Skocz do zawartości

Który naked lepszy ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Zdecyduję się chyba na Monstera 800' date=' który kosztuje poniżej 40 tys. zł. Coprawda osiągami nie dorówna Hornetowi, ale ma za to inne walory dźwiękowo-wizualne:)[/quote']

Tak, ale 800 ma sprzęgło w kąpieli olejowej, więc już nie posłuchasz sobie tego charakterystycznego metalicznego dźwęku dochodzącego z silnika. Dopiero model 1000 ma suche sprzęgło.

Inna sprawa, że z mokrym sprzęgłem Monster też niczego sobie brzmi. Ale to już nie to samo...

najleprzy jest ten ktory jest najmocni9ejszy najszybszy najmniej awaryjny... hornet teoretycznie ,ale wystarczy wejsc na xjrzone i zamowic sobie maly kit do xjr1300 ktora staje sie potworem o pojemnosci ponad1,5l i mocy 180 kucy!!! to jest dopiero naked :twisted:

WERA#111

Tak' date=' ale 800 ma sprzęgło w kąpieli olejowej, więc już nie posłuchasz sobie tego charakterystycznego metalicznego dźwęku dochodzącego z silnika. Dopiero model 1000 ma suche sprzęgło.

Inna sprawa, że z mokrym sprzęgłem Monster też niczego sobie brzmi. Ale to już nie to samo...[/quote']

Racja, tylko że 800-ka jest jeszcze dla mnie osiągalna cenowo. A 1000 kosztuje już ponad 40 tys., ale mam jeszcze czas. Do wiosny może będę miał jakiś przypływ gotówki to wezmę 1000. A jak ci się Dominik trafi taka okazja jak z kupnem twojej Duki to daj znać.

XJR --- ))) XJR jest no uno :))) zwlaszcza ten jej piekny silniczek i chromowane solniczki :wink:) hornecik tez mi sie bardzo podoba ale ten jego silnik wizualnie jakos mi hmmm nie wpada az tak w oko .. Ja bym kupil XJR :))))

GSX1400 miałem okazję oglądać w salonie Suzuki. Ładnie sie prezentuje noi cena przystępna jak na tak masywną maszynę (40500 zł). Jednak to nie to co Monsterek :)

W tym Superbike'u sa same od 1200 w gore pojemnosci.

Jakby nie bylo to zupelnie inna klasa od nakedow 600 tek czy 900 tek.

Powinno sie ja zupelnie inaczej rozpatrywac.

Testy Superbike'a są śmieszne.

Jakiś czas temu, może rok, może dwa, był w SBK test porównawczy dużych nakedów: X11, GSX1400, ZRX1200R, XJR1200 .... wygrał GSX, Kawasaki zostało na samym końcu ... teraz przetestowali te same sprzęty (tylko Honda się zmieniła) i Kawa wygrała test. Nie było żadnych modyfikacji w ZRXie od rozwiercenia silnika na 1200ccm.

Gdzie tu sens???