kulawy Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Witam!Jak w temacie. Przymierzam się do kupienia kurtki na motor. Zastanawiam się czy długa kurtka np."motorbike" firmy Metro nie będzie zbyt uciążliwa w jeździe codziennej, po mieście. Czy nie będzie mi w niej za gorąco, niewygodnie?? Czy może lepiej kupić krótszą do pasa?? Dodam, że kurtka będzie używana w trybie miasto/trasa. W planach też kilka daaalszych tras.Chciałbym poznać opinie ludzi którzy używają odzieży tekstylnej na moto. Pozdrawiam!kulawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil2 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 tylko długanawet w tej długiej będzie Ci czasami podwiewać i będziesz musiał spinać ze spodniami a czasami jeszcze "ogon" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 mam krótką, ALE używam jej tylko i wyłącznie ze spodniami motocyklowymi, spinanymi zamkiem: długim, dookoła (zostaje ca 10cm w okolicy pępka nie zapięte). czyli jakbym jeździł w kombi :icon_twisted:krótkiej kurtki, gdyby miała być używana np. z dżinsami, na codzień po mieście - zdecydowanie nie polecamjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzoov Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 krótkiej kurtki, gdyby miała być używana np. z dżinsami, na codzień po mieście - zdecydowanie nie polecamjsz Jezdzilem tak w lecie i bylo na prawde ok. Do tego ew. pas nerkowy i jest juz calkiem komfortowo, bez uczucia ze cos podwiewa. Oczywiscie w gorsza pogode zakladam spodnie spinane z kurtka. Mi sie dluzsze kurtki po prostu nie podobaja, od poczatku chcialem krotka. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Jezdzilem tak w lecie i bylo na prawde ok. Do tego ew. pas nerkowy i jest juz calkiem komfortowo, bez uczucia ze cos podwiewa. Oczywiscie w gorsza pogode zakladam spodnie spinane z kurtka. Mi sie dluzsze kurtki po prostu nie podobaja, od poczatku chcialem krotka.U mnie tak samo było latem :buttrock: Po mieście kurtka + jeansy, a na trasę kurtka + spodnie od kompletu :icon_mrgreen: Jakoś nie lubię długich kurtek, dla mnie pasują i kojarzą mi się one ze sprzętem typu Honda Varadero, BMW GS1200 itp. :) Krótka jest dla bardziej sportowa, a jak jest jeszcze ładnie dopasowana jak skóra to jest super :icon_mrgreen: Jak chcesz krótką to pas na nerki by się przydał, chyba, że masz spodnie od kompletu... :) Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Tez mam długa Polo, tzn tata ma, ale ja w niej jeżdże :icon_mrgreen: Dobrze chroni przed wiatrem, szczegolnie nery, nie wyobrażam sobie jazdy w krótkiej :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Witam!Jak w temacie. Przymierzam się do kupienia kurtki na motor. Zastanawiam się czy długa kurtka np."motorbike" firmy Metro nie będzie zbyt uciążliwa w jeździe codziennej, po mieście. Czy nie będzie mi w niej za gorąco, niewygodnie?? Czy może lepiej kupić krótszą do pasa?? Dodam, że kurtka będzie używana w trybie miasto/trasa. W planach też kilka daaalszych tras.Chciałbym poznać opinie ludzi którzy używają odzieży tekstylnej na moto. Pozdrawiam!kulawy Siemka ! jak bedziesz kupowal kurtke to zwoc uwage aby miala zamek blyskawiczny do polaczenia jej ze spodniami. Nie musi byc wcale dluzsza. Mialem wybor miedzy dluga a ktotka ( w tej samej cenie ) zdecydowalem sie na krotka i nie zaluje. pozdrawiam Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzyn Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 To jest tak jakbys chcial aby ci powiedziec, ktora laska jest lepsza brunetka czy blondynka, wszystko zalezy od tego w czym wolisz jezdzic.Ja zdecydowanie wole krotkie kurtki, ale mi zadko pizdzi na moto - ja uwazam ,ze ktrotkie kurtki sa wygodniejsze i zajmuja mniej miejsca ale to jest moja osobista opinia. Pojedz do jakiegos dealera motocykli przymierz kurtki i usiadz na moto, zobaczysz, ktora ci pasuje i te bierz.BTW wszystkie ciuchy motocyklowe powinienes mierzyc siadajac na motocyklu, one maja byc wygodne podczas jazdy, a nie chodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenon Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 jak przedmówca. musisz sam sprawdzić w czym będzie Ci wygodniej na bajku :icon_mrgreen: ja osobiście mam krótką HELD'a. moim skromnym zdaniem krótkie są poręczniejsze. nie miałem nigdy problemów z podwiewaniem, przewiewaniem...a i w deszcz nie bylo źle :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulawy Opublikowano 28 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Dzięki!Myślę, że dłuższa będzie dla mnie lepsza. Teraz czas wyboru firmy i zakup czyli chyba najbliższy motobazar we Wrocku. Pozdrawiam!kulawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekk1200lt Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Witam!Jak w temacie. Przymierzam się do kupienia kurtki na motor. Zastanawiam się czy długa kurtka np."motorbike" firmy Metro nie będzie zbyt uciążliwa w jeździe codziennej, po mieście. Czy nie będzie mi w niej za gorąco, niewygodnie?? Czy może lepiej kupić krótszą do pasa?? Dodam, że kurtka będzie używana w trybie miasto/trasa. W planach też kilka daaalszych tras.Chciałbym poznać opinie ludzi którzy używają odzieży tekstylnej na moto. Pozdrawiam!kulawy[/quokup sobie klasyczne ubranie ze skory i przeciwdeszczowke 2 czesciowa najlepiej czyrne badz czarno srebrne takie uniwersalne w razie zmiany motocykla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Uważam, że warto mieć przynajmniej jedną długą (i nieco luźniejszą) kurtkę na motocykl, chociażby po to, żeby móc czasami podjechać gdzieś w marynarce, koszuli niewkładanej do spodni itp. Dlatego kurtkę skórzaną mam krótką (z Tarboru, model K-08), ale tekstylną już mam długą (Modeka Brisbane). Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfonso Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Ja polecam długa kurtkę, ostatnio jeździłem przy +5 stopniach i było super, ja mam tekstylną kurtkę firmy madhead i jest ok. A spodnie polskiej produkcji red bike też spoko w sam raz na enduro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Jeżeli nie planujesz zakupu spodni to tylko długa. Ale jeśli mają być też spodnie to spokojnie możesz kupić krótką. Ja jeżdżę w długiej, ale do ostrzejszej jazdy moim zdaniem lepsza by była krótka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi