GaCek Opublikowano 16 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Fakt za te pieniądze co dałem i kompletność motoru, na dzień dzisiejszy nie miałbym szans kupić. Rozważe i taką opcje. Jeszcze zobaczy jak bede stał z kasą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imz-m72 Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 GaCek jak byś chciał jednak sprzedać ta emke to daj mi znać to kupie od ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 (edytowane) Tak jak wcześniej pisałem musze to poważnie przemyśleć (sprzedaż), bo łatwiej sprzedać niż kupić. Nic na dzień dzisiejszy nie obiecuje. Edytowane 17 Maja 2009 przez GaCek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Zbieracze złomu ;] Niech nie leży tylko kogoś cieszy. Nie kumam po co ma coś czekać na lepsze czasy. Jeśli tak szybko zapał minął to po co liczyć na to ze nagle przyjdzie? Niech sprzeda żeby przeszło kolejnemu ;) A tak na marginesie nie mówiłem ze się podda? :biggrin: Jaka powinna być długość i grubość kabla oporowego do cewki dwu strzałowej malucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 18 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Mysle ze odpowiednia :biggrin: nie sprzedawaj niech lezy, kiedys twój wnuk odnajdzie na strychu i bedzie najbogatszym i najszczesliwszym człowiekiem pod sloncem, a potem sprzeda na czesci jak ja to zrobiłem z Tatowym jankiem :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Mysle ze odpowiednia :biggrin: nie sprzedawaj niech lezy, kiedys twój wnuk odnajdzie na strychu i bedzie najbogatszym i najszczesliwszym człowiekiem pod sloncem, a potem sprzeda na czesci jak ja to zrobiłem z Tatowym jankiem :banghead: I teraz tata i Janek śnią Ci się po nocach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Niech nie leży tylko kogoś cieszy. Nie kumam po co ma coś czekać na lepsze czasy. Jeśli tak szybko zapał minął to po co liczyć na to ze nagle przyjdzie? Niech sprzeda żeby przeszło kolejnemu ;) A skąd taka pewność za za parę lat mnie nie będzie cieszyć?? Nawet jeżeli będzie u mnie leżał to na pewno nie zmarnuje się w żaden sposób, czy to zgnije w piwnicy, czy to rozsprzedany na części, nie ma takiej opcji. No tak "przeszły" nabywca z pewnością będzie cieszył sie JEŚLI kupi za PÓŁ DARMO po częściowym remoncie i jeszcze motor zarejestrowany na białe blachy. Nie doczekanie. A tak na marginesie nie mówiłem ze się podda? Pierwsze słyszę a raczej czytam. :bigrazz: To nie chodzi o całkowite poddanie się, spowodowane jest to innymi względami między innymi finansowymi. Odwalenie motoru byle jak to nie sztuka. Zrobienie tak aby nie wstydzić sie później pokazując swoje działo to jest sztuka. Zaraz padnie pytanie brak kasy a chce kupić inny motor. Chce, bo już starczy ciągłego siedzenia w garażu i do tego nie wiem ile trzeba władować jeszcze kasy aby ruskim złomem zrobić pierwsze km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeh750 Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Cześć, mam pytanie, jaka jest długość lasek popychaczy w Uralu? I część druga, czy laski Dniepra są takie same jak Urala , czy się różnią, pytam ponieważ postanowiłem złożyć i uruchomić silnik od M 63 który po remoncie wału i cylindrów leży w piwnicy garażowej jakieś dziesięć lat, odkopałem już chyba wszystkie elementy ale mam kłopot właśnie z laskami bo mam ich całą garść i nie pamiętam które są od czego, skleroza postępująca. :banghead: :notworthy: :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 zdaje się, że w tym temacie ten problem był poruszany. nie pamiętam dokładnie.. postaram się poszukać. Gośka Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeh750 Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 zdaje się, że w tym temacie ten problem był poruszany. nie pamiętam dokładnie.. postaram się poszukać. Gośka Wdzięczny będę Gosiu niezmiernie, próbowałem szukać w tematach, ale pewnie źle formułowałem zapytania lub zagadnienie jest zbyt głęboko zakopane w jakimś innym temacie i nic z mojego szukania nie wyszło. :notworthy: :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Jutro wieczorem podam Ci dokładne długości z tym że niektóre mają nawet różnicę 1 mm To zależy jak sie matołom zrobiło Jutro o tej porze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Pewnie co za roznica, czy milimetr czy 2 czy nawet 5, co za roznica czy zalozyc tlok strzalka do przodu czy do tylu, czy chromowany pierscien dac na pierwszy rowek czy na ostatni, po co wogole uzywac specjalistycznych kluczy kiedy mozna wszystko rozebrac i zlozyc za pomoac przecinaka i mlotka. Gratuluje podejscia :lalag: zapewne twoje sprzety to przyklady mechaniki w pelnym tego slowa znaczenia... :icon_mrgreen: No właśnie i siekiery a w zapłonie to właściwie też może być milimetr w tą czy w drugą stronę,właściwie to bez znaczenia, choć w przypadku lasek da się to przeskoczyć ale powinny być równe a potem się dziwią ze moto nie chodzi tak jak powinno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 No dobra kłóćcie się, kłóćcie , a ja nadal nie wiem jakie długie mają być te laski, mam tego trochę z dawnych czasów , tylko w jednym kuble są laski od cymbała , beemki ,dniepra i urala, niektóre pojedyncze sztuki,, niektóre Bóg wie od czego i potrzebuję wskazówki co mam wybrać. Nie po to zadałem pytanie by czytać kłótnie o jakiś popaprany 1 milimetr, jak nie wiecie lub nie chcecie podzielić się wiedzą to po kiego hrena trzepiecie pianę, tyle w temacie. :eek: W uralu m-63 długość laski wynosi 233.22 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeh750 Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 W uralu m-63 długość laski wynosi 233.22 mm Ot i dzięki za zwięzłą i wyczerpującą odpowiedź, aczkolwiek cyborg78 Cię wyprzedził to i tak wdzięczność moja nie ma granic , przywróciłeś mi wiarę w moc forum. :notworthy: :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 a ja niestety nie znalazłam nic. jeżeli nie zapomnę to zmierzę laskę z m-67 (chodź szczerze wątpię żeby były jakieś drastyczne różnice) Gośka Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi