panas Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 A to zwracam honor :) :) :) Tak jak koledzy wcześniej napisali, niski poziom oleju Spoko!! :banghead: A skoro wg większości problem tkwi tyko w uzupełnieniu oleju to to będzie pierwsza rzecz jaką zrobię jak wrócę na święta do domu!! Pozdro All :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babyy Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 Witam Odswierze troszke temat bo dzis pojawilmi sie dokladnie identyczny problem. Oleju pol stanu a w czasie ostrzejszej jazdy tak powyzej 150 zapala sie kontrolka. Jak zgasze moto i zapale to gasnie po czym od nowa sie zapala. Natomiast jadac wolniej tj tak okolo 120 - 130 jest wszystko ok.Jesli PANAS to czyta to moze napisze czy mu dolewka pomogla i czy to normalne ze przy polowie stanu sie zapala. Jakby bylo blisko do min to rozumiem ale w polowie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 Witam Odswierze troszke temat bo dzis pojawilmi sie dokladnie identyczny problem. Oleju pol stanu a w czasie ostrzejszej jazdy tak powyzej 150 zapala sie kontrolka. Jak zgasze moto i zapale to gasnie po czym od nowa sie zapala. Natomiast jadac wolniej tj tak okolo 120 - 130 jest wszystko ok.Jesli PANAS to czyta to moze napisze czy mu dolewka pomogla i czy to normalne ze przy polowie stanu sie zapala. Jakby bylo blisko do min to rozumiem ale w polowie??A nie prosciej dolac setke oleju i sprawdzic samemu? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.A.C.E.K Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 problem miałem ten sam, pomogło ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 Kontrolka poziomu oleju w silnikach Yamaha informuje tylko o niskim stanie oleju.Kierowca powinien często kontrolować poziom oleju i zadbać aby zalewać silnik odpowiednim olejem zgodnie z zaleceniem producenta a nie wujka Franka. Większość silników tej firmy potrzebuje oleju 20W40 i do tego musi to być olej motocyklowy. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babyy Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 Dolalem oleju i faktycznie pomoglo. Ale i tak wydaje mi sie to co najmniej dziwne.Czy w R6 kontrolka oleju tez informuje wylacznie o jego niskim pozionie i jezeli mam pol stanu to moge smialo jezdzic?? zaznaczam ze zaswiecala sie nie przy przyspieszaniu tylko przy duzej predkosci powyzej 140km/h po zwolnieniu gasla. Olej zalany mam zgodnie z serwisowka i chyba jeden z najlepszych bo MOTUL 300V 10W40 syntetyk.Jesli mecze tymi pytaniami to sory ale chcialbym sie upewnic ze wszystko jest wporzadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 Dolalem oleju i faktycznie pomoglo. Ale i tak wydaje mi sie to co najmniej dziwne.Czy w R6 kontrolka oleju tez informuje wylacznie o jego niskim pozionie i jezeli mam pol stanu to moge smialo jezdzic?? zaznaczam ze zaswiecala sie nie przy przyspieszaniu tylko przy duzej predkosci powyzej 140km/h po zwolnieniu gasla. Olej zalany mam zgodnie z serwisowka i chyba jeden z najlepszych bo MOTUL 300V 10W40 syntetyk.Jesli mecze tymi pytaniami to sory ale chcialbym sie upewnic ze wszystko jest wporzadku.Sprawdź dokładnie czy serwisówka zaleca stosowanie oleju 10W40. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babyy Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 Sprawdź dokładnie czy serwisówka zaleca stosowanie oleju 10W40. Jak kupowale olej to sprawdzalem ale zerknalem jeszcze raz i serwisowka mowi ze w temteraturze od -10 do 40 stopni powinien byc 10W30 a od 5 do 50 stopni 20W40. Czytalem rownierz po forach i tak wywnioskowalem ze taki bedzie najlepszy. Mylilem sie?? 20W40 bylby lepszym wyborem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 Jak kupowale olej to sprawdzalem ale zerknalem jeszcze raz i serwisowka mowi ze w temteraturze od -10 do 40 stopni powinien byc 10W30 a od 5 do 50 stopni 20W40. Czytalem rownierz po forach i tak wywnioskowalem ze taki bedzie najlepszy. Mylilem sie?? 20W40 bylby lepszym wyborem??20W40 i napewno nic nie pisze w serwisówce o stosowaniu oleju syntetycznego. A może się mylę? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babyy Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Byc moze sie nie mylisz ale o minerale tez chyba nie pisza a jak kupowalem to pytalem w serwisie bo myslalem nad polsyntetykiem i mi powiedzieli ze jesli mnie stac to syntetyk bedzie najlepszy. sam juz nie wiem komu wierzyc ale na zdrowy rozsadek skoro syntetyk jest drozszy to i lepszy no i moto tez nie jest jakies stare i zjezdzone zeby musialo miec gesty mineral. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Wcale nie pisałem o mineralnym , wiele rafinerii produkuje gęste półsyntetyki.Czytaj serwisówkę a nie słuchaj specjalistów z serwisu bo jak pracowałem w serwisie to sprzedawca miał dużą prowizję z syntetycznego Motula a reszta była BEEE Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babyy Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 pewnie masz racje poczytam serwisowke dokladniej ale ten sprzedawca nie polecal mi motula tylko inny syntetyk a motula kupilem w calkiem innym sklepie. W kazdym razie dzieki za odpowiedz. Poprostu teraz bede utrzymywal poziom oleju od polowy do max stanu i tyle a jak trzeba bedzie zmienic olej to poszukam innego i zobaczymyDzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi