Heffi Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 http://www.policja.waw.pl/?page=Structure&id=8&nid=3087 moim skromnym zdaniem - jest to pomysl oki - ma wiele zalet - ale jak to bywa sa tez i wady ZASTANAWIAM SIE CZY NIEKTORYM Z pseudoMOTOCYKLISTOW jadacych na bani albo bez prawka nie wpadnie do pustego lba coby uciekac przed takim policjanten - i co wtedy - wiadomo motocykl policyjny ma co sezon nowe oponki i jest odpowiednio servisowany (mowimy tu o duzych motocyklach - a nie 250ccm do konwojowania) kierwca zazwyczaj umie bardzo duzo - robi kursy "przypominajace" przed kazdym sezonem co w porownaniu z pseudakiem daje mu ogromna przewage - ale ta przewaga niekoniecznie musi sie skonczyc zatrzymaniem podejrzanego - zapewne predkosci podczas ucieczki i posciugu beda wzrastac - co zwieksza procent wypadkow ze skutkiem smiertelnym i to niekoniecznie samych "zainteresowanych" a rowniez potencjalnych gapiow - no chyba ze jest w polskim prawie jest jakis paragraf dotyczacy poscigu za motocyklem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capon Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 A tutaj sprzęty, które są w posiadaniu policji w USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwolansk Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 nie wiecie moze jakie jeszcze maszyny nasza policja ma na stanie? nie moglem znalezc zadnej strony na ktorej by sie chwalili.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylikat Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 umnie w miescie maja jeszcze pare mz-tek :clap: ale juz dawno z nich nie korzystaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFI Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 nie wiecie moze jakie jeszcze maszyny nasza policja ma na stanie? nie moglem znalezc zadnej strony na ktorej by sie chwalili.. Z radarami dwie: LINK Pozdrawiam,-JU- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldas7 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Tak se czytam i czytem, i wiecie co? Nie ma to jak na zapyziałej prowincji. Zanim u nas coś takiego wejdzie to... ee tam, u nas chyba to po prostu nie wejdzie. Jakoś tak nigdy nie miałem miłości do dużych miast a zwłaszcza "stolycy"... No ale rady ni ma - jak się łamie przepisy to sie od mandatu ginie.... Ano racja kolego racja. Czasami to nawet z buta nasza prowincjonalna Poolicyja chodzi bo się jedyna blaszanka spieprzyła, albo jak jeden misiak powiedział przydział paliwa już spalili. HAHAHA to gdzie tu im zakupią bandyta na takie wiochy jak moja okolica. :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakardi Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 A tutaj sprzęty, które są w posiadaniu policji w USA. heh oni mają many żeby kupywać policji busy. a w polsce to by kupili raptem jedną i dlatego wolą coś taszego, ale żeby było tego więcej :buttrock: może kiedyś nasi polscy policjanci się przesiądą na busy :flesje: A nie sądzicie że 100.000 zł w jeden miesiąc to troche dużo :|.A jak wam się podoba ta BMW, bo jak dla mnie to nie jest za ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olorol Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) ja pierdziele ! Gdyby zainwestowali w pare motocykli w większych miastach to po paru latach byłoby więcej samochodów policyjnych. Środki z mandatów przeznaczonoby na fury i polskie polonezy byłyby złomowane :clap: Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez olorol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakardi Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 polskie polonezy byłyby złomowane smile.gif a po co złomować, przecież policja te poldki sprzedaję :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olorol Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 ooo jak sprzedają to sory :clap: Nie wiedziałem. Jak sprzedadzą z 40 poldów to może kupią jeden porządny samochodzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakardi Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 ooo jak sprzedają to sory smile.gif wiem to bo mój tata jest dyspozytorem w policji i u niego na parkingu kiedyś stało z 30 poldków :clap: ale już jest większość sprzedana :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Jak sprzedadzą z 40 poldów to może kupią jeden porządny samochodzik ale te poldy idą po góra 150-200zł wiec nie wiem co by za to kupili porzadnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi