rafal_turek Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 mam pytanie czy filtr stożkowy może być stosowany we wszystkich moto ja mam cb 250 n i niewiem czy to nie wpłynie na jej prace prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebazaz Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 mam pytanie czy filtr stożkowy może być stosowany we wszystkich moto ja mam cb 250 n i niewiem czy to nie wpłynie na jej prace prosze o pomocNa pewno wpłynie.Później musisz przeregulować gaźniki.Jeśli zakres regulacyjny gaźników wystarcz to ok a jeśli nie towrócisz do oryginału.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 gówno to da, silnik zacznie dziwnie pracować. Po 3 dniach wrucisz do oryginału bo dostaniesz szału:]Jak nie wrucisz to co miesiac bedziesz czysciłgaźnik bo ten filtr to praktycznie nic nie filtruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 to zależy od filtra, są filtry za 20zł jak i za 300zł , regulacja będzie niezbędna .zaletą jest lepsze wkręcanie się silnika lecz kosztem przeniesienia mocy maksymalnej w wyższe rejony, nie wiadomo czy nie przekroczy odcięcia zapłonu Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henio Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Dodam że zajebiście głośno pracują. Jak jakiś odrzutowiec. W moim GSX szybko poszły w kąt. No i jak zostawiasz moto na podwórku i nadejdzie dobra ulewa to masz stresa. Leci do gaźnika czy nie?. Nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakardi Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Kiedyś czytałem gdzieś wątek na temat takich filtrów, i z tego co tam pisało to filtr stożkowy z allegro te za 50 zł nic nie daje !!!!! Ale filtr stożkowy za 250 zł lub droższy daje przyrost mocy jakieś 1,5% do 2,5%.... Także niema sęsu kupować takich filtrów, bo wystarczy tylko zmienić stary filtr który siedzi w moto na nowy i wyjdzie na to samo :)Krótko mówiąc ja nie polecam takich filtrów !!Tak jak mówił wueska, te filtry tanie z allegro po 50 zł nic nie filtrują !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golas Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 (edytowane) Ale filtr stożkowy za 250 zł lub droższy daje przyrost mocy jakieś 1,5% do 2,5%.... Czyli jak masz 100 konny silnik to masz przyrost mocy o... 1,5 KM - 2,5 KM , o cholera jak duzo !!! :) Już lece do sklepu kupować... :) :P :P To ja juz bym wolał zainwestowac w: nową, czystą, i orginalną wkładke do filtra... :flesje: Taniej cię to wyjdzie i napewno będziesz bardziej zadowolony z kultury pracy silnika swego moto. Edytowane 16 Czerwca 2007 przez Golas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi