aftys6 Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Do naiwynch ludzi nie należe i raczej nie wierzę w magnetyzery, jonizatory, magiczne kamienie i inne bajery mające za zadanie wzbogacać paliwo i zmniejszająceg jego zużycie. Ale ostatnio rozmawiałem ze znajomym, który dużo jeździ autem (około 1 - 1,5 tys km na tydzień) i oznajmił mi że z ciekawości kupił takie tabletki w celu sprawdzenia czy to coś daje czy może to tylko ściema.Po przejechaniu około 2 tys km, stwierdził sprawdzajac faktury z poprzedniego miesiąca ze autentycznie poszło mu mniej kasy na benzynkę, pozatym oznajmił że auto płynniej chodzi i jakoś tak lepiej przyśpiesza.Czy ktos z was może to już sprawdził, czy to na serio coś daje i czy nie wpływan negatywnie na silnik i jego stan techniczny ????????? Magiczne tabletki do paliwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Don_Corleone Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 orientujesz się może ile kosztują te tabletki ?? kolega może mniej wydał na wache, ale za to nadrobił płacąc za te "tabletki " ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 kupił po 2,8 zł za tablete, jedna chyba wystarcza na okolo 50 litorw benzyny czy jakos tak, beneralnie wg mnei jezeli to prawda i to nie działą na silnik to nawet jakby kosztowała 4 zł to by sie opylało, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taju25 Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Ja słyszałem ze te tabletki to kicha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIAS1989 Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 jesli jest to tabletka zwiekszajaca liczbe oktanow w benzynie to bedzie dzialalo tak samo jak zalanie np. shell v-power racing :icon_rolleyes:moja mama po zalaniu v-power'a odczula lepsze przyspieszanie i o około 0,2l mniejsze spalanie :bigrazz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Najlepiej by było jakby ktoś to sprawdził. Jest jednak dziwna sprawa : produkt jest w stanach sprzedawany prawie od roku i nie mogę znaleźć ani jednej recenzji "zwykłego zjadacza chleba" pełno jest tekstów marketingowych (niektórych na prawdę durnych - np. mpg-cap przyspiesza spalanie paliwa - czyli dla osób, które otarły się o temat- zmniejsza liczbę oktanową :buttrock: ) oraz wpisów na forach ludzi z przebiegiem bliskim zeru. Właściciel firmy zrobił jednak kokosy, bo w ciągu pierwszego miesiąca zarobił ponad milion dolców. System jak w amway-u i się kręci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dersu Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Do naiwynch ludzi nie należe i raczej nie wierzę w magnetyzery, jonizatory, magiczne kamienie i inne bajery mające za zadanie wzbogacać paliwo i zmniejszająceg jego zużycie. I tego sie trzymaj. :buttrock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwasz Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 To sie nazywa multi level marketing czy cos. Na wikipedii tak pisza:http://en.wikipedia.org/wiki/Fuel_Freedom_International http://www.iwasz.pl/electronics/motorcycle-black-box-part-1-data-acquisition-with-arduino-mega/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Jak już tabletki to lepsza zwykła polopiryna - obniży tenperature silnika gdy będzia gorąco na dworzu :buttrock: ;) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Siemka ! Jak masz za duzo kasy to mozesz kupic. U nas to testowali bez jakichkolwiek pozytywnych wynikow. pozdrawiam :P <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Tabletki do paliwa - powiedzmy średnio 5% oszczednosci na paliwie i wzrostu mocy silnika, magnetyzery- tu oszczedności są konkretne -możemy przyjąc 10% paliwa i tyle samo mocy (ale na ogół moc wzrasta o ponad 15%). Do tego specjalny uszlachetniacz do oleju zmniejszający tarcie (to też jest super sprawa) +10%. Czyli na 100KM silniku można spokojnie zyskać 25KM a przy okazji zredukować spalanie o 1/4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 jeszcze bardzo dobre jest obszycie siedzenia pluszopodobnym materialem -> jakies +5KM, ubranie ortalionowego dresu okolo 2KM, oraz zapuszczenie wasow +2KM, jednak jezeli to wszystko na raz zrobisz to jest bonusowo 4KM i spalanie o 30% sie zmniejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 jeszcze bardzo dobre jest obszycie siedzenia pluszopodobnym materialem -> jakies +5KM, ubranie ortalionowego dresu okolo 2KM, oraz zapuszczenie wasow +2KM, jednak jezeli to wszystko na raz zrobisz to jest bonusowo 4KM i spalanie o 30% sie zmniejsza ROTFL :icon_rolleyes: i tej wersji się należy trzymać :Pcałkiem niedawno, bo nie dalej jak w ub roku, czytałem artykuł na temat tabletek do paliwa i magnetyzerów: jedynym efektem była wydana kasa. magnetyzer owszem, robi swoje, tyle, że efekt zanika natychmiast po wyjściu z pola magnetycznego. czyli nie daje nic w kwestii spalania. dodatki do paliwa: tu było gorzej, bo potrafiły nawet zanieczyszczać w widocznym stopniu silniki tyle. wyjściem jest kupować oszczędniejsze samochody... motocykl mam dla przyjemności, nie liczę mu spalania (a i tak jest niezły :icon_exclaim: )jsz „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dersu Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 jeszcze bardzo dobre jest obszycie siedzenia pluszopodobnym materialem -> jakies +5KM, ubranie ortalionowego dresu okolo 2KM, oraz zapuszczenie wasow +2KM, jednak jezeli to wszystko na raz zrobisz to jest bonusowo 4KM i spalanie o 30% sie zmniejszaStan dobrze ze przypomniales mi o tym :lalag: do zestawu zapomniales dopisac,slipy magnetyczne.0,2 KM, krzyzyk szczescia,0,5 KM i nóż przetrwania Rambo3, to cos około 1 KM..a w ostatecznosci mozna z gory gasic sprzęta...na 100 km wyjdzie jakies 30 km na luzie... :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 ROTFL :clap: i tej wersji się należy trzymać ;)całkiem niedawno, bo nie dalej jak w ub roku, czytałem artykuł na temat tabletek do paliwa i magnetyzerów: jedynym efektem była wydana kasa. magnetyzer owszem, robi swoje, tyle, że efekt zanika natychmiast po wyjściu z pola magnetycznego. czyli nie daje nic w kwestii spalania. dodatki do paliwa: tu było gorzej, bo potrafiły nawet zanieczyszczać w widocznym stopniu silniki tyle. wyjściem jest kupować oszczędniejsze samochody... motocykl mam dla przyjemności, nie liczę mu spalania (a i tak jest niezły ;) )jszTy się nie śmiej bo pluszopodobny materiał zmniejsza tarcie, to ci może dać +0,00000005km Czytałem o tych magnetyzerach, gdy testowali w samochodach i zużycie paliwa rosło, a osiągi zmalały. :biggrin: :lalag: :D www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi