Skocz do zawartości

Transport Motocykli z Anglii do Polski

dyrmaz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mi koleś przywióżł cbr z Anglii za 150 funtów, ale to po znajomości... inni z ogłoszenia to krzyczeli po 200 funtów.... ale jeśli moto sprawne i ubezpieczone to czemu nie pojechać samemu..ja już 3 razy dystans Anglia-Polska zrobiłem na moto... i fajnie było..może drożej niż przewieźć busem ale frajdy więcej... teraz jak będę jechał to sprubuję przez Alpy przelecieć...

no motosem lepiej ale jak jest odpowiednia pora roku. Wrażena są konkretne. Szczególnie te 1300km nudnej autrostrady. Tez smigałem moto z Londynu do Bdg i było ok. 26 godzin na moto, bez obiadu i kawy. Najgorszy odcinek to Polska, pozniej mozna jechac juz więcje niz 50km/h bez obawy ze pogubisz koła czy coś.

chopperem/cruisrem bym śmiało jechał , bez 2 zdań. Jak przejechałem tą trasę na okropnie neiwygodnej tubce pasty do zębów to i chpperem wiele łatwiej, ale wolniej.

A na busach to zdzierają kasę. Ogólnie to liczą 1GBP/kg wiec wiele zalezy od masy moto i tez toche strach puscic moto z kims obcym - rozbije sie, to moto tez pojdzie do piachu, albo kierowca zniknie gdzies po drodze razem z moto. Mogą też ukraść gdzieś na parkingu.

A przyczepki nie są takie drogie. Na 1 moto kosztuej ok.200-280, 2 moto kosztuje coś koło 250-300GBP, na 3 moto 300-400 zależy jaki sklep. Ale jest taka lipa ze z przyczepka to zbyt szybko nie pojedziesz na autobahnie.pzdr.

no motosem lepiej ale jak jest odpowiednia pora roku. Wrażena są konkretne. Szczególnie te 1300km nudnej autrostrady. Tez smigałem moto z Londynu do Bdg i było ok. 26 godzin na moto, bez obiadu i kawy. Najgorszy odcinek to Polska, pozniej mozna jechac juz więcje niz 50km/h bez obawy ze pogubisz koła czy coś.

chopperem/cruisrem bym śmiało jechał , bez 2 zdań. Jak przejechałem tą trasę na okropnie neiwygodnej tubce pasty do zębów to i chpperem wiele łatwiej, ale wolniej.

Wszystko fajnie, chodzi mi konkretnie o przeprawę. Różnie tu piszą jedni chwalą prom, inni tunel, mam na mysli kolejkę, ceny, i czas.

Wszystko fajnie, chodzi mi konkretnie o przeprawę. Różnie tu piszą jedni chwalą prom, inni tunel, mam na mysli kolejkę, ceny, i czas.

A to wlasnie zalezy od tego czy chcesz szybko ( tunel ) czy wolniej ( promem )

Na promie mozesz przespac sie kilka godzin i jedziesz dalej wyspany i wypoczety. Tunel to dwie godziny i dalej smigasz.

Poza tym, najlepsze ceny sa w godzinach 2-4 w nocy, wiec sam sobie powiedz czy chcesz smigac w nocy

Prom na motor w dwie strony + kabina kosztuje ok. 170 funtów. ( Patrzylem opcje "wygoda" :banghead: )Reszta to paliwko i ewentualnie jak chcesz na spokojnie jechac, to gdzies nocleg.

Spoko byloby busem, najtaniej koles oglaszal sie za 90 funtów.

Jakbys byl w UK i potem wracal do Polski to bym sie z Toba zabrał :buttrock: :crossy:

ISRA: 27062
SREU: 614

ja kupiłem nilet przez telefon, z firmy znalezionej w necie i zapłaciłem coś koło 60GBP za powrotny, miał być na prom. Jak pytałe ktoredy doejchac tam to mowili ze keirowac sie na Channel Tunnel i dojade spoko. wiec dojechałem, na bramce podałem nr. ref. biletu i wydali Ticket na przejazd. Skerowali mnie w terminal mowiąc cos jakby - tu w lewo, tam wprawo i doejdziesz. no fakt. Doejchałem na peron z pociągami. dziwne, bo chcałem promem zeby odpocząć ale chyba był mały ruch i pzekierowali na pociąg czy coś.Przeprawa pociągiem trwa ok1 godz. max. Sama jazda to 35-45 minut +wjazd/wyjazd z pociągu i od razu na motorway we Francji. A pojechałem godizne wczesniej niż miałem bilet zabookowany.

Podróz promem z Dover do Calais trwa chyba 2 godziny więc nie warto zamawiać kabin .. jak płynąłem z Cuxhaven do Harwich..rejs trwał całą noc..no to wtedy faktycznie warto wynająć kabinę i się wyspać...koje bardzo wygodne...tylko czasami trochę buja...jak z wyprzedzeniem się zabookuje prom to można wyrobić sie w 35 funtach...w jedną stronę

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

dzięki! bardzo przydatny link. Ale moze jeszcze odezwie się ktoś, kto korzystał już z usług takiej firmy i poda namaiar na jakiegoś pewnego przewoźnika. Albo może ktoś z forumowiczów się tym para i odliczy małą ulgę dla forumowicza z dużym stażem :icon_razz: ale ruthi7 - Twój link - I klasa.

Edytowane przez Groszek