Skocz do zawartości

Skrzynia do dniepra za taką kase??

Puzel
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W orginalnej instrukcji wyczytałem ze były tez siedzenia do M-ki w wersji zimowej, obite kufajka, w zestawie były dołaczane walonki i uszanka z gwiazdą :flesje:

I ogrzewacz spirytusowy. Ale nigdy nie działał . Nie miał szans .

Hehe - biorę z miejsca :D

Zawsze chciałem mieć takie w swoim moto :P :crossy:

I ogrzewacz spirytusowy. Ale nigdy nie działał . Nie miał szans .

Mówisz i masz;

http://www.allegro.pl/item162733708_spiryt...talityczny.html

Troszkę duży - ale jest;

Edytowane przez Paolo350

[]

Panowie to nie jest żadem bajer, czy ściema. Do ruskich boxerów występują dwa rodzaje głowic, a instrukcja nakazuje wymianę ich w zależności od tego w jakich temperaturach eksploatowany jest motocykl. Kto to robi?

Witam,

a właśnie że to ściema. Głowice pełniejsze (tzw. zimowe) były zakładane we wczesnych modelach kasiek,

a te bardziej użebrowane (tzw. letnie) w pózniejszych - tak podaje instrukcja, którą ja posiadam.

Nawet ruscy na swojej stronie oppozit.ru, dzielą te głowice na zwykłe oraz modernizowane (M).

Myślę, że kiedys ktoś stworzył legendę głowic zimowych i tak już zostało.

P.S. Jeżeli ktoś posiada to, czy mógłbym zobaczyć fragment instrukcji, która nakazuje wymianę

głowic w zależnosci od pory roku ?

[]

Panowie to nie jest żadem bajer, czy ściema. Do ruskich boxerów występują dwa rodzaje głowic, a instrukcja nakazuje wymianę ich w zależności od tego w jakich temperaturach eksploatowany jest motocykl. Kto to robi?

Witam,

a właśnie że to ściema. Głowice pełniejsze (tzw. zimowe) były zakładane we wczesnych modelach kasiek,

a te bardziej użebrowane (tzw. letnie) w pózniejszych - tak podaje instrukcja, którą ja posiadam.

Nawet ruscy na swojej stronie oppozit.ru, dzielą te głowice na zwykłe oraz modernizowane (M).

Myślę, że kiedys ktoś stworzył legendę głowic zimowych i tak już zostało.

P.S. Jeżeli ktoś posiada to, czy mógłbym zobaczyć fragment instrukcji, która nakazuje wymianę

głowic w zależnosci od pory roku ?

misiek-mt> ktos wczesniej podal linka do strony i wszystko stalo sie jasne. Glowice "letnie" i "zimowe" to tylko nazwa potoczna sluzaca do rozroznienia glowicy emy i wczesnej kasi od glowicy pozniejszej kasi. ;)

misiek-mt> ktos wczesniej podal linka do strony i wszystko stalo sie jasne. Glowice "letnie" i "zimowe" to tylko nazwa potoczna sluzaca do rozroznienia glowicy emy i wczesnej kasi od glowicy pozniejszej kasi.

:icon_mrgreen: no chyba nie od razu dla wszystkich, bo w postach napisanych po podaniu linka do ruskiej strony, nadal wszyscy mówią o "zimówkach" jako głowicach zimowych a nie jako nowszego typu.

No, ale nie ma co być drobiazgowym, cieszę się że zostało to wyjasnione :biggrin:

pozdrawiam

misiek-mt> ktos wczesniej podal linka do strony

Ja tylko niosę pomoc :-) Skojarzyły mi się głowice pokazane przez Gumiś714.

Dotychczas miałem słabą styczność z ruskimi zaprzęgami ale chętnie poznam bliżej różnice pomiędzy poszczególnymi modelami.

Temat głowic dolniaków chyba wyczerpany.

Co do ramy - emka ma tył na suwakach, ale czym róznią się Kaśka, Ural, Dniepr i MW.

Silniki - jakie są różnice pomiędzy Kaśką a MW, poszczególnymi Uralami, czy Dniepry miały wszystkie jeden rodzaj silnika?

Różnice w skrzyniach, kołach i innych szczegółach (zbiorniki, kosze i inne).

Jeśli ktoś ma taką wiedzę niech się podzieli z laikiem :banghead:

Ilustracje wraz z opisem mile widziane.

Życia Ci nie starczy -ale tak serio-serio . Albo zakładaj osobny wątek tzn temat . A bajzel będzie w nim niemożebny . Zaczniemy tradycyjnie od kolorów ?.

Bardziej chodzi mi o uniknięcie obciachu gdy dziecko pyta się "Tata a co to za motor", bo przecież Tata wie wszystko. A w temacie motocykli to już w ogóle :-)

A co mi tam, zakładam nowy temat.