seboo Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Witam wszystkich serdecznie!Jeżdżę już trochę lat motocyklami, a tu trafiłem dopiero teraz. No ale nic, lepiej późno niż wcale.Chciałbym pokazać Wam mój motocykl, który kupiłem w sierpniu 2006 r. Wcześniej jeździłem MZ - ą, Junakiem, Hondą SLR 650, ale zawsze marzyłem o klasycznej japońskiej, rzędowej czterocylindrówce z czasów kiedy motocykle robiło się z minimalnym wykorzystaniem plastiku. No i kupiłem w końcu to o co mi chodziło. Padło na Hondę CB 700 SC Nighthawk z 1985 r., która była pupilkiem miejscowego dealera Hondy. Dało mi to pewność nienagannego stanu motocykla. Jak na razie jestem tym motocyklem zauroczony i mam nadzieję, że tak już zostanie.Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i informacje od byłych lub obecnych użytkowników tego modelu, jego miłośników i wszystkich tych, którzy zechcą cokolwiek sensownego napisać. Sam mam jeszcze niewielkie doświadczenie odnośnie tego modelu i dlatego chętnie "chłonę" wszelkie ciekawostki dotyczące Nighthawka, a jest o nie naprawdę trudno, bo to dość rzadki sprzęt na naszych drogach. Fajnie by było gdyby udało się stworzyć tu jakiś kącik wymiany doświadczeń z użytkowania tego modelu Hondy. A tutaj znajduje się kilka zdjęć mojego motocykla: http://www.bikepics.com/members/seboo/85cb700/ Pozdrawiam :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 napisz jak to sie sprawuje z tym kardanem , jak to sie serwisuje i ogolne info. jestem zainteresowany tym moto. tzn tym modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 ciekawy sprzętsilnik identyczny (z wyglądu) jak w mojej cebuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 No prawie identyczny. Ale wiadaomo, że jest nie do zaje****a. Szkoda tylko, że ja wału nie mam:( Cytuj :crossy:https://www.bikepics.com/pictures/2720853/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Swietny sprzet u nas w miescie jezdzi jedna taka:) http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Honda/CB,700/4210 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electro Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Cześć, Śliczny motocykl. Szkoda, że nowe sprzęty tak nie wyglądają - coraz mniej motocykla w motocyklu. No, z nowych motocykli jeszcze XJR 1300 wygląda przyzwoicie. Ale aż się łezka w oku kręci. Ja przez kilka lat latałem XS400 z początku lat osiemdziesiątych - jak dla mnie to była złota era japońskich jednośladów. Pozdrawiam i szerokiej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecek Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Swietny sprzet u nas w miescie jezdzi jedna taka:) Z tego co mi wiadomo to aktualnie nie jezdzi :( Ale sprzet zacny. Fajna sprawa z kardanem, hydraulicznym kasowaniem luzu zaworowego i - prosze mnie poprawic jesli sie myle - wyswietlaczem biegow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Ja miałem 650, taka jak ta, a właściwie to tą konkretnie: http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56426,3292480.html Moto fajne, aczkolwiek bez hamulców, giętka rama, fatalna skrzynia biegów, cieszył dobry silnik i bezawaryjnośc :( Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veronx Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 podobne to trochę do wersji mojego motocykla bez owiewek bocznych , chociaż u mnie jest plastik :( , ale takie motocykle mi sie podobają najbardziej , piękny sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Ja miałem 650, taka jak ta, a właściwie to tą konkretnie: http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56426,3292480.html Moto fajne, aczkolwiek bez hamulców, giętka rama, fatalna skrzynia biegów, cieszył dobry silnik i bezawaryjnośc :rolleyes: Pawel Wlasnie, dlatego pozniej ktos madry wpadl na pomysl i poprawil to co zle i powstala wspaniala cb 750sf (ale ja jestem skromny) :( ;) :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rYs Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Ja też mam Nighthawka Cb 700 SC :D , w pięknym stanie-pełen oryginał, kupiłem go ze sportowym Kerkerem :crossy: , ale szybko znalazłem oryginalne tłumiki. Co prawda, mam też sportową CBR, ale powiem Wam, ze ta CB ma coś w sobie. Motocykl, ktory darzę ogromnym sentymentem. Ma u mnie dożywocie. Mankamentem jest skrzynia biegów (tak jak juz ktoś napisał). Poza tym (bo to amerykańska wersja) musiałem pozbyć sie "oświetlenia konturowego"-świeciły sie przednie kierunkowskazy podczas jazdy, co ogromnie nie pasowało policji w moim miescie, a co dodawało uroku tej CB...już miałem dosyć tłumaczenia się i odłączyłem. Jak macie jakieś bardziej szczegółowe pytania co do tego motocykla to chętnie odpowiem, na razie podam link do strony z opisem: http://www.motobracia.pl/uzywany/testy/hon.../zarys_hist.htm(dużo cennych informacji) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seboo Opublikowano 11 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Sprzęt jest naprawdę super. Na razie nie widzę nic na co mógłbym go zamienić. Hamulce są u mnie ok, bo mam wymienione przewody na takie w stalowym oplocie. No i ten wał. Sama przyjemność. Dotychczas jeździłem sprzętami na łańcuch i mam już dość smarowania, naciągania i wiecznie uwalonego tylnego koła. Ponadto bardzo cenię w moim moto hydrauliczną regulację zaworów i hydrauliczne sprzęgło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 ja wiem jedno, jak by do seven Fifty wstawili kardana to był by cud, miód, malina, ale i z łańcuchem jest super :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADU Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Śliczna maszyna, jeden z ajpiękniejszych modeli Hondy jakie widziałem :biggrin: Zwłaszcza CB 700SC, kumpel miał kiedyś CBX 650C, miałem kiedyś okazję nią troszkę pośmigać BAJKA :crossy:Wiecie dlaczego nigdy nie kupię Najthołka z lat dziewięćdziesiatych?- Bo nie ma kardana a swoją sylwetka przypomina grzeczną i ułożoną panienkę zwaną Seven fifty. Gratuluję zakupu i życzę bezproblemowej eksploatacji - zgodnie z założeniem, jakim jakim został stworzony ten motocykl. Cytuj Tylko głupiec ma na wszystko gotową odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 no wlasnie jak to jest z tym cb 700 sc nighthawk. szukam info i powoli zaczynam sie zanim rozgladac. podoba mi sie glownie z trzech powodow : wyglad , hydrauliczne zawory i kardan. mam kilka pytan : jak jest z awaryjnoscia (co pada ,co sie psuje) , jak sprawa z serwisowaniem , gdzie mozna kupic czesci i materialy eksploatacyjne, jak z ekonomia i osiagami , i jak sie zachowuje w czasie jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi