thefex Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 z czego najlepiej zrobic uszczelnienie rur wydechowych miedzy cylindrem a rurą?w moim motocyklu jest ona mocowana nakrętką dociskajaca kolnierz rury do cylindra, tak jak to jest w WFM i jest dosyc nieszczelna. zastanawialem sie zeby zrobic je z blachy miedzianej.. ale mysle ze sama miedz nie wystarczy, moze cos jeszcze dac? Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Sygeruje zrobic to z grubszej 1 - 1,5 mm blachy miedzianej badz wytoczyc z walka a nastepnie wyzazyc aby byla miekka i nastepnie sprobowac ja dokrecic porzadnie... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sovietek Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 jaka średnicę (wewn i zewn) uszczelki potrzebujesz?może coś gotowego Ci znajdę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 ja do niedawna pieprzyłem sie z blachami;] teraz robie tak;] wyczyscze dokałdnie miejsce uszczelniea odkrece kolanko ... odtłuszcze ładnie cylek biore sylikon czarny i daje go troche na miejsce styku kolanka z cylkiem... czekam za sylikon wyschnie około 15 min i przykrecam kolanko... w mojej MZ zrobiłem na tym 2000km i cisza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 No to niezly ten silikon :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 (edytowane) hehesrednica zewnetrzna ok 46 mmwewnetrzna 36 albo 38, nie pamietam teraz sylikon sylikonem, ale bez kawalka miedzi to nie ma szans tego zatkac btw. moja Ślicznotka ma 2 wydechy, wiec potrzebuje 2 takich podkladek :icon_eek: Edytowane 14 Maja 2007 przez thefex Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 sam sie zdziwiłem... ze to wytrzymuje... ale jest ok! Inny dobrze znany sposób to wyrównanie przez szlifowanie przylgni kolanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 dorwalem podkladki miedziane z Jawy 350 i pasuja jak ulal (46 i 36 mm). zobaczymy czy beda szczelne Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smok Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 ja jeszcze nie testowałem ale podobno koce pożarnicze można użyć do uszczelniania bo one wytrzymują duże temperatury ale to tylko taka idea proszę nie jechać po mnie ja tylko słyszałem że tak można :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 mozna ...seryjnie było to wykorzystane np. w motocyklu WSK 175 gdzie niemozna było zastosowac uszczelek miedzianych z racji wysokich temperatur wydechu;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker6 Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 W Jawie mam podkładkę miedzianą i silikon. Na samej podkładce sikało. A powiedzcie jak uszczelniacie miedzy kolankiem a tłumikiem, bo, też musiałem dać sylikon, ale to paskudnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 A powiedzcie jak uszczelniacie miedzy kolankiem a tłumikiem, bo, też musiałem dać sylikon, ale to paskudnie wygląda.Ja mam na czarny silikon.Paskudnie to wyglada tylko wtedy gdy sie nie przylozysz.U mnie nic nie wylazi a efekt wizualny jest naprawde dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Ja miałem fajne uszczelki do xt600, które były jakgdyby miedzianymi o-ringami pustymi w srodku i pod wpływem nacisku ładnie dopasowyway się do wydechu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 kolanko - tlumik mozesz uszczelnic specjalna tasma do wydechow. kupuje sie takie aluminiowe paski z klejem, obkreca wokol koncowki rury wydechowej i hajda. kosztuje ok 10 zl Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 chłopie ta taśma wyglada jeszcze gorzej niz sylikon;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi