Maar79 Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Witam dzisiaj dotarł do mnie przewód hamulcowy w stalowym oplocie, Kupiłem u gościa z Allegro, który handulje przewodami HEL, wygląd i wykonanie super, w komplecie nowe śruby i podkłatki. Moje pytanie dotyczy wymiany, czy przed odkręceniem starego przewodu powiniennem wylać cały płyn, czy wymienić a następnie uzupełnic płyn i odpowietrzyc układ. Będę wdzięczny za pomoc bo jak na razie sam tylko raz wymieniałem płyn a nie chce zrobić jakiejść bzdury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 kupiłem ten sam przewod, naprawde dobra robota, prosto z angielskiej factory :icon_biggrin: odnosnie samej wymiany to ja wylalem caly plyn, bo przy okazjo wymienilem na nowy i zalalem syntetykiem, ponoc ma byc wypas :) Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek73 Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 kupiłem ten sam przewod, naprawde dobra robota, prosto z angielskiej factory :lalag: odnosnie samej wymiany to ja wylalem caly plyn, bo przy okazjo wymienilem na nowy i zalalem syntetykiem, ponoc ma byc wypas :clap:BUBA daj namiar na gościa i napisz ile zapłaciłeś za przewód z góry DZIĘKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Najpierw wyssij cały płyn z pompy, później przez odpowietrznik, zmień przewód, nalej nowego płynu odpowietrzaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 BUBA daj namiar na gościa i napisz ile zapłaciłeś za przewód z góry DZIĘKI wpisuj co jakis czas w czesciach motocyklowych na allegro nazwe HEL, teraz widze ze nie ma tam tego, ale szukaj Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maar79 Opublikowano 13 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 podaje namiary na tego gościa[email protected]Kom: 606454479a tu masz link do zakończonej aukcjihttp://www.allegro.pl/item159118896_przewo...ysylka_0zl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 wlasnie o tego goscia chodzi, ja moge smialo polecic Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 odnosnie samej wymiany to ja wylalem caly plyn, bo przy okazjo wymienilem na nowy i zalalem syntetykiem, ponoc ma byc wypas :) Jak nie oczysciles dokladnie wszystkiego ze starego plynu ( baza glicerynowa ) przed wlaniem nowego ( baza silikonowa ) to wypas moze byc troche mniejszy. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 czyscili mi w serwisie, ja tam sie nie znam :icon_razz: Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psh Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 czy jest jakas znaczaca roznica w koncowkach przewodow? gdy sa ocynkowane lub z nierdzewki lub aluminiowe? rzekomo te ocynkowane sa najmniej trwale ale czy zuzycie bedzie widoczne powiedzmy po 2 sezonach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Jak nie oczysciles dokladnie wszystkiego ze starego plynu ( baza glicerynowa ) przed wlaniem nowego ( baza silikonowa ) to wypas moze byc troche mniejszy. Adam M.A jak to mozna samemu oczyscic? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Jeżeli nie masz zamiaru wymieniać płynu to po co go spuszczać w całości. Przykręć nowy przewód od dołu, wlej do niego płynu przez strzykawkę, przykręć górę przewodu i powinno być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Jeżeli nie masz zamiaru wymieniać płynu to po co go spuszczać w całości. Przykręć nowy przewód od dołu, wlej do niego płynu przez strzykawkę, przykręć górę przewodu i powinno być dobrze. Chce Ci się tak kombinować za 10 PLN (tyle kosztuje 0,25l płynu DOT 4) ? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Jak nie oczysciles dokladnie wszystkiego ze starego plynu ( baza glicerynowa ) przed wlaniem nowego ( baza silikonowa ) to wypas moze byc troche mniejszy. Adam M.Adamie, czy moglbys rozwinac swoja wypowiedz? Czy po wymianie plynu sladowe ilosci starego po wymieszaniu z nowym moga narobic jakichs szkod? Pytam sie bo planuje wymienic plyn hamulcowy u siebie na wiosne a jeszcze nigdy tego nie robilem, i zbieram informacje. Dzieki Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Oczywiscie wskazowki innych poznam z rownie mila checia :cool: Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi