Skocz do zawartości

Wechikuł czasu

MARCYŚ
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

taa, pamietam jak dzis syrenke moich starszych

105 L :) ;) z biegami juz w podlodze

Kolego to byla 105lux one mialy biegi w podlodze.

Zabralem tu glos bo pierwsza moja puszka wlasnie byla 105 L piekna, zolta z '77 roku. Jako ciekawostke moge podac iz udalo mi sie nia przewiezc 25 km. trzy osoby i rozlozone dwa piece kaflowe, ktore mialy po dwa metry wysokosci. Rura tarla o asfalt w polowie drogi zlapalismy kapcia z tylu, zeby wyjac zapas musialem wyladowac caly bagaznik, co zajelo duzo czasu, na tyle duzo zeby zainteresowal sie tym patrol drogowki. Wyszedlem do nich zeby nie widzieli, ze z Syreny zrobilem ciezarowke. Odjechali w pokoju. Zebyscie wiedzieli, ze lezka sie w oku kreci na wspomnienia tamtych lat. To byl 1991 rok.

81620200.jpg

Spotykam na trasie pędzących niebezpiecznie wariatów...

... aż ciężko ich wyprzedzić!!!

klasyka to jest klasyka nic jej nie pobije, jestem wielbicielem pojazdów starszej generacji, kiedyś miałęm plany że kupić Syrene i sobie ją zrobić że jak będe miał prawko to sobie będe jeździł :D no ale plany się zmieniły i góre wzięły motocykle :clap: zobaczymy co będzie dalej, ;)

pzdr

Nosz k**** mać! Pisze się WEHIKUŁ!!!! Ludzie, czy udało wam się skończyć podstawówkę??

Sluszna uwaga :buttrock: .... tylko pytanie nie na miejscu chyba co? :icon_twisted:

Mogles kogos obrazic.

:icon_mrgreen: :icon_twisted:

81620200.jpg

Spotykam na trasie pędzących niebezpiecznie wariatów...

... aż ciężko ich wyprzedzić!!!

Nosz k**** mać! Pisze się WEHIKUŁ!!!! Ludzie, czy udało wam się skończyć podstawówkę??

No dajcie spokój już się zarumieniłem !!!!!!

taka sobie wpadka!?

Edytowane przez MARCYŚ

RIDE TO LIVE

Pilska Grupa Motocyklowa

Ile sie to auto nasłuchało przezwisk,ale jest to jezdzaca klasyka samochod ktory ma dusze i historie nakreconą w kołach!!!

Tiaaa, dusze i historie.

Wiekszego g... noszacego dumna nazwe samochod nie pamietam.

Wynika to glownie z zastosowania kiepskich materialow i rownie wysokiej jakosci wykonania.

Z moich wlasnych doswiadczen to pekniecie walu napedowego na pol zdarzylo mi sie raz, okresowe

zatarcia zwrotnic byly norma, rozpiecie przegubow zwrotnic raz ( na ruchliwej Grochowskiej ludzie pryskali do bram jak charty widzac jak w niekontrolowany sposob fruwam od jednego kranca jezdni do drugiego ).

Mojemu szwagrowi raz przy setce szyba implodowala pozbawiajac go kompletnie widocznosci w ulamku sekundy, a raz kierownica zostala w rekach w czasie jazdy.

Z tanich samochodow, ktore jednak byly dobrze skonstrowane i wykonane polecam moje ulubione Renault 4, ktore zima bilo wszystkie polskie samochody zapalajac od pierwszego zakrecenia i jezdzilo w sniegu i na lodzie bez klopotow, a latem bilo je pojemnoscia, komfortem ( maluchy szybkoscia :)) i trwaloscia.

Adam M.

Kolego to byla 105lux one mialy biegi w podlodze.

Zabralem tu glos bo pierwsza moja puszka wlasnie byla 105 L piekna, zolta z '77 roku. Jako ciekawostke moge podac iz udalo mi sie nia przewiezc 25 km. trzy osoby i rozlozone dwa piece kaflowe, ktore mialy po dwa metry wysokosci. Rura tarla o asfalt w polowie drogi zlapalismy kapcia z tylu, zeby wyjac zapas musialem wyladowac caly bagaznik, co zajelo duzo czasu, na tyle duzo zeby zainteresowal sie tym patrol drogowki. Wyszedlem do nich zeby nie widzieli, ze z Syreny zrobilem ciezarowke. Odjechali w pokoju. Zebyscie wiedzieli, ze lezka sie w oku kreci na wspomnienia tamtych lat. To byl 1991 rok.

taa na pewno masz racje

mialem wtedy 4- 6 lat a na syrenkach niestety sie nie znam

pozdr

Edytowane przez mmm757