paragrafka Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Chyba faktycznie będę musiała doszyć spodnie bo nawet rozmiar XXL nie przewiduje mojej długości, a nie wspomnę nawet o ile jest za duży... A same spodnie to zawsze trochę taniej niż całe kombi szyć na miarę :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aster Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Halvarssons/Jofama/STR robi wersje ciuchów dla "długich" i "okrągłych". Damskie też. Z tym że tym co ma na sklepie internetowym ich oficjalny importer - kobi-sklep.pl się nie sugeruj za bardzo, mnie przeprosili mailowo za pomyłkę dwa tygodnie temu i dalej wisi na stronie to co było. Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajriszkofi Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 (edytowane) IXS też ma różne długości nogawek. Do tego mam wrażenie, że same w sobie, przy standardowej rozmiarówce, są stosunkowo długie. Edytowane 29 Stycznia 2011 przez ajriszkofi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sihaja Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Teraz i tak jest lepiej, niz jeszcze parę lat temu. Dawniej wszyustko było szyte jako męskie, albo unisex. I jak któras była bardziej... hmmm... wyprofilowana, to się robił problem. Rada jest tylko jedna: wycieczki po sklepach. Niemierzonego lepiej nie kupować :/ Cytuj Fakt, iż jakiś pogląd jest szeroko rozpowszechniony, nie stanowi żadnego dowodu na to, że nie jest on całkowicie absurdalny. Jeśli weźmiemy pod uwagę, że większość ludzkości jest zwyczajnie głupia, należy oczekiwać z dużym prawdopodobieństwem, iż powszechnie panujące przekonania będą raczej idiotyczne niż rozsądne. Bertrand Russell Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Annie Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Szykuje się do zakupu Kombinezonu, ewentualnie kurtki. Czy ktoś poleci jakieś fajne miejsca w woj kuj pomorskim, pomorskie bądź warm mazurskim? Lepiej odwiedzić sklepy czy rozejrzeć się w necie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperta4514 Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Napisz jakiego producenta ubrania cię interesują ale w internecie rozejrzyj się za kombinezonem / kurtką która by pasowała, znajdź w okolicy sklep który ją mam i dobierz odpowiedni rozmiar, jeśli będzie miał dobrą ceną to kup w tym sklepie a jeśli nie to zamów przez internet (pamiętaj żeby uważać na podróbki) :) Co do sklepów to w Bydgoszczy znajduje się intermotors, który co prawda cenowo nie powala ale mają duży asortyment ubrań a w razie czego mogą ci sprowadzić rozmiar - przede wszystkim nie kup bez przymiarki, bo z rozmiarówką bywa różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Napisz jakiego producenta ubrania cię interesują ale w internecie rozejrzyj się za kombinezonem / kurtką która by pasowała, znajdź w okolicy sklep który ją mam i dobierz odpowiedni rozmiar, jeśli będzie miał dobrą ceną to kup w tym sklepie a jeśli nie to zamów przez internet (pamiętaj żeby uważać na podróbki) :)Takie rady są pomocne przy zakupie bielizny albo odzieży codziennej, ale przy stroju motocyklowym (szczególnie skórzanym) mogą być mocno mylące. Nie wiem jak z obsługą w InterMotors, ale jeśli tak jak w innych ich punktach w Polsce to trzeba liczyć na odrobinę szczęścia. Wiem że swego czasu w moto-akcesoriach w Bydgoszczy była fachowa ekipa, trudno mi się odnieść do obecnej bo się zmieniła. Nie zaszkodzi jednak sprawdzić będąc w tym mieście. Polecam sprawdzić sklep Best Motors, mają w ofercie bardzo fajne marki (m. in. Held, również te wyższe modele) a przynajmniej dobiorą to fachowo. Podstawowa zasada: nie napalać się na nic ze zdjęć w internecie. Na Tobie będzie leżało zupełnie inaczej niż sobie wyobrażasz. Szukaj w necie, Twoja sprawa ale zamiast wychodzić bez słowa po przymiarkach lepiej od razu zapytać czy coś opuszczą na miejscu. Co do podróbek, to niektóre marki prowadzą listę certyfikowanych dealerów w Polsce i tam nie ma obawy o brak oryginalności (np. wspomniany Held czy Alpinestars) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Annie Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Wyberam się na dniach do Torunia i Bydgoszczy. A w necie nawet się nie napawam bo zdjęcia to jedno a przymierzyć to drugie. A chce zainwestować w dobry ciuch, który będzie mi służył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mala07 Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Witam,szukam dla siebie stroju na motocykl, a problem jest taki, że wszystko co mierzyłam jest za duże. Dopasowałabym sobie kurtkę tekstylną. W jednym sklepie był odpowiedni rozmiar i fason dopasowany, taliowany. Natomiast spodni nie ma żadnych w moim rozmiarze. Odpuściłam już skórzane kombinezony (mierzyłam 34 i jest za duży, protektory nie są we właściwych miejscach), więc szukam 'cokolwiek' co będzie dobre rozmiarem. Mierzyłam też jeansy, ale są z 10 cm za szerokie w pasie.Spodnie dziecięce odpadają, bo w biodrach się nie mieszczę. Bez problemu kupię kask, rękawiczki, buty. Ale co dalej? Co mogę zrobić?Szyć na wymiar? Opłaca się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chico Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 rozumiem że wszystkie sklepy w 3city masz obeznane? W Koszalinie jest dainese można tam spróbować, kiedyś ze znajomą znalazłem odpowiedni strój w wawie więc trzeba niestety jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bryseisis Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 http://www.gforcespot.com/p/kombinezony.htmltutaj możesz sobie zerknąć :) szyją na miarę, damskie kombi :) typowo damskie, więc z małym rozmairem pewnie nie będzie problemu Cytuj Nigdy nie jest za późno, żeby coś zmienić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Polecam również Polską firmę Tarbor. Uszyją Ci na wymiar i będziesz zadowolona! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Tarbor.pl uszyją na wymiar w cenie sklepowej gotowego produktu i to wysokiej jakości. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 W Tczewie masz sklep Retbike. Opinie mają różne, ale na miarę szyją.http://www.retbike.pl/oferta_indywidualna Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mala07 Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Koleżanko nie odbierz mnie źle, podaj mi ile masz wzrostu i ile ważysz. O wymiary nie pytam, coś podrzucę.Mam 158 cm i 45 kg ;) rozumiem że wszystkie sklepy w 3city masz obeznane? W Koszalinie jest dainese można tam spróbować, kiedyś ze znajomą znalazłem odpowiedni strój w wawie więc trzeba niestety jeździćbyłam w sklepach motonita, motoakcesoria, motoakces i ani my ani obsługa nie wiedzą gdzie mam uderzyć, żeby znaleźć swój rozmiar, bo oni rozkładają ręce, w tym ostatnim znalazłam kombinezon tschul w rozmiarze 34 i był sporo za duży. Poza Gdańsk jeszcze nie jechałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi