 Rv-rodWARRIORRocket IIIValkyrie GV1200GL i tutaj odpowiem na pytanie:czy jakiś wygląda jak INDIAN? NIE!więc jakie przeznaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi