mauser Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 jakie stare moja kaska miała rozebrany silnik o wymianie tloków nie było jescze w nm mowy i tłoki maja otwory na 4 pierścienie a kaska jest z 62roku więc jakie stare dolniaki maja niby po 3 pierścienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronon Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 a czy kaska jest pierwszym dolniakiem??poczytaj troszke ,kiedy zaczeto produkowac M-72,widziales wogule pierwsze modele emki? uzyj internetu i poszukaj sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauser Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 ale ja potzrebuje tłoki do kaski !!!!! nie do emki i chce tylko zasiegnąc rady czy warto je brać !!! a wy tu na mnie jedziecie... albo chcecie pomóc albo nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 mauser- easy.. co sie pienisz? 3 pierscienie mialy owszem, ale emki w pierwszych latach produkcji, dodatkowo sworznie byly nieco mniejsze. (18mm) podpisuje sie pod kolegow- nie kupuj odlewow z klamek. Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Tych tlokow, ktore podales, nie ruszaj. To jakieś rzemiosło odlewane z przetopionych klamek;Jak chcesz oryginalne to poszukaj tych w tej "ruskiej konserwacji" z cechami KMZ, zdaje się, że sie nie błyszczaly - raczej matowe byly (bo te, które podales nie maja zadnych - oprocz wybitego oznacenia OTK, któro to oznaczenie mozna zrobic w 5 minut); Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauser Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 pewnie przez to gościowi tak zalezało by je sprzedać nawet przed końcem licytacji..... oryginały jak przeczytałem ponoc puchną? a czy tłoki od poldka podejdą mi do kaśki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 oryginały jak przeczytałem ponoc puchną? a czy tłoki od poldka podejdą mi do kaśki? tak przede wszystkim, jest to brak: http://www.motocyklejacka.pl/html/anodowanie_tlokow.html temat o tlokach byl dosyc dlugo walkowany- zajrzyj do mechaniki "rusie tloki".. tak wszystko pisze od a do z.. Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 jakie stare moja kaska miała rozebrany silnik o wymianie tloków nie było jescze w nm mowy i tłoki maja otwory na 4 pierścienie a kaska jest z 62roku więc jakie stare dolniaki maja niby po 3 pierścienie?Pewnie nie słyszałeś o motocyklu m72 który- o zgrozo ( może ci się to wydać nie-do-wiary ) był już produkowany wcześniej ,przed niż sześćdziesiątym drugim rokiem(tak robiono już wtedy motocykle) i posiadał bardzo podobny silnik . A koncepcja takich silników wywodzi się(nie wiem czy nie przeładuje cię wiedzą xD) z silników bmw np rozpoznasz wiele elementów tożsamych z r71 . Tłoki podchodzą też do r12 . A czy podejdą z poloneza? Pod kilkoma warunkami . O tym już poczytasz sobie w odpowiednich tematach . I nie szarp się jak pchła na łańcuchu bo dopiero co byleś straszny spec od tego gdzie i co kupić ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauser Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 ooo teraz będzie mi wygadywał to pół roku.. wez sobie na wstrzymanie co.. wiem gdzie można kupic oryginały ale cena mówi sama za siebie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 To po kiego grzyba zawracasz Mauser glowe, jak sie nei ma miedzi to sie w domu siedzi i zbiera na nowe porzadne tloki, badz szuka w dobrym stanie uzywek a ni kombinuje jak kon pod gore, bo na takich oszczednosciach to sie dwa razy traci... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 pewnie przez to gościowi tak zalezało by je sprzedać nawet przed końcem licytacji..... oryginały jak przeczytałem ponoc puchną? a czy tłoki od poldka podejdą mi do kaśki?O tlokach z poldolota poszukaj w starych postach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronon Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 ale ja potzrebuje tłoki do kaski !!!!! nie do emki i chce tylko zasiegnąc rady czy warto je brać !!! a wy tu na mnie jedziecie... albo chcecie pomóc albo nie.... no tak tragedia! przeciez k750 to calkiem inny silnik niz m 72, emka ma kwadratowe tloki hahahahahahahczlowieku po raz kolejny odsylam cie do literatury poczytaj ,porownaj sobie oba silniki, naprawde, zanim cos napiszesz to pomysl co piszesz, a jak naprawde nie wieszto zadaj pytanie ale z sensem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauser Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 ok przepraszam i proponuje o wszystkim zapomnieć ronon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauser Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 jakie powinno być napięcie na wyjściu prądnicy w kaśce ? na wolnych wiadomo nic .. ale po dodaniu gazu wzrosło tylko do jakichs 1,64 volt czyli miernota ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareczek804 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 około 7-7,2V zobacz szczotki, i wyczyść komutator.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi