Skocz do zawartości

sciaganie gaznikow w thunderace

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam

zabieram sie do wymontowania gaznikow,

przegladajac serwisowke zauwazylem ze do gaznikow, wchodza dwa przewdy od uklady chlodzenia, czy jest to jakis element podgrzewajacy gazniki?i czy jest konieczne spuszczanie plynu wtedy ?

jak ktos rozbieral taki moto? moze macie jakies pomocne wskazowki?

dzieki pozdro

MaDaFaKa nie masz racji Thunderace też ma podłaczone gaźniki pod układ chłodzenia!!

A przynajmniej u mnie tak jest a nie sądze żebym miał jakąś wyjątkową konstrukcję.

Wyjmowałem gażniki u siebie do oddławiania.

Przy okazji wymieniałem płych chłodniczy w całym układzie.

Zalałem płynem, spuściłem powietrze z odpowietrzników.

Odpaliłem moto i wszystko cyka jak należy.

I tyle mam w tej kwestii doświadczenia

Pozdrawiam

hej dzieki za info Adbin,

i z ciekawosci zapytanie mam na czym byl dlawiony twoj ace,jak wyciagales gazniki to pewnie tam gdzies siedzialo?

i drugie gdzie sa odpowietrzniki o ktorych pisales?w serwisowce przy opisie spuszczania plynu pokazuja dwie srubki na cylindrach do odkrecenia,czy to to?

pozdro

witam,

u mnie też ciekawie jest poprowadzona rurka pod gaźnikami w której znajduje się ciecz chłodząca,coś jakby miało to za zadanie podgrzewanie paliwa w komorach pływakowych,pewnie tajemnica tkwi w zachowaniu się benzyny zimnej i podgrzanej...

pozdrawiam

daje to takie korzysci, ze paliwo szybciej odparowuje ("rozklada sie") i proces jego rozpadu zostaje niejako przyspieszony zanim dojdzie do samego cylindra.

Nie jest to zadna nowosc, bo cos takiego mam w 46-letnim samochodzie.

Natomiast w silnikach chlodzonych powietrzem nie ma tego problemu (ze wzgledu na wyzsze temp pracy). W ruskach np mozna sie nawet spotkac z zagotowaniem paliwa w gaznikach :biggrin:

• 1 miesiąc temu...

... z ciekawosci zapytanie mam na czym byl dlawiony twoj ace,jak wyciagales gazniki to pewnie tam gdzies siedzialo? ...

Tu masz temat -> -> KLIK <- <-

Po krótce :

- Dławinki pod gaźnikami

- Dławiki w kolektorze wydechowym (w zależności do ilu był zdławiony)

- Przesterowany komputer

- Dysze i iglice do wymiany ( w/g www.fzrfahrer.de zabieg zbędny)

... i drugie gdzie sa odpowietrzniki o ktorych pisales?w serwisowce przy opisie spuszczania plynu pokazuja dwie srubki na cylindrach do odkrecenia,czy to to?

pozdro

Dokładnie to jest to. :flesje: Wiecej nie znalazłem

Pozdrawiam

Adam B.

P.S.

Sorki za tak późna odpowiedź, ale jak pewnie sam wiesz Forum nie działało od paru tygodni :(

Edytowane przez Adbin

Witajcie!

Podczepię się pod temat z pytaniem:

Po co podłancza się gaźniki pod układ chłodzenia?

Jakie daje to korzyści?

PZDR

Gażniki są też podgrzewane między innymi dlatego ,że podczas jazdy w temp. bliskich 0 może nastąpić ich oblodzenie i wtedy dupa z jazdy.Natomiast przy bardzo wysokich temperaturach paliwo może sie zagotować w komorze pływakowej i tyż nie pojedziesz.Obieg płynu przez gażniki powoduje ich utrzymanie w stabilnej temperaturze i zero niespodzianek opisanych powyżej.Pzdr