RafRaf Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 "Subiektywna opinia." Zdanie to jest wprowadzeniem do mojego postu. O Dakar nie mam zielonego pojęcia. Teraz chyba jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackon4089 Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 (edytowane) Witam W najblizszym czasie czeka mnie zmiana tylniej opony w mojej ttr600(opona ma bieżnik jeszcze "w miare" ,ale głownie chce zmienić z powodu takiego ze moto jest "zamulone" )obecnie mam opone 130/80 http://w3.bikepics.com/pics/2008/01/15/bik...149010-full.jpg i jestem niezadowolony -motor ma za małego "kopa" :(dlatego rozmyslam nad oponą 120/80 lub 120 /90 ...Doradzcie czy dobrze kombinuje i czy taka zmiana wyjdzie motorkowi na"zdrowie" i czy osiągne zamierzony efekt :lalag: Potrzebuje niezadrogą opone na miekki teren,boto/ troche kamienisty bo często śmigam na kamieniołomach :crossy: Myślałem o mitasie c-12 -chyba że polecice cos innego ...Pozdrawiam Edytowane 18 Lutego 2008 przez mackon4089 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinos Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 ...Myślałem o mitasie c-12 -chyba że polecice cos innego ...Pozdrawiam Zajrzyj sobie do sklepu befast.pl i zerknij na oponki Bull - założyłem takż z tyłu jakiś miesiąc temu i jestem mega zadowolony. Cena jak za Mitasa. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Jezeli ktos ma zaciecie sportowe lub lubi zapie*dalac, to niech szuka jakies markowej opony. Mitas to szmata, moze i bieznik szybko nie schodzi ale co z tego jezli nawet nowa opona nie trzyma, kostki pekaja a sama opona robi sie dziurawa jak ser Szwajcarski. Z opon jakie moge polecic to Michellin AC10 bardzo dobrze trzyma na twardym i pol twardym- teren typu ubita sucha glina i las. Kolejna fajna oponka jest Pirelli mt320 na tyl na przod tez jest fajne, super trzyma od pol twardego do miekkiego- teren typu las, piaskarnia, i sucha glina. Mysle ze taka opona byla by najlepsza, kostki sie nie urywaja a opona nie peka ale za to sie troche szybciej sciera. No i kolejna opona jest Schinko nie jestem pewien czy tak sie to pisze. JEst to produkcja Chinska (hahaha) modelu tez nie pamietam ale jest typowo na piach i bloto. MIalem przyjemnosc latac na niej na trenningach na zawodach u Myszona. Trzymala bardzo dobrze, nie zdazylem ustawic udopiedniego cisnienia w oponie gdyz mialem wywrotke i do tej pory nie wsiadalem na motor. Na ten sezon zakladam AC10 a na piaszczyste tory zostawiam chinczyka. Moje 5groszy PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackon4089 Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 (edytowane) Duża roznica cenowa jest pomiędzy mitasem a michelin ,dunlop?No i czy moglibyście sie wypowiedzieć odnośnie tych rozmiarów- obecnie mam 130 /80 lub 90 chce zeby moto bylo bardziej zrywne ...czy jeśli wsadze teraz 120 /80 bedzie lepiej?Pozdrawiam Edytowane 18 Lutego 2008 przez mackon4089 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 bedzie! miałem 140 i zmieniłem na 120 różnica spora! jakie masz przełożenia? Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackon4089 Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Świetnie w takim razie zakupie 120 na 80 czy 90? co do przełożeń to 14 na 48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 wlasnie mi sie rozpada oponka Haidenau , kostki wyrywaja sie ze plutno w oponie widac. Zastanawiam sie nad C-16 - 110 i Michasiem AC-10 - 120 . Shitas powinien kosztowac ok 180 zl , michas 230 - od kad mam xr ke lubie troszke odkrecic , latam glownie po lasach i polach , czasem kamienista szutrowka. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafRaf Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 Ja zmieniłem C16 na AC10 Michelina i różnica spora na korzyść tej ostatniej.Lepiej ciągnie na mokrym i w błocie, na suchym podłożu bez różnicy.Jednak wydaję mi się że AC będzie miała mniejszy przebieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 mefo mfc 11 , drugą taką samą zakładam, oponka miodzio :biggrin: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 sorki no wlasnie mam te MEFO mfc11 nie haidenau , dalem sie nabrac na opony "testowe" jakich na allegro sporo , tymczasem to nie testowe a odrzuty z produkcji. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akiraone Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 sorki no wlasnie mam te MEFO mfc11 nie haidenau , dalem sie nabrac na opony "testowe" jakich na allegro sporo , tymczasem to nie testowe a odrzuty z produkcji. Nie polecam Michellina AC10, nawet takie firmy jak michellin maja padaki w swojej ofercie. Przod tragedia po tym jak tylko nakrecilem z 500km przestal trzymac niekontrolowane uslizgi przedniego kola i w ogole tragedia, tyl tak samo fajny byl przez 300km potem jak sie lekko zaokraglil to padaka !!! kladziesz sie w zakrecie trzyma trzyma i w pewnym momencie boom :-) i lezysz !!! Ja, za kazdym razem zakladam inny secik opon, chcesz potestowac co sie nadaje a co jest do bani. Przy czym zajezdzam tyl srednio w 1000~1200km przod wymienia tak po 2000km. Na przod polecam Kende Washougal K775F Sticky rewelacja na twardym i miekkim podlozu dla mnie ta opona jest najlepsza nawet Dunlop'y FIM'owskie D773F nie trzymaly tak jak ta. Ja duzo jezdze po kamienistym terenie wiec wziolem wysoka oponke 90/100-21 fajnie bo nie dobija tak mocno do felgi jak wczesniej. A tyl mam teraz K774 Budds Creek niezle trzyma na tawrdym podlozu, ale piasek i blotko kiepscizna :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 zamowilem C16 , jezdzilem na C02 w KLR ce i bylem zadowolony Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 (edytowane) Ja też mam mietka c-02 i powiem że na twardy teren jest spoko, nie znika w oczach i dość dobrze trzyma nawet na asfalcie. Edytowane 8 Września 2008 przez ghollum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 zamowilem C16 , jezdzilem na C02 w KLR ce i bylem zadowolonyJa od pewnego czasu mam C-16. Polecam tą oponke. Latam 50asfalt/50teren. Można powiedziec że opona uniwersalna. Spisuje się zarówno w błocie jak i na piasku(ale nie tak dobrze jak opony do tego stworzone). Jeśli tą oponke zjade, to też założe C-16.C-02 ma grube kostki, im bardziej ją wytrzesz, tym przerwy między kostkami są mniejsze. Po połowie zużycia ta oponka potrafi się nieźle zalepić w glinie/błocie. Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi