Mkorwas Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 Witam. Mój tata wraz ze mną wpadlismy na swietny pomysł. Znaleźliśmy swietny teren po tor motocrossowy i zastanawiamy sie nad kupnem tego terenu. Moim zdaniem jest to idealny teren ( zrobie zdjęcia i pokaże wan na forum ) pod tor motocrossowy. Proszę was o rade a zarazem o pomoc co jest mi potrzebne do stworzenia takiego toru i co trzeba zrobić aby ten tor funkcjonował jako prwadziwy tor crossowy. Jest to na podlasiu niedaleko Łomży blisko drogi - trasa Łomża - Augusów ale to jest 5 km od Łomży a więc blisko. Mój tata ma firmę budowlaną a więc maszyny do celów technicznych mamy. Co jest jeszcze potrzebne ?? Czy potrzebny jest jakiś nadzrór??Co zrobić żeby tor był dobrym torem ?? Czy potrzebny jest jakiś atest ??Co zrobić żeby tor był dobrym torem ?? Jesli tak to jak to dostać i najwazniejsze czy bedzie tam ktokolwiek przyjeżdżał i z niego korzystał i czy to jest opłacalne bo jak mi wiadomo to najblizszy tor jest dopiero w siemiatyczach. Za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziękuje z góry . Pozdrawiam :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 Temat o budowie toru juz byl. Poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mkorwas Opublikowano 7 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 Sorki za ten temat znalazłęm juz wszystko co jest potrzebne . Przepaszam z góry (znalazłem na forum ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>DANIEL< Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 http://www.motox.pl/index.php?option=com_c...id=36&Itemid=74 może w czymś to ci pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaRy Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 (edytowane) Witam. Mój tata wraz ze mną wpadlismy na swietny pomysł. Znaleźliśmy swietny teren po tor motocrossowy i zastanawiamy sie nad kupnem tego terenu. Moim zdaniem jest to idealny teren ( zrobie zdjęcia i pokaże wan na forum ) pod tor motocrossowy. Proszę was o rade a zarazem o pomoc co jest mi potrzebne do stworzenia takiego toru i co trzeba zrobić aby ten tor funkcjonował jako prwadziwy tor crossowy. Jest to na podlasiu niedaleko Łomży blisko drogi - trasa Łomża - Augusów ale to jest 5 km od Łomży a więc blisko. Mój tata ma firmę budowlaną a więc maszyny do celów technicznych mamy. Co jest jeszcze potrzebne ?? Czy potrzebny jest jakiś nadzrór??Co zrobić żeby tor był dobrym torem ?? Czy potrzebny jest jakiś atest ??Co zrobić żeby tor był dobrym torem ?? Jesli tak to jak to dostać i najwazniejsze czy bedzie tam ktokolwiek przyjeżdżał i z niego korzystał i czy to jest opłacalne bo jak mi wiadomo to najblizszy tor jest dopiero w siemiatyczach. Za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziękuje z góry . Pozdrawiam :icon_mrgreen:Witam Tamte tematy były kupę czsau temu więc nie ma sęsu ich odgrzebywać. Po pierwsze ten sport w Polsce nie jest pokazywany w telewizji a co za tym idzie ciężko o sponsora dla zawodników i klubów.I raczej nikt w takiej rzeczywistości nie buduje torów dla zysku ale z pasji do tego sportu !Chociaż kto wie może jak tor i klub będą sie rozwijać to byź może da się coś wyciągnąć. Co do formalności to napewno nie wystarczy tylko kupić teren.Dam Ci na PW namiar GG do jednego gości który współuczestniczył w budowie toru MX i zakładaniu klubu w Ostrowie WLKP, napewno coś podpowie i będzi wiedział jak załatwić wszystkie formalności.Wiem, że oni teren dostali od miasta i burmistrz przychylnie na to patrzył. Co do samego kształtu to zależy dużo od terenu i wizji tego który będzie to projektował.Jeśli teren pagórkowaty to trzeba maxymalnie wykożystać jego ukształtowanie a im bardziej płaski tym więcej gleby trzeba nawieźć aby stworzyć coś ciekawego.Znim przystąpicie do budowy lepiej się dowiedzieć jakie wymogi musi spełniac taki tor aby mógł otrzymać homologacje uprawniająca do organizacji na nim zawodów.Wiem, że długośc trasy powinna być między 1700 a 2000 metrów. Pzdro Edytowane 7 Października 2006 przez BaRy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzior Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 W mojej miejscowości jest tez swietny teren na budowe toru. Jest to stare zasypane wysypisko smieci. Teren ma dośc duze naturalne spadki, na dole sa małe jeziorka i duzo błota. jezdze tam swoją yamahą ale na dziko, a w tym miejscu mozna by naprawde małym nakłądem pracy i pieniedzy zrobić profesjonalny tor. Tylko nie ma kto się tym zająć, mieszkam ok. 25 km. od Płocka wiem ze własnie w Płocku jest duzo maniaków motocrossu, enduro itd. ale nie mają gdzie jeździć. Jest teraz duzo mozliwosci pozyskiwania funduszy, sa to np. środki grantowe, pisze się projekt z sensownym uzasadnieniem i przyznawane są pieniądze na potrzebne prace lub narzedzia. Wiem o tym gdyz moja Gmina Bodzanów zajeła 1 miejsce w wykozystywaniu dotacji z uni europejskiej. www.bodzanow.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilolo Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Tak w Płocku przydał by się tor i to bardzooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Tak w Płocku przydał by się tor i to bardzoooGratulacje, zostałeś archeologiem roku ;] Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 jak już archolog odkopał to w temacie...... z czego lub co to jest za materiał na hopkach na torze mx ?? kiedyś z kumplami na dziko sypaliśmy hopki szpadlami na starej żwirowni, ale po przejechaniu 2-3 motocykli robił sie przejazd przez środek hopki i tyle z tego było....w sumie to kawałek pola znalazł by sie do dyspozycji chętni też tylko że jak po 2 -3 przejazdach trzeba będzie te hopy odbudowywać to bez sensu :D tak myślałem może wypalona glina ?? żwir na 100% nie..... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 zwykla czarna ziemia, z początku jak nie ubite to na każdym materiale będą się robić koleiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 zwykla czarna ziemia, z początku jak nie ubite to na każdym materiale będą się robić koleiny jakby taką hopke po usypaniu potraktować zagęszczarką do gruntu ?? ja wiem że tor co x czasu trzeba równać, ale żeby nie co 3 przejazdy :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 jak u nas budowali tor to co parę łyżek zagęszczali na hopach, ale i tak się muszą poprawiać, zwłaszcza po quadowcach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 jakby taką hopke po usypaniu potraktować zagęszczarką do gruntu ?? ja wiem że tor co x czasu trzeba równać, ale żeby nie co 3 przejazdy :D a co powiesz jak po jednych zawodach wybicia maja kilka nascie kolein na min 30 cm ? :D Zageszczarka nie jest glupim pomysłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 A może na hope betonowe kratownice, a na to z pół metra ziemi aby hopka się nie "rozjechała" Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi