Soku11 Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 WITAM!!Samochod z problemem to Opel Astra II '00 1.4 16V. Problem tkwi w kolach. Jak sie jedzie z predkoscia >40-50km/h zaczynaja ' wyc'. Im szybciej tym glosniej. Jak skrecam w prawo jest troszke glosniej a jak w lewo przestaje :| Wiem ze to mzoe troche glupio wygladac ale tak na serio jest :/ Co moze byc tego przyczyna?? POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADU Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Czy wycie pojawiło się nagle czy też działo się już wcześniej?Czy nie pojawiło się zaraz po przesiadce z opon zimowych na letnie?Wycie opon (zwłaszcza Pirelli P6000) przypomina czasem łoskot wydawany w łożyskach w piastach. Cytuj Tylko głupiec ma na wszystko gotową odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 11 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Nie potwierdze na 100% bo przewaznie jezdze z muzyczka glosno wiec nie do konca slychac. Jednak najprawdopodobniej bylo to nagle. Co do przesiadki to raczej nie. Troche jezdzilem na letnich juz i jakos ostatnio sie to pojawilo. Jakies sugestie?? POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 a może już wyją łozyska na piastach..........?? Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janciownik Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 po mojemu lozyska, szczegolnie jak mowisz ze skrecajac w ktoras strone jest glosniej (lozysko bardziej obciazone) lub mniej (lozysko odciazone) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edison Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Też myśle że to łożyska,czyli całe piasty bo w tym modelu łożyska są niewymienne niestety.Koszt takiej piasty wmiare przyzwoitej firmy to od 350 do 600zł nawet,jeżeli niemasz ABS-u to będzie nieco tańsza.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Łożysko na 100% , miałem to samo, po wymianie cisza jak w maybachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 12 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Heh :/ Czyli znow wydatki :/ Ktora to moze byc piasta jesli wycie ustaje jak skrecam w lewo - lewa?? I niestety mam ABS :/ POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 To nie piasta a łożysko, które to musisz posłuchać, auto na lewar , wbij jedynkę i słuchaj, zazwyczaj usłyszysz bez problemu.Tylko nie kupuj chińszczyzny bo za pól roku powtórka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADU Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Łożyska nie są drogie, SKF kupisz za niezła kaskę i będziesz latał jak na fabrycznym, z resztą nie zdziwiłbym się jak by Astra właśnie miała fabrycznie montowane te łożyska. Cytuj Tylko głupiec ma na wszystko gotową odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzmen Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Miałem tak w polo, wymieniłem łożyska w piastach i przeguby. Zużyte łożyska szumią, a przeguby stukają gdy sie skręca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Heh :/ Czyli znow wydatki :/ Ktora to moze byc piasta jesli wycie ustaje jak skrecam w lewo - lewa?? I niestety mam ABS :/ POZDRO Jeżeli skręcasz w lewo i cichnie to zgodnie z prawem logiki środek ciężkości samochodu przenosi się na stronę lewą, a mianowicie obciążenie na koło prawe wzrasta, maleje na kole lewym. Więc tylko i wyłącznie lewa strona hałasuje. Teraz jeszcze kwestia tego czy przód czy tył. Podam Ci przybliżone ceny które występują w moich warunkach. (regionie)oś tylna: -ilość otworów w feldze 4- firma EVR (Egon von Ruville) cena 433,76zł -ilość otworów w feldze 5- firma SKF, cena 526złoś przednia -ilość otworów w feldze 4- firma EVR, cena 433,81zł -ilość otworów w feldze 5- firma SKF, cena 436,28zł Firma EVR jest jakościowo porównywalną z SKF i FAG. Cena jest jak widać dużo niższa. Ja osobiście montuje w warsztacie większość EVR, chyba że ktoś życzy sobie SKf lub FAG. Jest możliwość zakupu łożysk z tańszych firm czego nie polecam. Pozdrawiam urban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 12 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Dzieki wam za pomoc ;) Obadam w wolnej chwili ktore to kolo (mam nadzieje ze sie do tego czasu nie rozsypie calkowicie). urban czego to sa ceny?? Jednego lozyska :O ?? BO na allegro cala piasta jest juz od 250zl... POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Dzieki wam za pomoc :( Obadam w wolnej chwili ktore to kolo (mam nadzieje ze sie do tego czasu nie rozsypie calkowicie). urban czego to sa ceny?? Jednego lozyska :O ?? BO na allegro cala piasta jest juz od 250zl... POZDRO To są ceny za piastę razem z łożyskiem. Wiesz na allegro sprzedaje się zawsze po niższych cenach, ale ważna jest firma produktu jak i jakość. A co ty kupisz za jakie pieniądze to jest Twoja indywidualna sprawa. Pozdro:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro36 Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 WITAM!!Samochod z problemem to Opel Astra II '00 1.4 16V. Problem tkwi w kolach. Jak sie jedzie z predkoscia >40-50km/h zaczynaja ' wyc'. Im szybciej tym glosniej. Jak skrecam w prawo jest troszke glosniej a jak w lewo przestaje :| Wiem ze to mzoe troche glupio wygladac ale tak na serio jest :/ Co moze byc tego przyczyna?? POZDRO Witam >>typowy odgłos kończącego się łożyska piasty koła lewego !!!! Podczas skrętu w prawo jest większy nacisk na piastę koła lewego i wycie jest głośniejsze i odwrotnie podczas skrętu w lewo . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi