Aygor Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 :icon_eek: Nie pomyślałem o tym, a zbiornik mam pełny. Jeszcze raz dzięki. Shimoyama no sorry :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Nie no spoko,nawet pełny można zdjąć.Waży coś ok.30kg. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Upload Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 A Megula w puzzlach Silnik rozłożony na kawałeczki Może jestem debilem ale odnajdę tego świerszcza w silniku choćbym pękł Po otwarciu silnika mam kilka spostrzeżeń W silniku było troszkę kisielu (olej związał się z wilgocią) Olej W40 nie dał rady i po niecałych 6k jest przepalony Pomimo lania wachy 98 i lepszej nagar jest dość znaczny (biedni hamerykanie ci to mają przerąbane) panewki wału i panewki napędu alternatora są nie do zamówienia - trzeba zamówić korpus silnika. Yama pod tym względem dała ciała Podejrzewam że u mnie poszła panewka trzymająca alternator ( badania trwają ) Zawory są minimalnie ( ale są ) do zrobienia więc robię ( może uda się wykrzesać z nich troszkę więcej ) Jak na razie reszta mieści się w tolerancji Mówię wam PIĘKNY WIDOK! (robię foty) A jeszcze jedno, sworznie mają lekki luz więc też lecą ( to akurat mnie zaniepokoiło ) Wyjmowanie silnika z ramy to przedsięwzięcie logistyczne angażujące dwie osoby i wymagające odrobiny wyczucia ale satysfakcja bezcenna! Przez krótką chwilę myślałem o Big Bore ale ponieważ Megula ma u mnie dożywocie ( mam nadzieję ) to poza poprawianiem fabryki nic nie będę dokładał ( pary mi starcza ) Wybaczcie przydługą twórczość ale nie mogłem się powstrzymać Pozdrowienia Krzysiek Megula Rozpuzzlula P.S. 42 000 przebiegu ( I proszę bez paniki motocykl świetnie jeździł i pewnie nie trzeba było go rozbierać w taki stanie nakręciłby pewnie drugie tyle) Cytuj www.motosapiens.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seboka Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Shimoyama jak ci pali na dwa baniaki przepal silnik niech pochodzi i się przepalą świece, nie rób sobie bez sensu roboty, przy następnym paleniu nie gaś po chwili tylko jak nabierze temperatury. Jak to mówią nadgorliwość gorsza od faszyzmu :D Cytuj [html]<p><b><a href="http://www.seboka.republika.pl/" style="text-decoration: none"> <font color="#008000">Moja strona </font></a></b> <font color="#008000"> <b><a href="http://www.szczotkitechniczne.eu" style="text-decoration: none"> <font color="#008000">Moja praca </font></a></b></font></p>[/html] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Upload chłopie po co Ty ten silnik rozebrałeś?Świerszcza w silniku to chyba ma każdy.Kiedyś z tym walczył Prałat.Ja tez lubię sobie zajrzeć tu i tam ale żeby silnik rozbierać to chyba lekka przesada.Wrzuć zdjęcia jak je zrobisz to sobie wszyscy pooglądamy jak wygląda nasze serducho.Powodzenia Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Świerszcza w silniku to chyba ma każdy. Ja tam swierszcza nie mam :icon_mrgreen: Jak odpale to slysze tylko jeden wielki grzmot a w czasie jazdy to juz tylko bum, bum, bum :crossy: :buttrock: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torturro Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Upload - swietna robota - swietnie ze to napisales - szczegolnie to na koncu - BEZ PANIKI - juz mialem pisac z pytaniem o przebieg i powod rozkladania silnika :) Zdjecia Zdjecia!! :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SławekS Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Witam przeglądając amerykańską stronę Yamaha/Star, zauważyłem, do akcesorii dedykowanych do Road/Wild Starów dodali customowe koła w 2 wersjach chromowane i czarne wraz z kołem pasowym, oczywiście zabawki nie są tanie. Poniżej link. http://www.starmotorcycles.com/star/produc...3/2009/0/1.aspx pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torturro Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) Milo by bylo moc sciagac takie cacka - nigdy nie wiem kiedy dowala clo i przesyli tez nie takie tanie :( Dolar panie w cenie - to juz chyba znaczy ze idzie recesja calkiem :P Edytowane 14 Stycznia 2009 przez Torturro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpower Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Witam przeglądając amerykańską stronę Yamaha/Star, zauważyłem, do akcesorii dedykowanych do Road/Wild Starów dodali customowe koła w 2 wersjach chromowane i czarne wraz z kołem pasowym, oczywiście zabawki nie są tanie. Poniżej link. http://www.starmotorcycles.com/star/produc...3/2009/0/1.aspx pozdrawiam, Za ta kase uderzasz do rc components i masz kola takie, ze sie mozg lasuje. Te z yamahy nie sa zle ale cena troche nie teges. Gdybym mial moto na alumach a nie szprychach to bym napewno o innych kolach snil, bo te oryginalne sa jak dla mnie paskudne (takie totalnie bez polotu). Cytuj AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polo Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 (edytowane) Witam , wszystkich . Właśnie nabyłem RoadStara 1,7 i przygotowuję do przeglądu . Wyłączyłem pozycyjne w kierunkowskazach i zagłębiłem się w problem symetrycznej lampy przedniej , ponieważ yamaha zażyczyła sobie kosmicznej ceny za wklad reflektora ( 261 E ) , to poszukałem zamiennika . Efekt Wklad z Firmy Wesem nr RE.12411.H4 jest identyczny z tym w RoyalStarze , oczywiście świeci po europejsku i pasuje bez żadnych przeróbek , wszystko za jedyne 27 zł. Kupiłem zamontowałem i mogę jechać na przegląd. http://sklep.wesem.pl/3/6626/Elementy_opty...nie_typu_Ikarus Edytowane 15 Stycznia 2009 przez Polo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aygor Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 To w Krakowie trzeba się tak dokładnie przygotowywać do przeglądu? To mnie chyba by albo wywalili, albo do paki zamknęli za moje moto!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpower Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Witam , wszystkich . Właśnie nabyłem RoadStara 1,7 i przygotowuję do przeglądu . Wyłączyłem pozycyjne w kierunkowskazach i zagłębiłem się w problem symetrycznej lampy przedniej , ponieważ yamaha zażyczyła sobie kosmicznej ceny za wklad reflektora ( 261 E ) , to poszukałem zamiennika . Efekt Wklad z Firmy Wesem nr RE.12411.H4 jest identyczny z tym w RoyalStarze , oczywiście świeci po europejsku i pasuje bez żadnych przeróbek , wszystko za jedyne 27 zł. Kupiłem zamontowałem i mogę jechać na przegląd. http://sklep.wesem.pl/3/6626/Elementy_opty...nie_typu_Ikarus Matko jedyna. U mnie sie podjezdza, robi przegazowe na Vance & Hines tak zeby wyszli z nory, potem ogladaja moto i sie pytaja ile to trzeba czyscic przy okazji wbijajac stempelek w dowod... Reflektor usa, kierunki swieca caly czas, wydech taki, ze umarly by sie obudzil. Kurcze nie rozpuszczajcie tak tych specow od przegladow bo niedlugo kazdy bedzie wymagal na wszystko znaczkow dopuszczajacych i zaczniemy cienko gwizdac. PS. Gratuluje nowego moto. :) Cytuj AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polo Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 (edytowane) ech , potem to już pewnie tak , ale do pierwszego przegladu to wszysty jak do bomby , nie ma chętnych - się wymigują że nie mają w bazie danych do wpisania , itp... wolę się przygotować P.S jaką moc ma RS 1,7 z 2006 r? Edytowane 15 Stycznia 2009 przez Polo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Upload Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Upload - swietna robota - swietnie ze to napisales - szczegolnie to na koncu - BEZ PANIKI - juz mialem pisac z pytaniem o przebieg i powod rozkladania silnika :) Zdjecia Zdjecia!! :clap: Fotki podeślę jak zakończymy temat a silnik był rozbierany podczas akcji serwisowej na wymianę "skrzyni biegów" ( pisałem o tym wcześniej ) A ja skorzystałem z okazji i upiekłem 2 pieczenie na jednym ogniu Polecam każdemu! pozdrowienia K puzzle 1.6 Cytuj www.motosapiens.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi