xj 600 n Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Nasz Rząd (wybrany przez Naród w demokratycznych wyborach) powinien wprowadzić ostrzejszą ustawę. Najlepiej zakazać posiadania motocykli (o jeździe nie wspominając). Przeciez to takie niebezpieczne.... :icon_razz: Oczywiście i wprowadzić obowiązkowe szczepienie na dór brzuszny dla każdego kto pomyśli o jezdzie na motocyklu. Jeżeli proponujesz całkowity zakaz jazdy to po co w ogóle rozmawiać? Jest o czym? Nebezpiecznie jest łatwość w formuowaniu dziwnych wniosków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 "Dziwne ze wymienia sie tylko smieszne koszty - zarowki i znikoma ilosc paliwa" Stary... właśnie o tą pozornie ZNIKOMĄ ilość paliwa chodzi... pomnóż sobie wzrost zużycia razy ilość zarejestrowanych pojazdów razy AKCYZĘ PALIWOWĄ i będziesz wreszcie kurna wiedział o co chodzi... To już prędzej jestem w stanie strawić kamizelki (podobnie jak w przypadku pasów - przyjęło się i nikt się nie czepia - nawet policja) Jeżeli ktoś myśli że rządowi przy wprowadzaniu obowiązku świateł chodziło o bezpieczeństwo to znaczy że jest naiwny jak dziecko we mgle... Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dersu Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Ja tez jestem za tym by jezdzic bez kasku pod jedym warunkiem, motonicie uczestniczacym w wypadku(jadacy bez kasku) nie udzielamy pierwszej pomocy, bo niby dlaczego?Ciekawe podejscie, ja dodal bym jeszcze ..nie mial kasku?? a żyje jeszcze...dobić. w aucie nie mial pasow...dobic..... Cale zycie jezdze w skorach, i jak mi przyjdzie ubrac to gowno to ubiore,trudno....z motocykla nie zrezygnuje , ale jak czytam co pier...olą ludzie ktorych pozdrawiam na drodze, : to dziekuje Bogu ze to tylko forum, bo ..nawet kamizelka by mu nie pomogla. Bez polemiki. :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) Pozwolę sobie zabrać głos w dyskusji. Trudno rozsztrygnąc czy światła w dzień poprawiają bezp. i są potrzebne. Jedno jest pewne - nie da się wprowadzić, że np. od godziny 11 do 15 bez świateł, a potem już światła. Niestety, nie da się - więc albo z albo bez.Druga sprawa - koszty. Przepraszam, ale jakie ktoś ma pojęcie porównując polskę do skandynawii?, tam samochody są wyposażane fabrycznie w światła do jazdy dziennej i o ile się nie mylę tylne wtedy nie świecą?, poza tym są to specjalne żarówki, trwalsze, oszczędniejsze. Ogólnie jestem przeciwnikiem tego przepisu. Ale jestem ogromnym zwolennikiem przestrzegania włączania świateł rano, po zmierzchu bo nie raz widziałem jak niektórzy mieli problemy z oceną czy jeszcze można jechać bez świateł, czy już trzeba włączyć. Niestety, z tego co widzę w naszym kraju takie problemy zmuszają widocznie do zastosowania całorocznego nakazu jazdy na światłach. ja pierd....e, jeszcze w akmizelkach kaza jezdzic, normalnie sie upije dzisiaj... coz, ja tego gowna nie zaloze, 99% moich znajomych tez, oi znowu trza bedzie j*b...ej psiarni uciekac :icon_mrgreen:. Nigdy w tym gownie nie jezdzilem, ale nie wyobrazam sobie jazdy w okolicach 150-200 z taka luzna kamizelka - toc to jak zagie bedzie sie telepac Nie denerwuj się tak, spokojnie, wypij meliskę. Mam pytanie - gdzie jeździsz 150-200?, u siebie na wsi czy gdzie?. Pytanie retoryczne, nawet nie odpowiadaj < < < no cóż, dzięki takim Szybkim i Wściekłym dostaniemy nakaz jazdy w kamizelkach, który de facto popieram w całej rozciągłości. Kombinezony motocyklowe raz że często kolorami przypominają strój karnawałowo-cyrkowy, dwa, mają powszywane odblaskowe wstawki. Więc kamizelka to idiotyczny pomysł. Sztuka dla sztuki, ma zakrywać to co służy bezpieczeństwu ... aby niby było bezpieczniej. Najmocniej przepraszam, nie myl odblasku w dzień z odblaskiem w nocy. To nie takie trudne. Najbadziej zauważalnym, wyłapywanym kolorem przez ludzkie oko jest jaskrawy pomarańczowy. Zanegujesz to białym/siwym odblaskiem w dzień na tle białego TIR'a., whatever? Do idiotów w czarnych strojach i na czarnych rumakach z włączonymi długimi światłami, które to załatwiają wszystko - w jaki sposób kierowca czegokolwiek może was zauważyć od tyłu lub z boku? - od tych stron tez macie lampy z załączonymi długimi światłami?. Sorki, tacy ludzie to idioci, ale idiota nie idiota - też pozdrowię na drodze, oczywiście światłami drogowymi, a jak jeszcze jest czas i chęć to sięgam po halogeny. Czy planowana jest jakaś akcja protestacyjna np. w Warszawie odnośnie tego przepisu?, nakazu jazdy na światłach cały rok?, ktoś organizuje takie coś?, w krajach zachodnich takie akcje miały miejsce (org. przez motocyklistów). Są już znane jakieś terminy?, chętnie bym wziął udział. To pytanie do wszystkich potrafiących jedynie "ujadać zza płotu". to moze jeszcze ku*wa moherowe berety do kompletu i kolko rozancowe zalozymy ?? i bedzie komplet do kamizelek :buttrock: i czlowiek chce byc dorosly a tu znowu j*b... psiarni trza bedzie uciekac ... O, znowu. Hm, dwie torebki na pół szklanki, zalać wrzątkiem i pozostawić na 5 minut. Dorosły człowiek nie jeździ 200 km/h po drogach publicznych w polsce. Chcieć to nie wszystko. "Dziwne ze wymienia sie tylko smieszne koszty - zarowki i znikoma ilosc paliwa" Stary... właśnie o tą pozornie ZNIKOMĄ ilość paliwa chodzi... pomnóż sobie wzrost zużycia razy ilość zarejestrowanych pojazdów razy AKCYZĘ PALIWOWĄ i będziesz wreszcie kurna wiedział o co chodzi... To już prędzej jestem w stanie strawić kamizelki (podobnie jak w przypadku pasów - przyjęło się i nikt się nie czepia - nawet policja) Jeżeli ktoś myśli że rządowi przy wprowadzaniu obowiązku świateł chodziło o bezpieczeństwo to znaczy że jest naiwny jak dziecko we mgle... Niestety, taka jest prawda, ale coś robić muszą, a że lepiej nie potrafią to trudno. Trzeba im może podpowiedzieć? Pozdrawiam. hau!, HAU!. Wypowiedzi niektórych przypominają poziomem i w ogóle ujadanie uwiązanego za płotem do budy psa, który dojada na każdego kto idzie. Nic nie może zrobić, ale przynajmniej poszczeka. Edytowane 16 Lutego 2007 przez tmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joniec Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Jeśli chodzi o światła to jestem jak najbardziej za, uważam że to jak najbardziej poprawi bezpieczeństwo. Nawet mamy przykład u nas, dlaczego wielu motocyklistów jeżdzi na długich światłach chyba dlatego, że jesteśmy bardziej widoczni. Co do kamizelek to normalnie bez komentarza kto chce niech jeżdzi i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dersu Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Do idiotów w czarnych strojach i na czarnych rumakach z włączonymi długimi światłami, które to załatwiają wszystko - w jaki sposób kierowca czegokolwiek może was zauważyć od tyłu lub z boku? - od tych stron tez macie lampy z załączonymi długimi światłami?. Sorki, tacy ludzie to idioci, No ładnie..Mając sprawne(oswietlone) moto na starosc zostalem idiotą.... :ojjjjjżeszty.......... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 No ładnie..Mając sprawne(oswietlone) moto na starosc zostalem idiotą.... :ojjjjjżeszty.......... :icon_mrgreen: Spróbujemy określić jak wielkim. Jak bardzo pomaga mi dostrzec Cię Twój sprawnie oświetlony światłami drogowymi motocykl, gdy stoisz na światłach czy coś w tym stylu, chyba wiesz o co chodzi - jesteś do mnie ustawiony tyłem albo gdy wyjeżdzasz w jakiś specyficznej sytuacji z jakiegoś miejsca, tak, że jesteś do mnie ustawiony bokiem. Proszę o komentarz. Może ktoś poza tym motocyklistą ma jakieś wskazówki dla mnie co do dostrzegania takich użyszkodników na drodze?. Wykażcie się - proszę do 250 słów, słowa "ku*wa, debi*u, poje*ie, ku*asie, chu*u, popier*ole*ncu itp. nie biorą udziału w castingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dersu Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Spróbujemy określić jak wielkim. Testy rob na kolesiu z ktorym chodzisz za rękę, a jak pojezdzisz troche dłuzej( o ile Cie nie wyprawi zapijaczony uzytkownik auta na temten swiat, mimo Twojej sraczkowatej kamizelki) to wtedy porozmawiamy...Skonczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JareG Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Testy rob na kolesiu z ktorym chodzisz za rękę, a jak pojezdzisz troche dłuzej( o ile Cie nie wyprawi zapijaczony uzytkownik auta na temten swiat, mimo Twojej sraczkowatej kamizelki) to wtedy porozmawiamy...Skonczyłem.:buttrock: :icon_mrgreen:BTW: Jakas taka mocno glosna ta dzisiejsza mlodziez, i taka wszystkowiedzaca.. :buttrock: Cytuj Pozdrawiam, JarekChwilowo ino K1200RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) Testy rob na kolesiu z ktorym chodzisz za rękę, a jak pojezdzisz troche dłuzej( o ile Cie nie wyprawi zapijaczony uzytkownik auta na temten swiat, mimo Twojej sraczkowatej kamizelki) to wtedy porozmawiamy...Skonczyłem. Hau!, hau!.Czyli nie potrafisz tego wytłumaczyć w sensowny sposób, no cóż. Współczuję twardego bycia przy swoim durnym poglądzie. Pozdrawiam, daj potem znać czy wjazd np. TIR'a w dupe boli bo akurat spaliła Ci się żaróweczka w tylnej lampie albo odłączył kabelek... :buttrock: :crossy:BTW: Jakas taka mocno glosna ta dzisiejsza mlodziez, i taka wszystkowiedzaca.. :icon_razz: Serio?, a ci w sejmie to chyba z podobnego przedziału wiekowego co Panowie i o czym to świadczy?, zanim się strzeli to trzeba przymierzyć najpierw, bo bez przymiarki można jak widać trafić jedynie kulą w płot. LOL Aha, ważne jeszcze dodam: może Wy nie potrzebujecie panowie weterani polskich dróg, ale kozacka młodzież widocznie potrzebuje. Więc to może i dobrze z tymi kamizelkami dla nich?? czy pozostawicie im wolną rękę, naturalna selekcja?, ja jestem młody, mogę nie widzieć wszystkiego, nie mieć doświadczenia, huh?, mnie kamizelka na motonicie gdy bede kierował autem pomoże go dostrzec - być może ocalić mu życie albo zdrowie?, lepiej jednak myśleć zero-jedynkowo 0-1, Tak, albo nie, niczego po środku nie może być bo wtedy SYSTEM FAILURE... Edytowane 16 Lutego 2007 przez tmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henio Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Hau!, hau!.Czyli nie potrafisz tego wytłumaczyć w sensowny sposób, no cóż. Współczuję twardego bycia przy swoim durnym poglądzie. Pozdrawiam, daj potem znać czy wjazd np. TIR'a w dupe boli bo akurat spaliła Ci się żaróweczka w tylnej lampie albo odłączył kabelek...Serio?, a ci w sejmie to chyba z podobnego przedziału wiekowego co Panowie i o czym to świadczy?, zanim się strzeli to trzeba przymierzyć najpierw, bo bez przymiarki można jak widać trafić jedynie kulą w płot. LOL Aha, ważne jeszcze dodam: może Wy nie potrzebujecie panowie weterani polskich dróg, ale kozacka młodzież widocznie potrzebuje. Więc to może i dobrze z tymi kamizelkami dla nich?? czy pozostawicie im wolną rękę, naturalna selekcja?, ja jestem młody, mogę nie widzieć wszystkiego, nie mieć doświadczenia, huh?, mnie kamizelka na motonicie gdy bede kierował autem pomoże go dostrzec - być może ocalić mu życie albo zdrowie?, lepiej jednak myśleć zero-jedynkowo 0-1, Tak, albo nie, niczego po środku nie może być bo wtedy SYSTEM FAILURE...Matko ale burak :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabaniero Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Młodzi gniewni ..możecie i w pampersach jeździć ... tak naprawdę to mnie to wali... oczywiście nasi gorliwi ustawodawcy wychodzą przed szereg..jak chyba w żadnym innym kraju... 2 lata mieszkałem w Anglii i wcale nie musiałem jeździć w sraczej kamizelce...i procent kamizelkowiczów był tam znikomy.. i zawsze mi się śmiać chciało jak jechał koleś i majtała mu się ta nieszczęsna kamizelka nawet przy śmiesznych prędkościach... podobnie ze światłmi mijania...tam nawet zimą nie obowiązuje nakaz jazdy na świałtłach..i jakoś wypadków nie ma tyle co u nas... niech nasi gorliwi parlamentarzyści z taką gorliwością wezmą się za uchwalanie ustaw które spowodują budowę narmalnej sieci dróg w tym kraju wtedy będzie można mówić o poprawie bezpieczeństwa ..a nie odwracają uwagę jakimiś bzdurami tylko dla tego że tanio i żeby wleźć w dupę komisarzom europejski i pokazać jacy my ku*wa jesteśmy kreatywni.... jak już ktoś wspomniał ..niechj się wezmą za rowerzystów i pieszych którzy łazą jak święte krowy bez jakichkolwiek oznaczeń... bo tutaj lezy prawdziwe zagrożenie... czemu dzieciakom w szkołach nie ma wpajania noszenia odblasków ?? W Anglii mimo że nie ma nakazu jeżdzenia na światłach, czy w kamizelkach...rowerzyści i piesi własnie używają takich kamizelek...i to uważam za trafiony pomysł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabaniero Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) Jeszcze dodam że w Anglii jest wdrożona szeroko zakrojona akcja medialna ...zarówno w radiu jak i tv skierowana do kierowcó samochodów o baczniejsze rozglądanie się i wrócenie uwagi na motocykle... a czy w tym kraju kiedykolwiek będzie miało miejsce coś takiego ???? u nas tylko tvn zrobi reportaż jacy to motocykliści są poj**ani i niebezpieczni....jedna wielka wiocha... Edytowane 16 Lutego 2007 przez cabaniero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) Matko ale burak :icon_twisted:Potrafisz uzasadnić?, czy kolejny ujadacz zza płotu? Jeszcze dodam że w Anglii jest wdrożona szeroko zakrojona akcja medialna ...zarówno w radiu jak i tv skierowana do kierowcó samochodów o baczniejsze rozglądanie się i wrócenie uwagi na motocykle... a czy w tym kraju kiedykolwiek będzie miało miejsce coś takiego ???? u nas tylko tvn zrobi reportaż jacy to motocykliści są poj**ani i niebezpieczni....jedna wielka wiocha... Niestety. Widziałem w necie reklamówki pokazujące wypadki - one dają do myślenia. Te u nas z PZU - zawsze mnie jakoś rozśmieszały. Problem może tkwi w tym, że nasi rządzący nie wiedzą jak to zrobić. W końcu nikt nigdzie nie protestuje ani nic czyli wszystko każdemu odpowiada.... Edytowane 16 Lutego 2007 przez tmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dersu Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Czyli nie potrafisz tego wytłumaczyć w sensowny sposób, no cóż. Współczuję twardego bycia przy swoim durnym poglądzie. Pozdrawiam, daj potem znać czy wjazd np. TIR'a w dupe boli bo akurat spaliła Ci się żaróweczka w tylnej lampie albo odłączył kabelek...SYSTEM FAILURE...Daj znac jak idąc pieszo poboczem, bez kamizelki i z przepaloną żaróweczką w dupie - zgarnie Cie np.TIR.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi