karolb10 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 czyli nie moge dokupic tloka! we wszystkich tlokach ktore mi oferowano jesli wogole mieli podobny tlok do mojego to zamki byly w zlym miejscu;/ nawet gosc z nim jezdil do wloch i tez mi nie dobral tloczka. czy jest taka mozliwosc zeby wywalic zamki oryginalne i wstawic samemu w innym miejscu? jesli tak to jak to zrobic?:help: ps. byc moze byl juz podobny temat ale nie znalazlem niczego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 teraz jest taki wielki wybór tłoków na naszym rynku ż emożesz dobrać co chcesz do czego chcesz:)są nawet zakłady które dorabiają tłoki na wymiar. nie sądzę żeby nie można było kupić takiego tłoka. podaj markę pojemnoośc i średnice tłoka napewno sie coś znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 e jeszcze nie słyszałem o czymś takim. jak zamki mogą nie pasować?? to do każdego cylka muszą być w odpowiednim miejscu?? pytam bo porostu 1 raz słysze o czymś takim.... :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 zamki gdzie indziej? to czy ty masz orginalny cylinder? sam tego napewno nie zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Moze autorowi chodzi o dziury od kanalow :| ??!! Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Moze autorowi chodzi o dziury od kanalow :| ??!!W tym poście chodzi chyba o okna :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max264 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Panowie zamki to te preciki wystajace w siedziskach pierscieni... w kazdym tloku sa inaczej...musza byc dopasowane do cylindra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 nie no chyba każdy wie co to zamki. ale tu jest moje zdziwienie-muszą być dopasowane do cylindra?? to jak dobrać odpowiedni tłok jeśli np jest to nieseryjny Vertex ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 nie no chyba każdy wie co to zamki. ale tu jest moje zdziwienie-muszą być dopasowane do cylindra?? to jak dobrać odpowiedni tłok jeśli np jest to nieseryjny Vertex ??W 2T zamek nie może podczas suwu wchodzić na okno. Pierścionek mogłby się wtedy zaklinować. Zauważ, ze w 4T nie ma tego problemu i zamków również nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 zamki sa poprostu poto,żeby pierścień sie nie obracał na tłoku,co mogło by spowodować,że zamek znajdzie sie w oknie np wylotowym i wyłamie pierścień. tłok musi mieć tak zamki żeby nie na chodziły n aokna. Ja nie wiem nie ryzykowałbym żeby taki zamek robić w innym miejscu, choć słyszałem że tak ludzie robią.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 W 2T zamek nie może podczas suwu wchodzić na okno. Pierścionek mogłby się wtedy zaklinować. Zauważ, ze w 4T nie ma tego problemu i zamków również nie ma. eh to mozna sie przejechac na nioryginalnych tłokach.... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 jeśli tłoczek będzie właściwie spasowany to nic się nie stanie Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lolek1369 Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 jeśli tłoczek będzie właściwie spasowany to nic się nie stanie Też tak myśle,w łodzi na ul.Bema robią takie cuda..mogą Ci dorobić naprawde dobre pierścienie(sam je wyginałem i skręcałem chyba z 7 razy i nie pękały!!)tylko nie zrobią tak cienkich jak czasem są w tuningowych tłokach,ale to nie problem bo poszerzają kanały na pierścienie i wszystko będzie pasować,przemieścić zameczki też potrafią Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 jeśli tłoczek będzie właściwie spasowany to nic się nie stanieTja... ale jak się troszkę zmęczy to będzie krótkie bum i masz wszystko do szlifu, więc może takich rad nie dawaj. zamek można przełożyć lub zrobić w innym miejscu, tylko musi by dobrze osadzony żeby nie wyleciał. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Tja... ale jak się troszkę zmęczy to będzie krótkie bum i masz wszystko do szlifu, więc może takich rad nie dawaj. zamek można przełożyć lub zrobić w innym miejscu, tylko musi by dobrze osadzony żeby nie wyleciał. w ktmie tłoczek(vertex) miał zamki na oknie i nic się nie działo Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi