Skocz do zawartości

XJR-a z przebiegiem 68 000

Rekomendowane odpowiedzi

Chłopy obejżałem moto http://www.allegro.pl/item137083305_super_...etfighter_.html z wszystkich stron - nic podejżanego. Gościu bez problemu chce dać moto do obejrzenia w serwisie więc ryzyka , że kupie gówno po dzwonie nie ma . Dodatków za przynajmniej 1200Euro więc wydawało by się - okazja !!!!!!!!!! ale ten przebieg - czy to nie za dużo wiem , że te silniki są wytrzymałe ale............ poratujcie bo w poniedziałek musze powiedzieć tak albo nie - jest inny kupiec . Z góry dzięki

Witam.

Ja bym sie martwił, gdyby miał przebieg 18000 tyś.

A tak przynajmniej widać, że oryginalny.Czy dużo? Może i tak.

Nie miałem niestety do czynienia z tym moto(czyt.xjr)

Ale skoro moja cb 500 trzyma się dobrze przy przebiegu ponad 76 tyś,

to tym bardziej na xjr-ce nie zrobi taki przebieg wrażenia.

Ale to tylko moje skromne zdanie.

Jakby napisal, ze ma 20 tysiecy przebiegu ,to pewnie by tego tematu nie bylo-jednak przekrecane liczniki maja zajebiscie pozytywny wplyw na samopoczucie przyszlego wlasciciela :icon_rolleyes:

Nie mógł w papierach jest i nie chodzi o samopoczucie tylko czy sie nie rozpierdoli za 20 tys. bo chciałbym nią pojeżdzić ze 2-3 sezony

Nie mógł w papierach jest i nie chodzi o samopoczucie tylko czy sie nie rozpierdoli za 20 tys. bo chciałbym nią pojeżdzić ze 2-3 sezony

No taka pewnosc to mozesz miec tylko i wylacznie jak kupisz brand new w salonie. A tak to musisz troszke liczyc na łut szczescia :icon_rolleyes: Jak sprzet nie byl katowany, nie jezdzi na tym samym oleju od nowosci , i nie krecil pod czerwone zaraz po odpaleniu-to spokojnie wytrzyma. Popatrz na sprzety z lat 80 tych-wiele z nich jezdzi bezawaryjnie do dzis-a przebiegi maja na pewno zaczynajace sie od cyferki 1 ( i na pewno nie jest to 15000 , pomimo takich wskazan licznika. Jedno co by mnie niepokoilo to ten styl stritfajta-w jakims celu to bylo zrobione....

tez słyszałem opinie , że jak motor przerobiony to pewnie musi byc po przjściach dlatego gościowi zapowiedziałem że jade na pomiar ramy do serwisu a ten - nie ma srawy . Poza tym wszystko o przeróbce jest w niemieckim TIV-e więc byc może maniak jakiś władował te 1200-1500 Ruro w przeróbkę i tyle

A co to za przebieg, Twoim zdaniem?Wysoki?

Maszyna z 2000 roku, to 6 sezonów przelatała. A 10 tys na sezon? to do sklepu po bułki! To nie motocykl po polskim małolacie, który jak naskrobie na pełny bak, to sika ze szczęścia. A na codzień leje za 20 PLN ciężko zarobione. A i tak paręnaście tys. nakręci.

KUPUJ!

Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa]

A co to za przebieg, Twoim zdaniem?Wysoki?

Maszyna z 2000 roku, to 6 sezonów przelatała. A 10 tys na sezon? to do sklepu po bułki! To nie motocykl po polskim małolacie, który jak naskrobie na pełny bak, to sika ze szczęścia. A na codzień leje za 20 PLN ciężko zarobione. A i tak paręnaście tys. nakręci.

KUPUJ!

Prawda.

A ten przebieg to gówno na ten silnik.

Mój ma :evil: 140 tys.i dalej bzyka :icon_eek:

Patrz na stan nie na licznik... Czasem warto przy kupnie troche pomarudzić ze przebieg wysoki.. ze moze cos nawali... Wiara z niewiedzy często opuszcza cene.. Sam zawsze wole kupić z większym pewnym niż z niskim ale za to 3 razy cofanym stanem licznika..U nas można legalnie cofać liczniki bo to nie jest zaden dokument i ludzie z tego korzystają.. Sam sie ostatnio przekonałem o motorze z książką serwisową.. Oglądałem honde cbr xx.. Wszystko pięknie ładnie, mały przebieg, serwisowana ale cos mnie podkusiło i sprawdziłem inne aukcje sprzedającego i sie okazało że książka serwisowa została kupiona tydzień wcześniej bez wpisów za 25zl...

Edytowane przez Stifler

Za 15tys to prawie okazja. Prawie ... bo jeszcze trzeba ją dobrze obejrzeć. Jak sprawdzisz ramę to popatrz jeszcze na tarcze hamulcowe zwłaszcza przednią, poproś o książkę serwisową., spytaj się gdzie są części sprzed tuningu.

Tak poza tym 68tys to picuś dla tego silnika.

Jeździłem XJRą blisko przez cztery sezony, jest to sprzęt nie do zdarcia, oczywiście pod warunkiem że będzie dobrze traktowany ( serwisowany ).

Czolem!

Mialem CB750 z przebiegiem 72tys.km i smigala az milo. A to dwa razy mniejszy silnik i bardziej wysilony.

Szczerze, to az zaluje, ze moja nowa TDMa ma tylko 15tys.km ;).

Jesli przebieg Ci nie pasuje, to kup taka, co ma na liczniku 20tys.km. Ale wtedy bym sie duzo bardziej marwil o lancuszek rozrzadu i uszczelniacze :).

Pozdrawiam

Czolem!

Ja pierd*!

Czy ja gdzies pisze, ze ma cos wspolnego??

Widziales kiedys motorower, ktory nakrecil 50tys.km?

Naturalna sprawa jest, ze im silnik bardziej wysilony z litra pojemnosci, tym jego trwalosc jest mniejsza.

CB 750 ma 73 KM z 750ccm i silnik tego motocykla potrafi nakulac 150tys.km bez remontu. Moj mial 72tys.km i nie wykazywal ZADNYCH oznak zuzycia.

XJR 1300 ma 110KM z 1300ccm, czyli jest duzo mniej wysilony. Naturalnym wnioskiem jest wiec, ze jej silnik bedzie trwalszy. Tym bardziej, ze rozwiazania konstrukcyjne sa w tych silnikach (CB i XJR) bardzo podobne (rzedowa czworka chlodzona powietrzem, chlodnica oleju, 16 zaworow itd).

To chce podkreslic!

Skoro dla silnika CB przebieg rzedu 70kkm jest zabim skokiem, to tym bardziej jest dla XJR 1300.

Mam nadzieje, ze nie musze wyliczac ilosci KM z litra pojemnosci, zebys zrozumial o co mi chodzi.

Pozdrawiam