Paolo350 Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Hehe - to ja zamawiam taki zestaw - do Kaśki chyba też będzie pasował :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 W orginalnej instrukcji wyczytałem ze były tez siedzenia do M-ki w wersji zimowej, obite kufajka, w zestawie były dołaczane walonki i uszanka z gwiazdą :flesje: I ogrzewacz spirytusowy. Ale nigdy nie działał . Nie miał szans . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 działał-wewnętrznie :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puzel Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 http://moto.allegro.pl/item164271102_mw_750_oslony_m_72.html jaka zajebista okazja, ciekawe ile osób się na to rzuci :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) Hehe - biorę z miejsca :D Zawsze chciałem mieć takie w swoim moto :P :crossy: I ogrzewacz spirytusowy. Ale nigdy nie działał . Nie miał szans . Mówisz i masz;http://www.allegro.pl/item162733708_spiryt...talityczny.htmlTroszkę duży - ale jest; Edytowane 6 Lutego 2007 przez Paolo350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 http://moto.allegro.pl/item164271102_mw_750_oslony_m_72.html Nawet nie drogo bo to wprawdzie używki ale za to dwie sztuki . Dla porównania cen: http://www.allegro.pl/item162598582_lopata..._kierowcy_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek-mt Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 []Panowie to nie jest żadem bajer, czy ściema. Do ruskich boxerów występują dwa rodzaje głowic, a instrukcja nakazuje wymianę ich w zależności od tego w jakich temperaturach eksploatowany jest motocykl. Kto to robi? Witam,a właśnie że to ściema. Głowice pełniejsze (tzw. zimowe) były zakładane we wczesnych modelach kasiek, a te bardziej użebrowane (tzw. letnie) w pózniejszych - tak podaje instrukcja, którą ja posiadam. Nawet ruscy na swojej stronie oppozit.ru, dzielą te głowice na zwykłe oraz modernizowane (M).Myślę, że kiedys ktoś stworzył legendę głowic zimowych i tak już zostało.P.S. Jeżeli ktoś posiada to, czy mógłbym zobaczyć fragment instrukcji, która nakazuje wymianę głowic w zależnosci od pory roku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Innytruder Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 []Panowie to nie jest żadem bajer, czy ściema. Do ruskich boxerów występują dwa rodzaje głowic, a instrukcja nakazuje wymianę ich w zależności od tego w jakich temperaturach eksploatowany jest motocykl. Kto to robi? Witam,a właśnie że to ściema. Głowice pełniejsze (tzw. zimowe) były zakładane we wczesnych modelach kasiek, a te bardziej użebrowane (tzw. letnie) w pózniejszych - tak podaje instrukcja, którą ja posiadam. Nawet ruscy na swojej stronie oppozit.ru, dzielą te głowice na zwykłe oraz modernizowane (M).Myślę, że kiedys ktoś stworzył legendę głowic zimowych i tak już zostało.P.S. Jeżeli ktoś posiada to, czy mógłbym zobaczyć fragment instrukcji, która nakazuje wymianę głowic w zależnosci od pory roku ? misiek-mt> ktos wczesniej podal linka do strony i wszystko stalo sie jasne. Glowice "letnie" i "zimowe" to tylko nazwa potoczna sluzaca do rozroznienia glowicy emy i wczesnej kasi od glowicy pozniejszej kasi. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek-mt Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 misiek-mt> ktos wczesniej podal linka do strony i wszystko stalo sie jasne. Glowice "letnie" i "zimowe" to tylko nazwa potoczna sluzaca do rozroznienia glowicy emy i wczesnej kasi od glowicy pozniejszej kasi. :icon_mrgreen: no chyba nie od razu dla wszystkich, bo w postach napisanych po podaniu linka do ruskiej strony, nadal wszyscy mówią o "zimówkach" jako głowicach zimowych a nie jako nowszego typu.No, ale nie ma co być drobiazgowym, cieszę się że zostało to wyjasnione :biggrin: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmariano Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 misiek-mt> ktos wczesniej podal linka do strony Ja tylko niosę pomoc :-) Skojarzyły mi się głowice pokazane przez Gumiś714. Dotychczas miałem słabą styczność z ruskimi zaprzęgami ale chętnie poznam bliżej różnice pomiędzy poszczególnymi modelami.Temat głowic dolniaków chyba wyczerpany.Co do ramy - emka ma tył na suwakach, ale czym róznią się Kaśka, Ural, Dniepr i MW. Silniki - jakie są różnice pomiędzy Kaśką a MW, poszczególnymi Uralami, czy Dniepry miały wszystkie jeden rodzaj silnika?Różnice w skrzyniach, kołach i innych szczegółach (zbiorniki, kosze i inne).Jeśli ktoś ma taką wiedzę niech się podzieli z laikiem :banghead: Ilustracje wraz z opisem mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) Życia Ci nie starczy -ale tak serio-serio . Albo zakładaj osobny wątek tzn temat . A bajzel będzie w nim niemożebny . Zaczniemy tradycyjnie od kolorów ?. Edytowane 8 Lutego 2007 przez prince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmariano Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Życia Ci nie starczy -ale tak serio-serio . Albo zakładaj osobny wątek tzn temat . A bajzel będzie w nim niemożebny . Zaczniemy tradycyjnie od kolorów ?. Bardziej chodzi mi o uniknięcie obciachu gdy dziecko pyta się "Tata a co to za motor", bo przecież Tata wie wszystko. A w temacie motocykli to już w ogóle :-) A co mi tam, zakładam nowy temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 .................a kto widział takiego ruska????? http://moto.allegro.pl/item166137251_cafe_racer_k_750.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 .................a kto widział takiego ruska????? http://moto.allegro.pl/item166137251_cafe_racer_k_750.html o ja pie**ole :icon_biggrin: ludzie sa bez wyobrazni.. Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Z jajem motocykl :crossy:. Gdzieś widziałem Kaśkę z turbosprężarką, oczywiście na zdjęciu w internecie :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi