prince Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 ural to jest cos!wyprawa po złote runo!Raczej jak bursztynowa komnata ;P (czyli jak sobie nie zobisz to nie będziesz miał ) :) To już mam dwa pojazdy do lansu ;) A za jakiś czas będzie kolejna zabawka do lansu- motolotnia ;P Zmienię nicka na Russkij Lansior :) Oj bedzie do remontu, będzie ;) Mam nadzieję, że to ten nieszczęsny rozrzutnik...Ale pewnie i tak się okaże, ze trzeba wymienić wiekszość podzespołów ;) Bywa :)Najważniejsze, że już 3 razy jeździłem (co prawda po polach i lasach, ale zawsze coś :) ), pchałem, wpadałęm na różne rzeczy po drodze i upewniłem się, że to jest właśnie to! I chocby miał stać i czekać pół roku na remont i miał kosztować tyle samo co sama maszyna to jużnie ważne :)Pzdr.Optymizm pierwsza klasa. Trzymam kciuki aby motor od niego jakością nie odstawał :crossy: Ale glajty ruskiej i do remontu nie kupuj ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 A jak kupisz to nie lataj od razu:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 (edytowane) Russkij Lansior :smile:Do tego powinieneś mieć złote zęby i skromny łańcuszek na szyi w tym samym odcieniu ;PZgłoś raportem do moda żeby pozamiatał . Edytowane 25 Marca 2008 przez prince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Witam, zarejestrowalem sie na forum jakis czas temu, nieraz zagladalem w niektore tematy dotyczace motocykli zza wschodniej granicy. Wpadla mi w rece pewna oferta http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6efe747b4960cd28.html (mam nadzieje ze zadziala)Motocykl kosztuje 2500zl dokumenty to dodatkowo 1000zl (tzn przygotowanie do rejestracjii) doliczajac oplaty juz w kraju i transport wychodzi ponad 4 tys. Motocykl zostal mi opisany jako K750 szkrzynia ze wstecznym biegiem silnik dolnozaworowy w bardzo dobrym stanie ,blachy dobre rocznik 67 albo 68. Zaden znawca ze mnie ale zbiornik paliwa nie pasuje mi do K750, skrzynia biegów chyba tez nie. Moto jest z Bialorusi aktualnie w Polsce Nie chodzi mi o oryginalny motocykl niech to bedzie zlepek byle jezdzil ,mam jednak pytanie: co w tym motocyklu jest jeszcze zamienione, i wogole prosze o opinie o tym egzemplarzuMysle ze pytanie pasuje do tematu ...chyba ze nie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Motocykl zostal mi opisany jako K750 szkrzynia ze wstecznym biegiem silnik dolnozaworowy w bardzo dobrym stanie ,blachy dobre rocznik 67 albo 68. skrzynie dnieprowskie byly dopiero w 1973 w raz z pojawieniem sie dniepra mt-9 do zludzenia nasladujacy kache, tylko z drobnym "szczegolem" ;) silnikiem. w latach 67-68 a nawet 73 byly (formalnie) otwierane tylnie blotniki. tu tej kasce do rocznika 68' troche brakuje.. Zaden znawca ze mnie ale zbiornik paliwa nie pasuje mi do K750, skrzynia biegów chyba tez nie...i w sumie dobrze, ze ci nie pasuje bo zadna kasia nie miala tego oblesnego zbiornika- ale skrzynie dnieprowska juz owszem.(po 73)jedyne dolniaki, jakie mialy taki zbiornik to mw-750M oraz dniepr mt-12. Nie chodzi mi o oryginalny motocykl niech to bedzie zlepek byle jezdzil to nie skonczy sie tylko na umyciu ;)... i tak bedziesz musial go rozebrac i tak.. mam jednak pytanie: co w tym motocyklu jest jeszcze zamienione, i wogole prosze o opinie o tym egzemplarzu moim zdaniem byl to dniepr mt-9 z poznych lat produkcji (1977-9) dlatego tez jest kanciasty bak czy tlumiki cygara. mam wrazenie, ze ktos na sile z przodu posciagal kierunkowskazy ;) Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Witam !! dzieki za szybka odpowiedz http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3562987e5fe77137.html to inne ujecie motocyklaWiec o ile dobrze zrozumialem najprawdopodobiej jest to stary dniepr z silnikiem od K750??Dla kogos komu nie zalezy na tym by motocykl byl oryginalny to chyba nie stanowi problemu.Z tego co czytalem silniki dolnozaworowe ladniej "pyrkaja" od gornych no i przyjemniej w terenie sie jezdzi. Musze dokladnie dopytac o dokumenty bo laik jestem i to wszystko zamglone dla mnie.Rozmawiajac wstepnie z sprzedawca okreslilem ze chodzi mo o sprzet ktory bedzie przedewszystkim na chodzie do ktorego zajzalbym (moze by sie udalo) dopiero po sezonie, wiec moze koles sam przejzal silnik (zostal mi polecony jako pewne i solidne zrodlo).Mam jeszcze pytanie odnosnie przegladu motocykla: bez kierunkowskazow da rade??Pytan mam wiecej ale narazie nic do głowy nie przychodziPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Jeżeli w motocyklu nie byly fabrycznie motnowane kierunkowskazy to posiadacz nie ma obowiazku ich montować. Co do papierów: dowod, umowa, SAD i odprawa celna, zapłacone cło, przeglad i przetlumaczone wszystkie kartki dowodu i umowy. Jak za takie pieniadze to ja bym nawet nie dał 2 tys za taki złom. Kazdy prawie rusek jest do przejrzenia. Bodajże kolega forumowy puzel jest ze Słupska wiec uderz do niego z pomocą. A co do tych pieniedzy to myśle że za 3 tys zł kupisz cos oryginalnego w lepszym stanie, np. k-750, z siedlec nawet ale nie od braci z Kilinskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 jakiego kilinskiego?chyba narutowicza.. pamietam jak dzis.. Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Witam !! dzieki za szybka odpowiedz http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3562987e5fe77137.html to inne ujecie motocyklaWiec o ile dobrze zrozumialem najprawdopodobiej jest to stary dniepr z silnikiem od K750??Dla kogos komu nie zalezy na tym by motocykl byl oryginalny to chyba nie stanowi problemu.Z tego co czytalem silniki dolnozaworowe ladniej "pyrkaja" od gornych no i przyjemniej w terenie sie jezdzi. Musze dokladnie dopytac o dokumenty bo laik jestem i to wszystko zamglone dla mnie.Rozmawiajac wstepnie z sprzedawca okreslilem ze chodzi mo o sprzet ktory bedzie przedewszystkim na chodzie do ktorego zajzalbym (moze by sie udalo) dopiero po sezonie, wiec moze koles sam przejzal silnik (zostal mi polecony jako pewne i solidne zrodlo).Mam jeszcze pytanie odnosnie przegladu motocykla: bez kierunkowskazow da rade??Pytan mam wiecej ale narazie nic do głowy nie przychodziPozdrawiam Poprawka z Narutowicza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 za 2000 byla kaska na lodzi z wozem org.ooooczywisicie do remontu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 To cudo jest za 3500 gotowe do rejestracji z silnikiem nie wymagajacym remontu. Lakier i inne duperelki zrobilbym po sezonie. Skoro silnik jest dobry to mysle ze cena nie taka zla, wymienic bak pomalowac jak trzeba i ladny sprzet jest.Nooo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 To cudo jest za 3500 gotowe do rejestracji z silnikiem nie wymagajacym remontu. Lakier i inne duperelki zrobilbym po sezonie. Skoro silnik jest dobry to mysle ze cena nie taka zla, wymienic bak pomalowac jak trzeba i ladny sprzet jest.Nooo... Jak mówi stara zasada kupiecka "każdy towar ma swego klienta, czasem trzeba go tylko znaleźć". :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Nie istnieją ruski z piecem"nie wymagajacym remontu" zapamietaj to:) Podobno ktos kiedys widział, ale to nieprawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Witam, problem z ruskiem na razie odwlekł się w czasie (mały odpływ gotówki):icon_mrgreen: Ale jeszcze tu wróce :cool: Dzięki za odpowiedzi i porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauser Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Nie istnieją ruski z piecem"nie wymagajacym remontu" zapamietaj to:) Podobno ktos kiedys widział, ale to nieprawda hehe:).. nheh ja musze z lekka obalic te formułke.;kupiłem kaske silnik został tylko wymyty i uszczelniony..nic poza tym .. zrobiłem juz 2,3tys. i jade dalej bez awarii:)..może to zwykły przypadek:).hehe. wprawdzie trzeba dolaj olejku..od czasu do czasu ale sezon musi mnie jescze przewozic a na zime sie bierzemy za kaske:)..pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi