markos Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 ktos ze starszych uzytkownikow pamieta moze chartmana??on wlasnie zrobil takiego simsona i naprawde fajnie mu to wyszlo,Ja zdaje sie kojaze.... :biggrin: Nio i co do tematu mysle, że simek, czy chart to nie Ogar, więc powinno dać rade, małe wzmocnienia, pytanie tylko jedno: silnik od etki jest wyższy, simson jest niski.... :/ Czy nie będzie przycierał?? Wiem jak z kumplem po polu jeździłem, ja chartem, on zwyklym simlem, to wyrwał kolanko wydechowe z cylindra, a ja nawet niczym nie przytarłem mimo, że jeździłem szybcej i jestem cięzszy, a z silnikiem z ety, to już w ogóle może być słabo.... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 (edytowane) no na pola takale zawsze mozna zawieszenie przerobic Edytowane 8 Grudnia 2006 przez Jimmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 no na pola takale zawsze mozna zawieszenie troszke przerobic i troche da Wszystko jest kwestią przebudowy ramy i poprowadzenia kolanka wydechowego. Sęk w tym zeby to zrobić solidnie i w miare estetycznie;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Czolem! Wsadzasz mocniejszy silnik we wzmocniona rame... Okazuje sie, ze fajnie moto napierd*la, ale cos slabo z zatrzymywaniem. Kombinujesz nad heblami - tarczowka itd. Jest wporzo, ale okazuje sie, ze cos zawiecha dobija na najmniejszej dziurze, bo silnik ciezszy. Szukasz grubszych lag, a to juz tez polki trzeba zmienic... Suma sumarum w koncu powstaje cos ala MZta 150. Czyli od nowa wynajdujesz kolo.Po co? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 ale silnik od mz wcale nie jest duzo ciezszy, ile on wazy?15kilo wiecej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoorechcka Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 ej, a nie lepiej poprostu kupic calą etę? wiesz ile to kombinowania z taką zmianą silnika.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 ej, a nie lepiej poprostu kupic calą etę? wiesz ile to kombinowania z taką zmianą silnika.... Ale on mysli ze "se wsadzi" i bedzie miał jak za darmo a dodatkowo legalnie. Ehhh co za dzieciak.... Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 (edytowane) Moj kumpel tak chcial zrobic. Zaraz po tym jak wszedl ten przepis ze nie trzeba miec numerow silnika, bo to jest czesc wymienna. Chcial wstawic silnik od mz 150 i mowil ze policja sie nie skapnie :biggrin::D Edytowane 8 Grudnia 2006 przez rzemyk90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Czolem! Takie wynalazki sa owszem, fajne, zeby sie pochwalic, zeby sie pobawic, powyglupiac, na zlocie z kumplami pokatowac wynalazek i zeby sobie samemu udowodnic - potrafie, zrobilem i to dziala!Ale zeby takiego wynalazku uzywac do celow praktycznych, legalnie, w codziennej eksploatacji - moim zdaniem kompletnie nie ma to sensu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Czolem! Takie wynalazki sa owszem, fajne, zeby sie pochwalic, zeby sie pobawic, powyglupiac, na zlocie z kumplami pokatowac wynalazek i zeby sobie samemu udowodnic - potrafie, zrobilem i to dziala!Ale zeby takiego wynalazku uzywac do celow praktycznych, legalnie, w codziennej eksploatacji - moim zdaniem kompletnie nie ma to sensu. Pozdrawiam No a może on właśnie chce sobie udowodnić że potrafi i się trochę chce pobawić? Ja życzę powodzenia i owocnej pracy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek91 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Moj kumpel tak chcial zrobic. Zaraz po tym jak wszedl ten przepis ze nie trzeba miec numerow silnika, bo to jest czesc wymienna. Chcial wstawic silnik od mz 150 i mowil ze policja sie nie skapnie :biggrin::DGdzie by sie skapli toż to prawie taki sam cylinder :D tak jak ktoś wcześniej powiedział żeby to działało czeba by zrobić prawie całą MZtke tylko z ramą od simsona :icon_mrgreen: :biggrin: :biggrin: po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitro Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Jeżeli ma worek pieniędzy na jakieś Tunning przeróbki niech się bawi i uczy ale nie wiem czy zauważyliscie ze pisze ze niema kasy na dt :biggrin: niech kupi całą mz i najleji naklejki simson :icon_mrgreen: na to samo wyjdzie :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukass102 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Ciągle piszecie, że się nie opłaca, że to samo co kupić całą mz-tke. Czy moto ma się opłacać? Może jeszcze chcecie, żeby sam na siebie zarobił? Kolega chce zrobić, niech robi! Silnik-300zł, tarcza na przód-150zł, satysfakcja i wrażenia z jazdy - bezcenne :) ps. Nie zapomnij się pochwalić efektami :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 i tak potem sprzeda jakiemus cieciowi za 3x tyle zaladowalem na video.google:http://video.google.pl/videoplay?docid=-8130075948954650881i co wy na to? http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...517&hl=chartmanjak szukales?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 i tak potem sprzeda jakiemus cieciowi za 3x tyle zaladowalem na video.google:http://video.google.pl/videoplay?docid=-8130075948954650881i co wy na to? http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...517&hl=chartmanjak szukales?? a ten chartman to jeszcze odwiedza czasem forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi