prince Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 mam pytanie jakie części z silnika od k-750 pasują do m-72 Sprecyzuj co chcesz zrobić bo nie widze sensu wymieniania wszystkich części z jakich składa sie silnik i sa zamienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imz-m72 Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Mam silnik k-750 w częściach tzn wał, cylindry 73,5mm, koło zamachowe i jeszcze trochę części innych ale to już nie będzie pasować blok, obudowy, miska olejowa. I jeszcze jedno pytanie cylindry od k-750 jaki jest nominalny wymiar pozdro Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Mam silnik k-750 w częściach tzn wał, cylindry 73,5mm, koło zamachowe i jeszcze trochę części innych ale to już nie będzie pasować blok, obudowy, miska olejowa. I jeszcze jedno pytanie cylindry od k-750 jaki jest nominalny wymiar pozdro Mariusz To sie rozumie ;) Choć wymiar cylindrów myślę ze nie jest taki ja powinien. Nominał tłoków to 77,94 do 78,02 Generalnie da sie zamienić bloki. Pokrywa rozrządu i aparatu zapłonowego też są inne. Reszta da sie zamienić choć coś czuje ze będąc fanatykiem co wnioskuje po ilości linków do emek, będziesz chciał być jak najbliżej oryginałów. I tak pasują choć różnice są cylindrów, oczywiście głowic, czasami rozrządu( modele na panewkę z przodu). Następnie różnice choć tez pasują są w odmie( może mieć inną średnice kołka i kształt). W wale( inny przekrój korby i odkuwki przeciwwag, Koła zamachowe (są różnice choć też nie mają wpływu) i osprzęt. Coś pominąłem? HIUS- wymiata ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Powoli i mój cudak dzwiga sie jak Fenix z popiołu www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2f8d40240f52c4ad.html Dupa Jaś mousi mnie ktoś podszkolic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 10 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 To podelij foty wkleje:)ale motoru bo pokój masz ładny :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricardo Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Wczoraj Hius dzwonił i mówił, że zapodał zdjęcia. Ja też o dziwo ich nie widzę. Chłop się napracował, ach ta komputeryzacja.... Ale widziałem parę fotek już wcześniej. Odpier.... ten swój pojazd chyba wybiorę się z Gdańska na oględziny!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Wczoraj Hius dzwonił i mówił, że zapodał zdjęcia. Ja też o dziwo ich nie widzę. Chłop się napracował, ach ta komputeryzacja.... Ale widziałem parę fotek już wcześniej. Odpier.... ten swój pojazd chyba wybiorę się z Gdańska na oględziny!! A bo wymyślą jakies komputery Jasne że zapraszam do mnie chyba już Ci pisałem jak możesz to wyślij chłopakom jakieś fotki bo za holerę nie poradzę http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7e50a7852ecc409b.html Kurcze chyba zaskoczyło i działa sam nie wierzę http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7e50a7852ecc409b.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7e50a7852ecc409b.html No mamusia mówiła żebym się uczył i miała rację Wszystko już działa ten bak na zdjęciu to chwilowa prowizorka robiony jest inny http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7e50a7852ecc409b.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Hius kawał roboty odwaliłeś:D choć mnie oczy rażą od tego chromu, może dlatego że minimalista jestem:) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 To podelij foty wkleje:)ale motoru bo pokój masz ładny :biggrin: No i świąteczne śniadanko też całkiem całkiem ^^ Też jestem fanem helleny Hius kawał roboty odwaliłeś:D choć mnie oczy rażą od tego chromu, może dlatego że minimalista jestem:) pozdro To sie dobrze składa. Na co komu wał korbowy. Minimaliści potrafią smigać bez niego. No nie? ;P Dla forumowych informatyków http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...e2a9720171.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...6a1f473295.html No i tej wyjątkowej urody kopka :biggrin: PS .HIUS- powiększaliśmy i ni cholery nie możemy dojść. Co przedstawia motyw lampy wiszącej z tyłu salonu. Mi to wygląda na jaszczura z żaglem i człowiekiem na plecach. Można dokładniejsze foto? ;> No i czekamy na zdjęcia z docelowym bakiem :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 11 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Myslisz sie to wyglada jak synagoga:) Ale bez mozna by wymienic nie?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aśka Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Ale bez mozna by wymienic nie?:) Stanowczo. Na białe lilie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Na czerwone maki spod mąte. Nie ma ktoś dojścia do cewek dwu strzałowych ( aluminiowe butelkowe). Zelmot chyba poleciał. Strona zablokowana. Na na innych ogłasza ze sprzedaje zapasy magazynowe, wyprzedaje maszyny i wynajmuje powierzchnie. Brzmi nieco "ewakuacyjnie" ;} HIUS - Jak mogłeś oddać kopkę wielbicielowi elektrycznych rozruszników. Będzie u niego nieszczęśliwa. imz-m72- Tyle linków do zdjęć.. Nie pokażesz swojej emy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imz-m72 Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Prince mogę pokazać ale z emki mam narzazie tylko silnik bo rama jest od k750 i przerobiona na chopera ale już sobie zamówiłem emkę z koszem z Ukrainy, jak bym dwa tygodnie temu do gościa pojechał to już bym miał emke za 4,5 tys jak kupie sobie to pokaże ja pozdro Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Prince mogę pokazać ale z emki mam narzazie tylko silnik bo rama jest od k750 i przerobiona na chopera ale już sobie zamówiłem emkę z koszem z Ukrainy, jak bym dwa tygodnie temu do gościa pojechał to już bym miał emke za 4,5 tys jak kupie sobie to pokaże ja pozdro Mariusz Jasne. Dawa foty. Po chłopcach choperowcach to współczuje :flesje: I opowiedz o okolicznościach zakupu. Tych maszyn coraz mniej wiec pochodzenie też zwykle staje sie ciekawym doświadczeniem/etapem dla kolejnych poszukujących. Np HIUS'owi też sie fajnie trafiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7e50a7852ecc409b.html Ciekawe czy to bedzie tak samojezdzilo jak wygladalo ;p ;) Hius kawał roboty odwaliłeś:D choć mnie oczy rażą od tego chromu, może dlatego że minimalista jestem:) pozdro Na ten przyklad z chromow to ja lubie zielony khaki albo czarny mat ;) :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi