Skocz do zawartości

ATK 700

Rekomendowane odpowiedzi

Na stronie producenta jest zdjęcie cylindra i tłoka chyba z 500cc w środku. Różnica jest widoczna :biggrin:

Podejrzewam że tłok może mieć około 11cm średnicy.

LC4 600 ma około 99mm a to jest 550cc.

Ja się nie licytuję. Po części potwierdziłeś to co powiedziałem. W LC4 nawet 5 bieg nie wystarczył co niespecjalnie mnie zaskoczyło. Kiedyś tam podejmowaliśmy z kumplem próbę odpalania LC4 600 na pych. Ale to się nie da. Tylko kopniak.

Edytowane przez Wojteque

Cytat
Ciekawe ile H jazdy tłoczek pożyje

W takich motorach jak 500 i 700ccm pojemności w 2T tłok jest praktycznie wieczny bo nie jest sie w stanie tak eksploatować tej maszyny na torze aby tłok sie zużywał. No chyba że opony supermoto i tor poznań to pewnie jakies wymiany należy stosować. Im większa pojemność tym rzadziej wymieniamy tłok i inne podzespoły.

Według mnie takie motory są jednynie dla amatorów szukających wrażen, na zawodach MX widać max 450 i do widzenia. Nawet 525 4T są rzadko używane w zawodach motocrossowych a jeżeli już to przez zawodników "dużych" gabarytowo. Taka moc jest fajna na prostej ale często przeszkadza nawet wytrawnym jeźdzcą.

Cytat
jak zaleje KMX-a to z dwojki go odpale ale z 6 juz nie bo kolo sie blokuje

Czarodziejski motocykl! Latwiej przelamac kompresje na dwojce niz na szostce!

Cytat
, poprostu im wiekszy bieg tym jest mniejsza kompresja

dokladnie! tlok sie kurczy :)

Cytat
no wyobraz sobie ze latwiej go odpalic na nizszym biegu

Tiaaa.... toczemu na 1 nie odpalasz?? :P

Cytat
dokladnie! tlok sie kurczy

ja tego nie powiedzialem jak tak uwazasz twoja sprawa,

To byla taka lekka ironia ale spoko :) POZDRO

Pozdrawiam.